Προς το περιεχόμενο

Steve Hackett


marathon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα φασίνα το ΣΚ στο μουσικό μου χώρο, και ξαναείδα ένα από τα παλιά μου DVD με τον Steve Hackett. Για όσους δεν τον ξέρουν, είναι ένας γίγαντας κιθαρίστας (και στη κυριολεξία αφού είναι 2μετρος...) υπεύθυνος για τον ήχο των Genesis στη καλή εποχή τους, από τους πρώτους σε midi κιθάρες με χαρακτηριστικό προσωπικό ήχο.

Είχα τη τύχη να τον δώ live το 1980 σε ένα καταπληκτικό χώρο, με ένα απόλυτα συνηδειτοποιημένο κοινό σε μία μοναδική συναυλία.

Για να μαθαίνουν οι μικρότεροι...πώς εκείνη την εποχή, οι κιθαρίστες ήξεραν πραγματικά κιθάρα. ;)

 

Steve Hackett- Genesis Horizons

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλά ο τύπος στη συναυλία του '12 την έχει ψωνίσει με τον Gabriel. :D

Τεράστιος κιθαρίστας, συνθέτης, μουσικός, με θαυμάσιους προσωπικούς δίσκους. (Ειδικά οι 4 πρώτοι είναι αριστουργηματικοί).

 

Βέβαια τα πολύ μεγάλα κομμάτια του (στους προσωπικούς δίσκους τα "έλεγαν" άλλοι. Έν' απ' αυτά ο Steve "Kansas" Walsh. ;)

 

Steve Hackett - Narnia

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε-Γ-Ρ-Α-Ψ-Ε-Σ Μarathon απο τους αγαπημενους μου κιθαριστες με χαρακτηριστικο ηχο μην ξεχναμε το σημα κατατεθεν του το volume pedal.H συναυλια του '12 ειναι με την tribute  μπαντα  των The Musical Box η οποια περιοδευει ολον τον κοσμο με απιστευτη επιτυχια παιζοντας την progressive περιοδο του γκρουπ  χρησιμοποιωντας τα κοστουμια των Genesis το stage show, τα slides κ.o.κ Αξιζει να τους τσεκαρετε.Τα παρακατω βιντεακια απο το  1978-1979 του Steve Hackett ειναι ολα τα λεφτα. 

 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω να πω πολλά για τον μοναδικό κιθαρίστα που (προσωπικά) ''έκατσε'' δίπλα στον τεράστιο Robert Fripp. Το ίδιο ιδιοφυής, το ίδιο τεχνικός, το ίδιο ταπεινός, το ίδιο μεγαλοπρεπής. Απλά, σεβασμός..

 

Παραβλέπω το γεγονός, ότι είναι ο αγαπημένος μου κιθαρίστας από την ομάδα μεγαθηρίων της Progressive Rock 70's σκηνής και μένω στην ικανότητά του στη σύνθεση πολυμορφικής μουσικής. Ας δει κάποιος την δουλειά του με τους Genesis και ύστερα την solo του. Είτε με την ηλεκτρική, είτε με την κλασσική του ο άνθρωπος μαγεύει με τρόπο εξωγήινο.

Απλά, σεβασμός..

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

επειδή αγόρασα πρόσφατα το συγκεκριμένο dvd...και το λειώνω...απλά να αναφέρω ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι (και στο μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας) , ο κύριος Hackett παίζει με μία...Fernandez. Πρέπει να έχει μαγικά κσύλα ;) :P :P

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου