Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με pulloff στην κιθάρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά, είμαι κάτοχος μιας Epiphone explorer 1984 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : όταν παίζω μερικές νότες σε κάποια συγκεκριμένα   ταστα, κύριος στο 12ο και μερικές φορές στο 10ο - 11ο , και παίζω σε αυτα τα ταστα ολες της χορδές πατημένες (μι-λα-ρε-σολ-σι-μι) και κανό pulloff δεν μπορώ να ακούσω την δεύτερη νοτα στο pulloff δηλαδή την ανοιχτή, οταν αφήνω το δάχτυλο μου απο την χορδη ακούγετε ακόμα η νότα  που έπαιξα πολυ έντονα .. σαν να μην σηκοσα καν το δάχτυλο μου δηλαδή απο την  χορδή .. και έτσι δεν μπορώ να ακούσω π.χ την μι ανοιχτή .. Συγνώμη αν κάνω κάπου λάθος ειμαι και λιγο αρχάριος σε αυτα τα θεματα..

ι κιθάρα έγινε setup πριν απο ενα μήνα  περίπου σε καλο μάστορα στην Θεσσαλονίκη,

φοράει dunlup χορδες 10-46 καινούργιο σετ (δοκίμασα και με ernie ball ) και εχω EMG μαγνήτες 81-85 active ..

 

και οταν χτυπάω την κάποια χορδή , ακούγονται πολυ και οι άλλες απο κάτω η απο πανω.. σε ενοχλητικό σημείο .. δηλαδή αν παίξω την ΜΙ ανοιχτή , θα ακούγετε και η λα - ρε ..

Καμιά βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Xtasy από την περιγραφή σου πιστεύω ότι η κιθάρα σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το πιο σίγουρο είναι:

α)Όσον αφορά τα hammer-on, pull-off μάλλον δεν κάνεις κάτι σωστά. Προσπάθησε να εξασκηθείς σε αυτήν την τεχνική με το καθαρό κανάλι του ενισχυτή, σιγά-σιγά και δες εάν αντιμετωπίζεις πάλι το ίδιο πρόβλημα ή αν αυτό βελτιωθεί.

β)Το δεύτερο θέμα που παραθέτεις, αφορά τον συντονισμό των χορδών. Όταν έχουμε παραμόρφωση κυρίως συμβαίνει αυτό. Προσπάθησε να σταματάς (mute) τις χορδές που δεν παίζεις έτσι ώστε να εξαληφθεί το πρόβλημα αυτό.

Ελπίζω να βοήθησα.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω πολυ, με καθισιχασεσ αρκετα τωρα  :D και νόμιζα πως κατι πήγαινε στραβά με την κιθάρα μου .. και στο πρώτο έχεις δίκαιο τελικά γιατι οταν κανω pulloff απο το 12 ταστο στο 8-7 π.χ παίζει μια χαρά, μονο με της ανοιχτές νοτες εχω πρόβλημα ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου