Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για patch fantom x


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα.Θελω να ρωτησω καποιο φιλο για τον ηχο που εχει το fantom x και λεγεται body electric.Ειναι στην κατηγορια των heard lead.Tο προβλημα ειναι οτι,απο το c3 του χ7 και πανω παραμορφωνει ο ηχος στα b&w και το ιδιο διαπιστωσα και στα ακουστικα.Ειναι απο τους βασικους μου ηχους.Δοκιμασα να τον σεταρω με επιτυχια αλλα μετα δεν εχω το αποτελεσμα που θελω σε ολο το κλαβιε.Αν μπορει καποιος που εχει το οργανο αυτο να μου πει αν εχει διαπιστωσει κατι τετοιο.Επισης που μπορω να βρω τετοιους ηχους παρομοιους για prog rock και metal.Ευχαριστω.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ανάλογα με το τι εννοείς "παραμορφωνει", πιθανότατα να θέλει ο συγκεκριμένος ήχος (patch) κάποια ρύθμιση, έτσι ώστε να ακουστεί όπως θες. Πολύ σπάνιο αλλά μπορεί να είναι από τα gain του συγκεκριμένου patch ή ακόμα και από τα εφφέ του.

 

Από τα λεγόμενά σου, ότι από το C3 και πάνω υπάρχει διαφορά, τότε μάλλον είναι το παρακάτω.

Επέλεξε τον αρχικό ήχο και άλλαξε τις ρυθμίσεις στα Offset αλλά και τα Key follow των: Cutoff, Resonance.

 

Ελπίζω να είναι (εννοείς) κάτι από αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καπου εκει ειναι Μανωλη το προβλημα γιατι περασα πολυ ωρα με πειραματα.Καπου το εστρωσα και πιο συγκεκριμενα ειναι ο συνδιασμος δυο πατς που συντονιζουν και κανει αυτο.Το θεμα ειναι οτι μετα φαινεται η διαφορα αν ανεβοκατεβαινεις στο κλαβιε.Κοβει ογκο η ρυθμιση μου.Παντος μου φαινεται παραξενη αυτη η συμπεριφορα αυτου του ηχου και γι αυτο η θελα να ακουσω και καποιον με το ιδιο οργανο.Αν υπαρχουν τετοιοι ηχοι θα ηθελα να με ενημερωσει καποιος σε οποιαδηποτε μορφη.Γενικα επιδη το εχω λιγο καιρο το οργανο ειμαι ευχαριστημενος.Θα ελεγα οτι ειναι τανκς.με λιγη λεπτομερια θα ηταν υποδειγματικο για τα λεφτα και την εποχη του.Ευχαριστω Μανωλη.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Λες, ο συνδιασμος δυο πατς που συντονιζουν και κανει αυτο.

Οπότε δουλεύεις σε Performance Mode και έχεις τα δύο patch σε layer.

 

Θα σε συμβούλευα, εάν επέλεξες τα patch από τις θέσεις preset, να τα αντιγράψεις στις θέσεις user και εκεί να τα ακούσεις ένα-ένα ξεχωριστά να δεις πιό από τα δύο patch δεν το ακούς όπως θες. Κατόπιν, να ρυθμίσεις τις παραμέτρους που σου είπα πιό πάνω, έτσι ώστε να καταλήξεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Να ελέγξεις τις παραμέτρους και σε κάθε part του patch. Αφού κάνεις τις όποιες ρυθμίσεις, αποθηκεύεις το patch πάνω στην ίδια θέση user.

Στο Performance που ήδη έχεις κατασκευάσει, θα επιλέξεις τα patch από τις θέσεις user, δηλαδή αυτά στα οποία θα έχεις κάνει τις αλλαγές - ρυθμίσεις σου. Καλού κακού, ρύθμισε και τα εφφέ του Performance έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τα εφφέ των patch στο routing και όχι τα δικά του, όσο το δυνατόν γίνεται, για να μην ακούσεις άλλα πράγματα προερχόμενα από τις διαφορές των εφφέ.

 

Σχετικά με τους επιπλέον ήχους, το όργανο εκτός των ήχων που μπορείς να κατασκευάσεις από τις δικές του κυματομορφές ή από δείγματα που μπορείς να φορτώσεις στην εσωτερική του μνήμη (απαιτεί επέκταση RAM και κάρτα), μπορείς να τοποθετήσεις εσωτερικά έως και 4 κάρτες ταυτόχρονα που περιέχουν δείγματα (samples), patches αλλά και σετ τυμπάνων. Όλα αυτά, έτοιμα - on board, χωρίς να φορτώνεις κάθε φορά που ανοίγεις το όργανο.

 

Σχετικά με τις κάρτες είναι συνολικά 12 σε κατηγορίες και μπορείς να τις ακούσεις εδώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mανωλη εκανα λαθος πιο πανω και ειπα δυο πατς.Δυο tone ενοουσα και οχι μιξαρισμα δυο ηχων.Ενα tone αμα κλεισω τελειως δεν κανει αυτο το προβλημα.Συντονιζει η ιδιοσυχνοτητα του και ακουγεται σαν να αρπαξαν τα ηχεια.Τελος παντων λυσεις υπαρχουν απλα ηθελα να βεβαιωθω απο αλλο κατοχο αν κανει το ιδιο στον συγκεκριμενο ηχο.Ακουσα και τα δειγματα των srx και μου αρεσε η 07.Λεφτα μονο να εχει κανεις,μερακι και χρονο οπως ολα τα χομπι αλλωστε.Εκτως αν για καποιον το χομπι τυχαινει να ειναι και επαγγελμα ή το αντιθετο.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
Mανωλη εκανα λαθος πιο πανω και ειπα δυο πατς.Δυο tone ενοουσα και οχι μιξαρισμα δυο ηχων.
o.k. κανένα πρόβλημα, το ίδιο μου κάνει. Οπότε αντί σε Performance Mode σε Patch Mode και τα εφφέ τα αφήνεις ως έχουν.

 

Ενα tone αμα κλεισω τελειως δεν κανει αυτο το προβλημα.Συντονιζει η ιδιοσυχνοτητα του και ακουγεται σαν να αρπαξαν τα ηχεια.
Εντάξει. Έλεγξε τις παραμέτρους που σου είπα πιό πάνω στο συγκεκριμένο tone.

 

Αν και έπρεπε να σε ρωτήσω από την αρχή, το εντόπισες και σε άλλους ήχους, ποιά version φοράει το όργανο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αλλους ηχους,οχι δεν το εχω διαπιστωσει και μαλιστα σε ηχους με distorsion που λογικα θα μπορουσαμε να πουμε οτι μπορει και να σηνβει.Το οργανο φοραει την 2.10 και ειχα σκοπο να ρωτουσα γι αυτο.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου