Προς το περιεχόμενο

Gibson LP Studio 50 Tribute


Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι παιζει με edwards ?

 

για βοηθα λίγο

 

Η Edwards είναι το ιαπωνικό παράρτημα της ESP.

Απ' τις λιγότερο δυσεύρετες (για όσους είμαστε μακριά) μάρκες της Ιαπωνικής αγοράς, είναι γνωστότεροι για τις ρέπλικές τους και χρησιμοποιούν σοβαρό hardware, επώνυμους μαγνήτες και ακούν πολλά παινέματα από όσους έχουν...ενδώσει (βλ. metalmike ;D).

 

Αν και δεν έχω παίξει ο ίδιος μέχρι στιγμής με κάποια Edwards, τη θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Έχω αγοράσει στα τυφλά Γιαπωνέζα Tokai, πολύ λιγότερο πολύφερνη από μια μέση Edwards, και μολονότι τελικά την πούλησα δε μετάνιωσα στιγμή. Ίσα - ίσα, θα το ξανάκανα.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

γιατί να πάρω (λέω εγω τωρα ) αυτή

 

http://www.richtonemusic.co.uk/products/esp_edwards_e-lp-92cd_electric_guitar_black_finish.asp

 

ενώ με 100 ευρώ παίρνω αυτή

 

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec_1000vb_duncan.htm

 

ουσιαστικά είναι ίδιες απο οτι βλέπω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://en.wikipedia.org/wiki/ESP_Edwards_Series Οι 2 παράγραφοι στην αρχή τα λένε όλα ;)

 

Επειδή έχω πιάσει και έχω παίξει με αρκετές ESP (horizon, eclipse κλπ) και 2 Εdwards LP (η μια είναι η δική μου) μπορώ να σου πω πως ποιοτικά δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους, θα πάθεις πλάκα αν δεις τι όργανο μπορείς να πάρεις με τα λεφτά αυτά. Φυσικά δεν τις συγκρίνω καν με τις φθηνές Gibson Studio και LTD Eclipse των 600-700 ευρώ, αν και τα ακριβά αντίστοιχα μοντέλα τους δεν είναι άσχημα, αλίμονο. Οι Edwards LP όπως θα δεις έχουν το κλασσικό σχήμα, σχέδιο και χαρακτηριστικά Gibson LP Custom με ελάχιστες διαφορές (σε πάχος μπράτσου και κούρμπα σώματος που φέρνει σε Eclipse και κάτι άλλα ψιλά), αν και υπάρχουν και Edwards Εclipse, αλλά είναι πιο δυσεύρετες. Συνήθως φοράνε JB/59 με τους οποίους μπορείς να παίξεις τα πάντα, οπότε δεν έχεις θέμα μήπως είναι πολύ μεταλιάρα η κιθάρα. Πιο λίγα μοντέλα έχουν EMG. Στα λεφτά που κοστίζουν (850-900 ευρώ, ανάλογα και με την ισοτιμία) για 'μένα είναι must buy που λένε...μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά είμαι τόσο ικανοποιημένος που θα την έδινα μόνο για να πάρω Gibson LP Custom (όχι για θέμα ήχου ή κάτι άλλο, μόνο και μόνο επειδή είναι Gibson και είναι top μοντέλο), καμία άλλη, κι ας κοστίζει πιο ακριβά.

 

Στο post σου έχεις βάλει τα ίδια link, διόρθωσέ το :)

 

@Earendil: ίσως να καταντάω γραφικός αλλά δε νομίζω να το έκανα με πολλές κιθάρες αυτό, κι εγώ να μην είχα πάλι θα τις πρότεινα με τόση θέρμη, αξίζουν πραγματικά τα λεφτά τους, κυρίως βέβαια επειδή επάνω δε γράφει ESP ή Gibson, αλλιώς θα είχε τα διπλάσια κι εύκολα κιόλας :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλα νταξει υπαρχουν αυτες οι edwards στο richtone και ακομα το συζηταμε ? Φιλε ΟΡ μην ζητησεις παλι να σου πουμε γιατι οι edwards ειναι καλυτερες ? Αν εχεις κωλλημα με γκιμπσον δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα... Παντως μιλαμε για μερα με νυχτα... μεικ γιορ τσοις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρη, ο Βlackie την έχει δει από κοντά και την έχει δοκιμάσει τη δική μου, αν και δεν είναι του τύπου του οι LP κιθάρες μπορεί να πει 2-3 λόγια πιο αντικειμενικά από εμένα σαν ουδέτερος ας πούμε :) Oπότε μακάρι να γράψει τη εντύπωση του από την κιθάρα αν το δει το post αυτό ώστε να βοηθηθεί και ο φίλος με άλλη μια γνώμη!

 

Όντως, πάντως, όσους έχουν κόλλημα στο να γράφει Gibson το headstock τους καταλαβαίνω, δε διορθώνεται με τίποτε αυτό ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σας πω την αληθεια κόλλημα με gibson δεν έχω

 

όλες μου οι κιθάρες ήταν jackson & ibanez.

 

Απλά ρωτάω για να πάρω γνώμες,

 

απαντήσεις τύπου

 

"μην ζητησεις παλι να σου πουμε γιατι οι edwards ειναι καλυτερες"

 

δεν τις δέχομαι προσωπικά (χωρις παρεξήγηση προς τον Αρη).

 

Αν ήταν έτσι δεν θα άνοιγα το thread και θα αγόραζα την gibson

 

χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Παντα φιλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η edwards του metalmike που δοκιμασα μου αφησε τις παρακατω εντυπωσεις:

Αναφερω πριν ξεκινησω πως την ιδια μερα η τη προηγουμενη ειχα δοκιμασει στο καγμακη μια Gibson LP Standard...(για να δοκιμασω τον 2203ΚΚ).

Η κιθαρα λοιπον μοιαζει αρκετα στη γκιμπσον απο αποψη feel στο χερι...δεν ειναι επ'ουδενι φτηνιαρικη...θα τη χαρακτηριζα πιο κοντα ισως στη κλασικ και οχι στη στανταρντ...

Τα ταστα ειναι λιγο μεγαλυτερα(εμενα προσωπικα μ'αρεσει αυτο).Και οι μαγνητες ειναι οι κλασσικοι εικονογραφημενοι(ο JB :P και o JAZZ).

Αυτο που δε μου αρεσε στην edwards(μπορει να μη μου αρεσε και στη gibson αλλα δε τη δοκιμασα ορθιος) ηταν η αισθηση του βαμενου μπρατσου...δε ξερω αν ειχε τονους χρωματος η συγκεκριμενη αλλα αισθανθηκα οτι κολλαγε το χερι μου(προσωπικα οτι κιθαρα και να ειχα θα την εξυνα απο πισω...παιζει να ειναι η πιο βλακεια ever το βαμμενο με χρωμα μπρατσο).

Αν θελεις μια LP που να πληρωνεις ενα χιλιαρικο (και κατω) και να παιρνεις την παικτικη αξια μιας G LP Std ορμα...η κιθαρα βαραει μεχρι εκει....καστομ και τετοια δεν ακουμπαει...αν θελεις γκιμπσον παρε γκιμπσον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mια μικρή διόρθωση μόνο, στο neck έχει ton 59, όχι τον jazz! Συμφωνώ πως είναι λίγο πιο κοντά στην Classic παρά στη Standard! Συμφωνώ πως το χέρι κολλάει στο γυαλιστερό μανίκι, δε συγκρίνεται με τη γρηγοράδα ενός ματ μπράτσου. Συμφωνώ επίσης ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με Custom (μην το μαμήσουμε κιόλας το θέμα ;D)! Kαι συμφωνώ και με το τελευταίο, αν θες Gibson παίρνεις Gibson όπως και να ΄χει :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σκεφτομαι να πάρω αυτή τη κιθάρα,

 

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_studio_50_tribute_gt_db_tm.htm

 

 

μια χαρα ειναι η κιθαρα. Μπορει να μην ειναι VOS, αλλα ειναι μια χαρα.

 

Σιγουρα δεν εχει το "ειδικο βαρος" (και το πραγματικο...) μιας εντελως solid LesPaul, αλλα ηχητικα ειναι πολυ κοντα με μια κλασσικη LP. Απλα λογω του chambered σωματος εχει περισσοτερο "αερα" στον ηχο. Αυτο σε καποιους αρεσει, σε καποιους οχι.

 

Την εχω βαλει διπλα σε Les Paul Custom και Les Paul VOS (αφοτου την 'αναβαθμισα') και αυτο που εισεπραξα ηταν οτι ελλειπε η τεραστια "μαζα" των ηχου των κλασσικων LP.

 

...αλλα για €699 ΜΕ σημα Gibson (=αξια μεταπωλησης, μουρη, πρεστιζ, κλπ) (στα λοιπα θα εβαζα και τη λεξη ποιοτητα, αν και πολλοι θα διαφωνησουν.)

 

Δεν μπορω να ξερω πως ειναι οι "τωρινες" με το baked maple στην ταστιερα, μια και η δικια μου ηταν απο τις πρωτες χωρις dark back και με rosewood, αλλα πιστευω οτι δεν μπορει να ειναι και τιποτα τρομερα διαφορετικο. Αν πεσεις σε καλη κιθαρα (καλο κομματι_μιας και ΚΑΘΕ κιθαρα διαφερει ακομα και απο τις διδυμες αδερφες της), πιστευω θα εισαι ΟΚ.

 

Αυτα βεβαια, αν θελεις Gibson. Οι edwards που λενε τα παιδια παραπανω ειναι αλλη υποθεση.

Εχω παιξει καποτε με μια και δεν θυμαμαι να μου φανηκε κακη... Και σιγουρα ηταν πιο κοντα στο solid LesPaul ηχο.

 

Θα μου πεις γιατι δεν πηρα κι εγω κατι τετοιο?

Πρωτον γιατι ειχα ετοιμη "προικα" για να την αναβαθμισω, οπως και εκανα.

Δευτερον γιατι δεν τρελαινομαι για LPs, οποτε οτιδηποτε average μου εκανε.

το κακο ειναι οτι εξακολουθω να μην τρελαινομαι για LP...

 

Και δεδομενου οτι αλλο πραμα μια αναβαθμισμενη Gibson και αλλο μια αναβαθμισμενη κοπια, ειπα να παρω το μονοπατι που βγαζει προς Αμερικη μερια...  ;)

 

Ετσι οπως την κοβω τη δουλεια, με την Edwards πιθανον να παιρνεις πιο πολλη ...κιθαρα για τα λεφτα. Αν ομως πεις να την πουλησεις, δεν θα πετυχεις το ιδιο ...σκορ.

Και δεδομενου οτι θα αγορασεις χωρις να δοκιμασεις, η πιθανοτητα να θελεις να πουλησεις μετα ειναι αυξημενη. Αν προλαβεις και σχηματισεις γνωμη οσο παιζει το money back period, αλλαζει το πραμα.

 

σκεψου και πραξε αναλογα.

 

Καλη τυχη!

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απόλυτα επειδή δοκίμασα ενα κάρο κιθάρες

 

και όπως προείπα τείνω προς την gibson.

 

όχι μόνο λόγο brand και μούρης αλλα λογω αξιοπιστίας.

 

οταν λες να αναβαθμίσεις την κιθάρα τι άλλο μπορείς να αλλάξεις εκτός απο μαγνήτες

 

σε μια gibson?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου