Προς το περιεχόμενο

Καλώδια σύνδεσης για Roland Fantom X;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα.θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος πως δουλευουν οι εξοδοι του fantom x.Τι ηχο βγαζει απο την α εξοδο και τι απο τη β.Τωρα εχω συνδεση απο την α μονο καρφι αριστερο δεξι και τα παω στον ενισχυτη μου.Αλλα κατι δεν παει καλα.Ακουω τη σταθμη πολυ χαμηλα ενω αν τραβηξω λιγο το βυσμα εξω εχει διπλασια ενταση. Απο αυτη την εξοδο μπορω να παρω στερεοφωνικο καρφι?Τελος παντων τι ακουγεται σε καθε περιπτωση εφφε κτλ?

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η νορμάλ σύνδεση είναι από τις εξόδους Α-ΜΙΧ-R&L η οποίες είναι και balanced. Δηλαδή δύο μονοφωνικά καλώδια καρφιά 1/4" τα οποία τα στέλνεις στο σύστημα που δουλεύεις pa το δεξί-Right και το αριστερό-Left για να παίζεις σε στερεο και να παίρνεις 100% τον ήχο του Fantom. Σε περίπτωση που θα χρειαστείς να παίξεις mono συνδέεις μόνο την έξοδο A-MIX L (mono).

 

Που τα συνδέεις και έχει χαμηλό σήμα σε κονσόλα, ενισχυτή, pa?

 

Εδώ είναι και οι πληροφορίες από το manual για τις εξόδους του Fantom X:

 

OUTPUT A (MIX) Jacks (L (MONO), R

These jacks output the audio signal to the connected mixer/amplifier

system in stereo. For mono output, use the L jack.

 

OUTPUT B Jacks (L, R)

These jacks output the audio signal to the connected mixer/amplifier

system in stereo.

 

INDIVIDUAL 1–4 Jacks

These jacks output audio signals in mono to an amp or mixer.

The setting determining whether these jacks are used as stereo

OUTPUT jacks or monaural INDIVIDUAL jacks is made with the

Output Assign setting (p. 207).

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
Τι ηχο βγαζει απο την α εξοδο και τι απο τη β.
Αυτό το αναθέτεις εσύ από τις ρυθμίσεις του μηχανήματος. Για απλή λειτουργία και μετά από factory reset, χρησιμοποιείς τις stereo εξόδους A, οι οποίες λειτουργούν ως α) unbalanced με δύο απλά βύσματα καρφί ή β) ως balanced με δύο στερεοφωνικά βύσματα καρφί. Στην β περίπτωση θα πρέπει η κονσόλα σου να υποστηρίζει είσοδο balanced. Προσοχή στο phantom power της κονσόλας.

 

Τωρα εχω συνδεση απο την α μονο καρφι αριστερο δεξι και τα παω στον ενισχυτη μου.Αλλα κατι δεν παει καλα.Ακουω τη σταθμη πολυ χαμηλα ενω αν τραβηξω λιγο το βυσμα εξω εχει διπλασια ενταση.
Ελπίζω να μην σύνδεσες στην έξοδο των ακουστικών ή να έστειλες Phantom Power σε κάποια από τις εξόδους του μηχανήματος.

Δοκίμασε άλλο καλώδιο. Πιθανό να υπάρχει πρόβλημα στη συνδεσμολογία του καλωδίου ή στο βύσμα του καλωδίου ή στην έξοδο του μηχανήματος.

 

Απο αυτη την εξοδο μπορω να παρω στερεοφωνικο καρφι?
Ναί, στην περίπτωση balanced.

 

Τελος παντων τι ακουγεται σε καθε περιπτωση εφφε κτλ?
Το ορίζεις εσύ από τις ρυθμίσεις.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω εμπειρια απ αυτα και γι αυτο εχω και απορια.δλδ κατι δεν παει καλα.Τωρα δεν ξερω ο προηγουμενος κατοχος του  εχει κανει καποιο λαθος και εχει στειλει φαντομ απο κονσολα ή οτιδηποτε αλλο.Τωρα εχω συνδεσει μονο καρφια και τα παω σε ενα ενισχυτη home denon και κατι ακουω οσων αφορα το balance,Σαν να εχουν διαφορα τα δυο καναλια,οχι στον ηχο αλλα στη σταθμη,σε ολους τους ηχους και μου φαινεται απ οσο ξερω τον ενισχυτη οτι η γενικη σταθμη ειναι πολυ χαμηλη. Θελω να δοκιμασω με στερεο καρφια και κονσολα να δω.Αλλιως το βαλιτσακι και αναισθησια.Κι επ ευκαιριας να ρωτησω αν υπαρχουν ανταλλακτικα γι αυτο το μηχανημα που μπορω να προμηθευτω και να αλλαξω μονος μου.πχ αν μπορουσα να προμηθευτω ποτενσιομετρα και αν υπαρχει καποιο σχεδιο ηλεκτρονικο.Επισης αν το μηχανημα συνοδευοταν απο καποιο cd και τι περιεχει.Ευχαριστω.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Απ'ότι καταλαβαίνω, το αγόρασες μεταχειρισμένο χωρίς να το ελέγξεις.

 

Έλεγξε πρώτα καλώδια - ενισχυτή - ρυθμίσεις κλπ, έτσι ώστε να έχεις μιά ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει. Τα υπόλοιπα που λες είναι μετά, πολύ μετά.

 

Το τι περιέχει η εργοστασιακή συσκευασία το λένε τα manual.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποσο μπορεις να ελεγξεις ενα μηχανημα που ειναι στην Αθηνα απο την Ιεραπετρα.Εστειλα ενα δικο μου και ειδε οτι ειδε.Και αυτο ειναι φανταζομαι γενικοτερο προβλημα.Ξερεις φιλε Μανο τι περναμε εδω στην επαρχια?Εκλεισε και το δευτερο μαγαζι μουσικων ειδων και πενα να θελουμε internet,που αποφευγουμε,ή ξενιτια.Καμια φορα διαβαζω που γραφετε οταν καποιος ειναι αναμεσα σε καποια μηχανηματα και ετσι ειναι το σωστο,να ακουσει και μετα να διαλεξει.Και καλα να ειναι κανεις επαγγελματιας εχει υποχρεωση αλλα και δυνατοτητα.Αλλα εμεις οι εραστες δεν εχουμε την δυνατητα ή αν την εχουμε αξιζει?Αξιζει να παω Αθηνα να ακουσω δυο μηχανηματα και να διαλλεξω?Εστι λοιπον θεορω οτι αυτο το φορουμ κανει εργο.Οπως βρηκα χωρις να ακουσω και να δω αμεσα το μηχανημα το πηρα και δεν το μετανιωσα.Ρισκο υπαρχει και κοστιζει αλλα....ειπαμε.Οσο για τα περιεχομενα του Ελληνικου manual δεν ειδα να λεει καπου κατι για cd.Αλλα δεν με αγχωνει.Ολο και καποιος θα βρεθει να μου πει.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

ο.κ., κατάλαβα.

 

Για τα περιεχόμενα μπορεί να μην τα λέει το Ελληνικό manual αν και είμαι σίγουρος ότι θα τα αναφέρει, αλλά μπορείς να τα δεις στο Αγγλικό manual εδώ.

 

Επίσης για ότι άλλο χρειαστείς (patch list, drivers, editor - librarian), μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ, αφού διαβάσεις πολύ προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
Για ανταλλακτικα δεν μου ειπες τιποτα.Ευχαριστω για το χρονο σας.
Τόσο για ανταλλακτικά όσο και για σωστό service γνωρίζεις που θα ψάξεις.

 

Με την ιδιότητά μου ως μέλος του noiz ένα πράγμα θα σου πω, μην βιάζεσαι, είναι πολύ νωρίς ακόμα να ψάχνεις για ανταλλακτικά κλπ, ειδικά γι'αυτό το μηχάνημα εάν όντως έχει πάθει κάποια "ζημειά" εξ'αιτίας Phantom Power για παράδειγμα. Εντόπισε πρώτα το πρόβλημα στο όργανο εάν υπάρχει και αργότερα επικοινωνείς με το τεχνικό τμήμα αν χρειαστεί.

 

Και κάτι τελευταίο, όλα τα μηχανήματα δεν είναι τα ίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου