Προς το περιεχόμενο

Macbook 2009 και χρήση Logic Pro


dj_pns

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στο φόρουμ!

Λοιπόν εδώ και καιρό ασχολούμαι σε windows με το FL Studio και θέλω να μεταφερθώ σε Logic...

Επειδή το budget δεν επιτρέπει καινούριο mac με 1200ε, εκλεισα να πάρω ενα μεταχειρισμένο macbook unibody aluminium 2009 με τα εξής χαρακτηριστικά: Intel core 2 duo 2.0ghz,5gb ram ddr3 και 160gb δίσκο τον οποιο μάλλον θα τον αλλάξω και σε SSD.

 

Θα κάνει δουλειά για το logic? Nα σημειώσω πως δέν γράφω κομμάτια με 100 κανάλια,είμαι ακόμα στην αρχή και θα ξεκινήσω να μαθαίνω το πρόγραμμα...

 

Ο εξοπλίσμός μου είναι ενα m audio axiom 49, κάρτα ηχου θα παρω την m audio fast track pro και ακουστικά sennheiser hd 25 II

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σούπερ θα είσαι! Εγώ το τρέχω άνετα με χειρότερο setup. Με Snow Leopard όμως (όπως είπώθηκε), μην πας και του βάλεις Lion. Και πάλι θα τρέχει, αλλά σαφώς δυσκολότερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε τα 5GB RAM που έχεις θα σε καλύψουν για τουλάχιστον 4-5 χρονάκια.

Ο σκληρός του είναι μικρός, αλλά αφού θα τον αλλάξεις όλα καλά.

Είμαι με το ίδιο λάπτοπ εδώ και 6 χρόνια χωρίς ποτέ να έχω κανένα πρόβλημα.

Και είμαι και με 2GB RAM...

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Θα τρέχει ανετότατα Lοgic, ακόμη και αν δεν πειράξεις τίποτε. Κάποια τιπσ:

 

-Σε καμία περίπτωση μη βάλεις Lion. Το Lion σέρνεται με κάτω από 16GB μνήμη. Ενώ το Snow πάει σφαίρα με 4.

 

-Το ssd στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα δώσει στο μηχάνημά σου ταχύτητα και άλλα 3-4 χρόνια γρήγορης λειτουργίας. Αλλά θα ήταν ιδανικό να πάρεις 250GB για να έχεις χώρο. Στο (όχι πολύ απώτερο) μέλλον θα χρειαστείς και εξωτερικό δίσκο για να κρατάς τα μεγάλα αρχεία σου και να αδειάζεις το ssd (γεμίζει πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεσαι, μόνο το logic σε πλήρη εγκατάσταση είναι 50-60GB, χωρίς το λειτουργικό).

 

-Υπάρχει η δυνατότητα στο μέλλον να βάλεις δύο σκληρούς (ένα ssd και έναν μεγάλης χωρητικότητας συμβατικό), αφαιρώντας το DVD. Είναι μια επέμβαση που θέλει κάποια εμπειρία, αλλά γίνεται και από μη επαγγελματίες (το έκανα στο δικό μου). Επίσης πλέον το προσφέρουν και κάποιες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν Apple στην Ελλάδα αλλά με υψηλό κόστος εργατικών, περίπου 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

 

Το μέγεθος του δίσκου δέν με απασχολεί καθώς όλα τα αρχεία μου θα τα έχω σε εξωτερικό. SSD αν βάλω θα βάλω αργότερα θα δω αμα μου αρκει η ταχυτητα και με τον απλο δισκο τοτε ισως δεν τον αλλαξω καν,η αν τον αλλαξω να βαλω εναν απλο δισκο παλι απλα με μεγαλυτερη χωρετικοτητα και αυτο ΑΜΑ δω οτι δεν με φτανουν 160gb μονο για logic + vsts + καποια βασικα gb (20 περιπου) μουσικη τα οποια θα τα εχω στον εσωτερικο αυτα που παιζω ποιο πολυ δηλαδη τις playlists μου.

 

To dvd δεν θέλω να το βγάλω καθώς είμαι και dj και γράφω cd όποτε χρειαστεί. (το desktop θα το πουλησω για να παρω το macbook οποτε θα ειναι και το βασικο pc μου δεν θα το εχω μονο για δουλεια η για παραγωγη κτλπ,θα το εχω γενικα.

 

Αυτό θα σας ρωτούσα για τα Lion. Να μήν τα βάλω δηλαδή,να αφήσω τα snow leopard που έχει τώρα έτσι? :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπωσδήποτε να αφήσεις Snow. Στο λέω εκ πείρας (πικρής).

 

Τα 160GB δεν φτουράνε για πολλά. 50GB το logic, 20 το λειτουργικό, 20 τα τραγούδια σου, είσαι στα 100 GB από χέρι. Οι συμβατικοί δίσκοι πάνε πολύ πιο αργά αν γεμίσουν πάνω από τα 2/3. Και αν θα είναι το μόνο computer σου, θα βάλεις σίγουρα και άλλα πράγματα που θα το κάνουν να σέρνεται.

 

Η καλύτερή λύση σου, οικονομικά μιλώντας, είναι ένα ssd 120 gb (λίγο κάτω από 100 ευρώ) και να μετατρέψεις τον εσωτερικό δίσκο σε εξωτερικό με ένα tray των 20 ευρώ. Έτσι θα έχεις +120 πολύ γρήγορα gigabyte. Επιπλέον τα ssd και να φουλάρουν, πάνε γρήγορα (σε αντίθεση με τους συμβατικούς). Μπορείς να φυλάς στον εξωτερικό ό,τι δεν χρειάζεται τόσο γρήγορη προσπέλαση (τραγούδια π.χ.).

 

Πάντως DVD μπορείς να βάλεις εξωτερικό, συνδεόμενο μέσω USB. Αν και εγώ που πήρα εξωτερικό το έχω χρησιμοποιήσει 5 φορές όλες κι όλες, αφού όλα πλέον τα κάνω με ένα απλό USB stick.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ λοιπον το αφήνω leopard.

 

Κοίτα αν εβαζα SSD θα έβαζα 128gb.

Το να μετατρεψω τον εσωτερικο σε εξωτερικο δέν λέει γιατι 160gb δεν φτάνουν για τίποτα. Εξωτερικό θα πάρω έναν 1TB.

 

Ετσι όπως μου τα λές τότε θέλω 256gb SSD οπότε άκυρο ο SSD. Θα αγοράσω μια και καλή εναν 1TB εσωτερικό για το macbook. Και άν λεμε άν δεν μου αρέσει η ταχύτητα του τότε ίσως βγάλω το dvd και βάλω και εναν SSD, θα δείξει.

 

Αν δέν φτάνουν 160gb που έχει αυτός ο δίσκος τοτε τα 128gb του SSD δέν πρόκειτε να φτάσουν με την καμία.

 

Oπότε εσωτερικός 1TB στα 7200 rpm και όχι 5400 όπως αυτός :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου