Προς το περιεχόμενο

Aναβαθμιση floyd rose.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους.

Απο το 2000 και μετα το βασικο μου οργανο ειναι μια ibanez 540 fm,με βαση αυτη την κιθαρα εχω στησει τον ηχο μου και το μονο βασικα που εχει μεινει απο την αρχη ειναι τα ξυλα και το τρεμολο.Καθως τα ηλεκτρικα εχουν αναβαθμιστει και ο ηχος ειναι καταλληλος για τα χερια και τα αυτια μου σκεφτομαι να κανω και μια αναβαθμιση στο Floyd(φοραει το lo pro edge).Γνωριζω οτι τα floyd απο μονα τους ειναι tonesuckers αλλα μεγαλο μερος της εκφραστικοτητας στο παιξιμο μου οφειλεται εκει οποτε δε συζηταω για οτιδηποτε αλλο εκτος απο full floating τρεμολο(για την συγκεκριμενη).Ξαναλεω οτι ο ηχος της κιθαρας μου κανει ετσι και αλλιως (δε περιμενω να ακουσω αλλο οργανο)απλα οπως ειπε και ενας φιλος εδω μεσα "ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο".Οι πρωτες ιδεες που βρηκα στο νετ ειναι οι εξης:

 

α) http://www.floydupgrades.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=76&products_id=195

 

β) http://www.killerguitarcomponents.com/virtue-mart?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=146&category_id=25

 

γ) http://www.killerguitarcomponents.com/virtue-mart?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=147&category_id=24

 

Αλλες ιδεες που εχουν πεσει στο τραπεζι απο τον τεχνικο μου και εδω χρειαζομαι και τη γνωμη σας ειναι οι εξης:

 

α)Να βγει το locking συστημα και να αντικατασταθει απο ενα γραφιτενιο nut και Locking κλειδια.Ο φοβος μου εδω ειναι αν η κιθαρα θα κραταει το κουρδισμα με την καταχρηση που κανω στο τρεμολο ::) καθως και αν αξιζει τον κοπο..

 

β)Καπου πηρε το αυτι-ματι μου για γραφιτενιες βασεις(studs) οπου πατανε πανω οι λεπιδες αλλα δυστυχως δε καταφερα να βρω τιποτα στο νετ..

 

Οτιδηποτε αλλο εχετε να προτεινετε ειναι ευπροσδεκτο καθως θα ηταν ωραιο να μαζευτουν σε ενα thread οσο περισσοτερες ιδεες γινεται για μας τους ταλαιπωρους flοydακιδες  ;D.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα  :)

 

One up for the Floyd Rose maniacs!  :D

 

Εγκρίνω σαν ιδέα. Έχω κιθάρα με FR και brass block, έτσι την αγόρασα μεταχειρισμένη και μου αρέσει πολύ. Δίνει ξεχωριστά και ευχάριστα dynamics (για μένα). Βέβαια, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα προσθέσει ευχάριστα στο σέταπ της δικής σου κιθάρας...

 

Για τα λοιπά brass claw και ελατήρια, why the fuck not. Ο πειραματισμός δεν βλάπτει.

 

α)Να βγει το locking συστημα και να αντικατασταθει απο ενα γραφιτενιο nut και Locking κλειδια.Ο φοβος μου εδω ειναι αν η κιθαρα θα κραταει το κουρδισμα με την καταχρηση που κανω στο τρεμολο καθως και αν αξιζει τον κοπο..

Δεν το προτείνω μιας και το locking nut ουσιαστικά δεν αφήνει τις (μπάσσες κυρίως) χορδές να πετάγονται από το nut όταν χώνεις τρελά βιμπράτο.

 

β)Καπου πηρε το αυτι-ματι μου για γραφιτενιες βασεις(studs) οπου πατανε πανω οι λεπιδες αλλα δυστυχως δε καταφερα να βρω τιποτα στο νετ..

Φαντάζομαι η ιδέα είναι για φυσική λιπανση με τα knife edges...δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Επίσης έχω την υποψία ότι σαν υλικό δεν θα άντεχε στο χρόνο για τέτοια χρήση.

 

Προτείνω να ελέγξεις τα knife edges απ'το βιμπράτο και επίσης να τσεκάρεις τα υπάρχοντα studs μήπως έχουν "λειώσει" στο σημείο επαφής. Το θεωρητικό ιδανικό είναι να έχεις όσο το δυνατόν μικρότερη επιφάνεια επαφής μεταξύ τους (dull & sharp edges).

 

edit: σε κάθε αλλαγή χορδών (3-4 μήνες) συνήθως βάζω μια σταγονα λάδι για ραπτικές μηχανές σε κάθε knife edge, περισσότερο για να μη μαζεύει υγρασία.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες,η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανενα παραπονο απο το lo pro edge,μαλιστα το θεωρω ενα απο τα καλυτερα τρεμολο που κυκλοφορουν(και εχω παιξει παααρα πολλα).Μιλαω αποκλειστικα για αναβαθμιση ηχου και οχι λειτουργικοτητας,σκεφτομαι δηλαδη να χρησιμοποιησω υλικα μεγαλυτερης ηχοπερατοτητας, πχ οσοι αλλαξανε το κοινο block σε μπρουτζινο μιλανε για περρισοτερο sustain-ογκο-καθαροτητα κλπ..

 

Ενα απο τα πολλα reviews που υπαρχουν στο νετ:"I can't believe the way my RG sounds with the Big Block! The sustain, mids, and overall tone have been increased by a ton!"

 

Δειτε εδω τι λεει ο Eric Johnson στην αρχη του βιντεο

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά στη δικιά μου κιθάρα το καπάκι έχει φύγει εδώ και καιρό!

 

Θα σου παραθέσω τις κινήσεις που έκανα εγώ για καλύτερο τόνο και sustain.

 

1. Έβαλα Original Floyd Rose! = 100% βελτίωση στο feeling, στο sustain, στον τόνο, στο response.

 

2. Σετάρισα το σύστημα με δύο μόνο ελατήρια! Bελτίωση κυρίως στο θόρυβο που κάνουν τα πολλά ελατήρια. Τα δύο έιναι τσίτα οπότε δεν κουνιούνται ρούπι! Ελαφριά βελτίωση στο sustain.

 

3. Φρόντισα όλα τα σημεία τριβής να είναι lubricated. Κυρίως τα knife edges και τα studs.

 

4. Έβγαλα το καπάκι. Έξι βίδες και μια πλαστική παπαριά λιγότερη!

 

Είναι σημαντικό να μην είναι φαγωμένα τα studs ή τα knife edges. Αυτό συμβαίνει αν δεν χαλαρώνεις τις χορδές όταν ρυθμίζεις το action. Αν η περιοχή κάνει "σκαλοπατάκια", bye bye sustain.

 

Studs από γραφίτη κι εμένα λίγο απίθανο μου φαίνεται. Το brass block στάνταρ βοηθάει, ίσως και το claw. Επίσης συμφωνώ με τα σκληρά ελατήρια. Είναι must!

 

Aν το Edge Pro σου είναι σε καλή κατάσταση, δοκίμασε τα parts που περέθεσες. Αν δεν είναι κάνε την επένδυση και βάλε το Original. Θα δείς το φώς το αληθινό!

 

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να έχεις κάνει άψογο σετάπ στην κιθάρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού λες ότι με αυτό το τρέμολο θα πας.Τότε προχώρα όπως σωστά είπες

 

"ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο".

 

 

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια!

 

Αφού λες ότι με αυτό το τρέμολο θα πας.Τότε προχώρα όπως σωστά είπες

 

 

Ενοειται απλα πριν αρχισω να παραγγελνω ελεγα μηπως μου διεφυγε καμια μοντα ;D
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ενοειται απλα πριν αρχισω να παραγγελνω ελεγα μηπως μου διεφυγε καμια μοντα ;D

 

Και πολύ καλά έκανες! ;)

 

Προσωπικά νομίζω ότι είσαι τελείως καλυμένος με αυτά που θέλεις να βάλεις.

 

Περιμένομε αποτελέσματα. 8)

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου