Προς το περιεχόμενο

Κανονακι Problem


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα παιδια εχω μια απορια.

 

εχω το korg triton και επειδη παιζω λαικα(εν οψει του 'ρευστου') θελω να πετυχω ενα 'κολπο' με το οργανο.

 

εχω ακουσει απο Live (γονιδη,μπουγα) που οι πληκτραδες τους σολαρουν με ηχο απο κανονακι.

τον ηχο που θελω τον εχω πετυχει με τα εκουαλιζερ πανω κατω,αυτο που δεν μπορω να προσομοιωσω ειναι το τρεμολο που βαζουν στο οργανο,οχι συνεχεια ομως αλλα οποτε θελουν,δηλαδη σαν κανονικο κανονακι.

 

Το ρα-80 που εχω επισης, εχει εναν ηχο mix kanun οπου αναλογαμε το velocity που πατας το πληκτρο παιζει μια νοτα η τρεμολο αν το πατησεις δυνατοτερα.

 

αυτο θελω πανω κατω

 

μπερδευτηκατε? παρακαλω οποιος καταλαβε ας μου εξηγησει πως να το κανω αν γινεται βεβαια..

 

οποιος εχει τον συγκεκριμενο ηχο δεν λεω οχι σε ανταλλαγη..εχω φτιαξει κατι αραβικα εκκλησιαστικα οργανα ολα τα λεφτα αν ενδιαφερεται κανεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε μου..αυτο που ζητας δεν ειναι τιποτα δυσκολο.Δεν ξερω ακριβως αν το triton εχει κυματομορφη απο κανονακι η εχεις φταξει τον ηχο απο μαντολινο.Αυτα που εχεις ακουσει ειναι παιγμενα με trinity.Στο trinity εχω τα κανονακια απο κυματομορφη μαντολινου..και εκει εχει απλο μαντολινο και μαντολινο με τρεμολο.Λογικα στο triton θα εχει κατι αντοιστοιχο...δηλαδη κανονακι και κανονακι με τρεμολο.Το μονο που εχεις να κανεισ ειναι να φτιαξεις εναν ηχο με duble oscilator στο ενα μερος να εχεις κανονακι και στο αλλο κανονακι τρεμολο..και να παιξεις με velocity & aftertouch ωστε οταν πατας σιγα να ακουγεται το κανονακι απλο και οταν πατας δυνατα να ακουγεται και το τρεμολο.Παντως να ξερεις πως αυτα που ακους ειναι δαχτυλο κυριως και οχι τρεμολο απο το οργανο αποκλειστικα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μανο καταλαβα τι λες.

 

τον συνδυασμο που λες τον εχω στο Pa-80 που στην μηχανη ηχων του εχει κ απλο κανονακι και κ κανονακι τρεμολο,και κανεις συνδυασμο με το βελοσιτυ.

 

αλλα το παλιοτριτον δεν εχει.με μαντολινο το εχω φτιαξει,εχω και αυθεντικο μεσω σαμπλ αλλα το τρεμολο δεν το πετυχα.

οσο για το οτι το παιζουν με δαχτυλο ειναι λιγο παλουκι να γινει,παραακουγεται γρηγορα.(βλεπε->γονιδης λαιβ->μια αγαπη δεν τελειωνει).σκεφτηκα να κανω καφριλα με τον arpeggiator(αυτο και αν ειναι χεβι μεταλ) αλλα δεν θα μπορω να το εναλλασω..)

 

anyway ευχαριστω για την βοηθεια παντως! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε TRINITY να σωθεις :lol: Επισης σου λεω πως οτι ακους ειναι καθαρα δαχτυλο..τον εχω τον ηχο αυτο το συγκεκριμενο που λες στο trinity..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρες εσυ πρωτα να πουλανε κανενα και στην τιμη τα βρισκεις :lol: Μισα λεφτα απο το τριτον σου...ρε μην ψαρωνεις σιγα και γω το παιζω αυτο το σολο που κανει..βοηθαει και ο ηχος ομως...το τριτον εχει κανονικα κανονακια...το τρινιτυ εχει κατι μυστηριο..καθαρα σκυλαδικο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες αργότερα...

Piterpiano oson afora tin taxitita se ayta ta kommatia me kanonaki boris na kaneis kai to eksis.

Ftiaxe to kanonaki sou me 2 oscilators. o protos tha akougetai akrivos me ti vithisi tou pliktrou eno o deyteros otan to apeleftheroneis (release) boreis na to petixeis vazontas ti megisti kathisterisi. to apotelesma einai oti tha diplasiastei i taxitita sou!!

 

filika nikos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου