Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση πιάνου?!?!?!


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Νικόδημε,

 

ΤΕΛΕΙΟΣ!

 

Αν ήμουν Θεσσαλονίκη, εκεί θα ερχόμουν, βέβαια το ξέρεις. Αλλά τώρα, και με δύο πιανίστες... Δεν είναι οικονομικά λογικό ή εύκολο... :( Ειδικά αυτήν την εποχή που λείπει η γυναίκα μου... :(

 

Τώρα, μόνο ένα θέμα με τo monitoring μπορεί να υπάρχει, αλλά ομολογώ ότι έχω εμπιστοσύνη στo headphone preamp της Grace Design (το m902) που ως τώρα μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για το τι κάνει με τα ακουστικά (HD600...). Θα το δω όμως κι αυτό.

 

Και μπορεί να έχει βρεθεί και ο χώρος μάλιστα... :-/ Σήμερα μίλησα με την πιανίστα και μου είπε κάποια πράγματα... ;)

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και όλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα υπόλοιπα σε σχεση με το video δεν είναι πρόβλημα....το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλά να έχεις την δυνατότητα να συγχρονήσεις το αποτέλεσμα της ηχογράφησης με τον ήχο από τις κάμμερες στην video editing πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσεις....μια απλή κλακέτα στην αρή κάθε τρακ αρκεί.....για να ελαχιστοποιήσεις τυχόν προβλήματα sync loss δούλεψε από την αρχή την ηχογράφηση με βάση τον χρονισμό (σε σχέση με το audio) από τις κάμερες που θα χρησιμοποιήσεις (συνήθως στις πιο σοβαρές HD ψηφιακές -DSLR κλπ - 48Khz sample rate και το ανάλογο frame rate) ώστε να γλυτώσεις προβλήματα από περιτές μετατροπές.

 

+1 στα παραπάνω και συμπληρώνω:

καλό θα είναι οι τρεις κάμερες να γράφουν στο ίδιο φορματ. Ιδανικό να είναι τρεις ίδιες κάμερες.

Αν έχεις ίδιο φορμάτ και μια κλακέτα/παλαμάκι στην αρχή της κάθε λήψης δε θα χεις πρόβλημα στο συνχονισμό.

 

Σκηνοθετική/μονταζιακή άποψη:

για να σου δέσουν εύκολα στο μοντάζ, θα πρώτεινα οι τρεις κάμερες να γράψουν πλάνα με διαφορετικά μεγέθη. Προσωπικά θα ήθελα να έχω μια σταθερή σούπερ γενικό, να πιάνει χώρο, πιάνο, μουσικούς, τη δεύτερη από πλάι, πιο κλειστό, μεσαίο πλάνο, να πιάνει πιανίστες από κλαβιέ μέχρι κεφάλι (με προσοχή να μην έχουν οι δύο κάμερες πολύ μεγάλη γωνία και πηδάνε άξονα) και η τρίτη που θα κινήται να κάνει κοντινά σε πρόσωπα, χέρια ίσως και μερικές σφήνες από πετάλια και χορδές εσωτερικά του πιάνου.

Επίσης σημαντικό είναι κάθε μια απ τις σταθερές κάμερες να στέκει και μόνη της για όλη τη διάρκεια του έργου. Να έχει ενδιαφέρον να κάτσεις να το δείς όλο από κάθε γωνία, αν και συνήθως το ενδιαφέρον βρίσκεται στα κοντινά και μ αυτά κυρίως θα πορευτείς.  ;)

 

 

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου