Προς το περιεχόμενο

hi-hat για jazz?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια,απορια:ψαχνω ενα hi-hat ''προορισμενο'' για jazz,ειμαι μεταξυ bosphorus traditional και istanbul agop sultan,τι προτεινετε?το 2ο το εχω ακουσει -αρκετα καλο-, αλλα το πρωτο θα μου το στειλουν απο επαρχια,δεν μπορω να το ακουσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πας στο Νακα και να δοκιμασεις τα Avedis new beat σε 14η 13  Ιντσες .Ολοι οι κλασσικοι jazz ντραμμερ στην Αμερικη με τετοια επαιζαν τισ 10ετιες 80& 90 .Το καταστημα εχει και αλλες πολλες επιλογες .Εγω πηγα και ευκολα διαλεξα ενα 13'' σετ new beat .Και πριν νες βεατ ειχα σε 14 αλλα το εδωσα σε ενα στουντιο recording .Κατα την γνωμη μου ειναι οτι χρειαζεται καποιος για να παιζει JAZZ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Περικλής καλά τα λέει, εγω εχω το 14αρι το οποίο είναι απο τα πιο all round πιάτα που έχω ακούσει.

 

Απο κεί κ έπειτα, για jazz οτι δεν είναι extra heavy με πολύ καμπύλο σχήμα κάνει. Στα τούρκικα φαντάσου αυτά που αναφέρεις τα θεωρούν all round, αμα θες ειδικά για jazz έχουν ενα σωρό σειρές. Το θέμα είναι το δικό σου γούστο. Το hihat είναι μια υπόθεση σαν τα ταμπούρα, γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και τοσες εναλλακτικές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω δοκιμάσει τα bosphorus traditional  hihat και ειναι αρκετά μπασαριστά για μένα παραπέμποντας σε ήχους δεκαετίας 60!

Ειναι για jazz και μόνο, είχα φάει πάνω απο μια ώρα που άκουγα hihat σε ένα κατάστημα στην Πόλη, μόνο Bosphorus και τελικά διάλεξα ένα της σειράς Versa με μοντέρνο ήχο με ιδιαίτερα καλό δυνατό ήχο στο κλείσιμο.

Ειναι καλό να έχεις ενα πιο all arount hihat  τα new beat έχουν γράψει ιστορία :D

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρώτα τον κάτοχο των Bosphorus εάν μπορεί να ζυγίζει τα πιάτα με κάποια σχετική ακρίβεια (5,10 άντε 50gr. Μη σου πει ''κάνα-δυο κιλά τα κόβω'' :P).

 

Για 14'' διάμετρο, το πάνω πιάτο (top), εάν είναι πάνω από 950-1050gr (και πολλά λέω) η γνώμη μου είναι ότι δύσκολα θα σε ικανοποιήσει σε ένα jazz setting.

 

To bottom ας είναι ελάχιστα βαρύτερο.

 

Ένα ιδανικό για μένα βάρος, σε 14'' jazz hat, είναι 750-850gr top και 900-950gr bottom.

 

Φυσικά παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο αλλά αφού δε μπορείς να το ακούσεις/δοκιμάσεις και το Agop δεν είναι ούτε κρύο ούτε ζέστη, έχε τα στο νου σου. Μπορεί να φαίνεται κάπως υπερβολικό το θέμα ζύγισμα, αλλά δεν είναι. Κι αν τα δίνει σε καλή τιμή τα Bos, σκέψου το.

‘You gotta be willing to die for the motherf@cker.’

 

-Elvin Jones

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου προτεινω να πας στον Γαβρήλο ο οποιος φερνει τα istanbul mehmet. Εχουν πολλα μοντελα ταμαμ για jazz.

 

Εγω εχω το 14" sultan Istanbul mehmet το οποιο ειναι φανταστικο.

 

Τα avedis σημερα ειναι περισσοτερο all around πιατα παρα jazz. Εχουν αρκετο βάρος για να παιξεις και ροκ. πολυ καλο πιατο φυσικα. Προσωπικα θα κοιταγα κατι ολιγον ελαφρύτερο οπως τα zildjian K

 

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν διευκρινησα οτι λογω περιορισμενων οικονομικων ψαχνω μεταχειρισμενο hi-hat οποτε οι επιλογες ειναι περιορισμενες..σε αυτο το διμηνο που κοιταω αγγελιες επεσα πανω σε zildjian constantinople 14''(220 eur),zildjian k 14''(180eur) και τωρα bosphorus traditional 150(eur) και istanbul agop sulan custom 14''(100 euro μονο!!)..παρ'ολο που τα 2 πρωτα ειναι κορυφαια,θα στραφω στο τελευταιο(λογω οικονομικων οπως προειπα)..θα επιστρεψω με review!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου