Προς το περιεχόμενο

Rode NT2-A ή NT1-A?


george956

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για ενα φιλο που ψαχνει για all around μικροφωνο, γνωμες,

διαφορες σε ηχο, ευαισθησια, ευελιξια κλπ....

Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ενα φιλο που ψαχνει για all around μικροφωνο, γνωμες,

διαφορες σε ηχο, ευαισθησια, ευελιξια κλπ....

 

Αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο η απάντηση είναι εύκολα Nt2a. To NT1 δεν το σκέφτομαι καν σαν all arounder. Είναι μόνο καρδιά, χωρίς pad και high cut filters. Αυτά μπορεί να σου δέσουν τα χέρια σε ορισμένες περιπτώσεις. Το Nt2 έχει όλα τα παραπάνω και μπορεί να αναλάβει με αξιοπρέπεια κάθε είδους recording. Δεν πιστεύω ότι έχουν μεγάλη διαφορά στον ήχο. Έχω ακούσει και τα δύο, αλλά δεν τα έχω συγκρίνει, μα πιστεύω πως είναι αρκετά κοντά, ίσως με το NT2 να έχει λίγο πιο αέρα.

 

Για μένα αν τα λεφτά δεν είναι τέζα περιορισμένα Nt2a.

Βέβαια αν δεν είναι τόσο περιορισμένα, μπορείς να βρεις και άλλες επιλογές σε αυτήν την κατηγορία όπως Audio Technica, Perception της AKG, τα Oktava που έχουν πολλούς funs κλπ...

 

An insanely exciting indie label

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1. Και μόνο από τα πολικά διαγράμματα που έχει παραπάνω, είναι θετικό (nt2a). To Nt1 το έχω δοκιμάσει και ενώ γράφει καλά από κοντά, σε μακρινές πηγές είναι μούφα! Το sct-700 έγραφε καλύτερα (από μακριά εννοώ).

Από τα δείγματα που έχω ακούσει, το nt2 να το περιμένεις πιο μπασαριστό στις σκληρές συχνότητες 250-500hz, πράγμα που δίνει καλύτερη παρουσία στον όγκο του και διακριτότητα μέσα στη μίξη όταν τα άλλα όργανα είναι μαλακά. Δεν είναι σκληρό γενικά, μην παρεξηγηθώ..ήταν υποψήφιο για το στούντιο για ζευγάρι σε overheads-rooms, αλλά βρήκα κάτι φθηνότερο για τα rooms που μου κάνει άριστη δουλειά για αυτό και δεν τα πήραμε.

Για να σουμάρω...Rode Nt2a

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου