Προς το περιεχόμενο

Fender Jazzmaster Tremolo


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα. Αποφασισα πριν λιγο καιρο να μετατρεψω αυτη την κιθαρα http://www.noiz.gr/index.php?topic=183949.0 σε Jazzmaster. Μιλησα λοιπον με τεχνικο και μετα παρηγγειλα τα original fender parts απο thomann. Πηρα δηλαδη τους μαγνητες που φοραν οι αμερικανικες Jazzmaster reissue :

http://www.thomann.de/gr/fender_jazzmaster_neck_pickup.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_jazzmaster_bridge_pickup.htm ,την γεφυρα http://www.thomann.de/gr/fender_jazzmaster_bridge.htm , το tremolo arm http://www.thomann.de/gr/fender_jazzmaster_tremarm.htm και το tremolo. Το τρεμολο δεν ηταν στον καταλογο του thomann αλλα μετα απο τηλεφωνημα μου, εκαναν ειδικη παραγγελια και μου το εστειλαν. Η κιθαρα φτιαχτηκε και με αφησε πληρως ικανοποιημενο απο ολες τις αποψεις εκτος απο ενα θεμα. Το tremolo arm δεν ειναι βιδωτο αλλα ουτε και κουμπωνει καπως στον μηχανισμο του tremolo. Επισης δεν μπαινει αρκετα μεσα, με αποτελεσμα να φαινεται αρκετα ψηλοτερα απο την κανονικη του θεση αλλα και να πεφτει με την παραμικρη κινηση της κιθαρας. Σκεφτηκα μηπως πλεον φτιαχνονται καινουρια διαφορετικα tremolo, και εγω καταλαθος πηρα παλιο tremarm και καινουριο tremolo, ή το αναποδο. Μπορει καποιος να υποθεσει ποιο ειναι το προβλημα και πως μπορει να λυθει? Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι 1000% σίγουρος ότι δεν κουμπώνει; Στη Γιαπωνέζα μου ανακάλυψα έκπληκτος μετά από 1 χρόνο και που την έχω, ότι το tremolo arm κουμπώνει κανονικότατα και στέκεται στη θέση που θες.

 

Το αστείο είναι ότι την προτιμώ... ακομβίωτη γιατί με βολεύει πιο πολύ η γωνία με το arm λίγο πιο έξω.

 

Αλλά στις fender jm/jaguar γέφυρες κουμπώνει (δεν είμαι βεβαιος για τις AVRI). Εκεί που νομίζεις ότι τερματίζει, πιέζεις λίγο ακόμη και κάνει κλικ.

 

Υπάρχει μια υποδοχή (στα αγγλικά collet) που σε κάποιες κιθάρες μπορεί να είναι ξεχειλωμένη από τη χρήση και να μην κουμπώνει, αλλά σε ολοκαίνουργιο τρέμολο δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις. @SF το link με το tremolo setup ειναι πολυ χρησιμο, το ειχα δει και σκοπευα να το εφαρμοσω αφου λυθει το προβλημα. @sfaku, πιεσα το tremarm οσο δεν παει. Απλα τερματιζει πολυ νωρις. Μπαινει περιπου ενα εκατοστο μεσα στην υποδοχη και τερματιζει. Δεν εχω δυνατοτητα να δωσω φωτο, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι υπερβολικα εξω. Καμια σχεση με τις random φωτογραφιες που βλεπω στο google. Τι να πω... θα ξαναπροσπαθησω. Αν εχετε καποια αλλη ιδεα, θα την ακουγα ευχαριστως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα εκατοστό είναι ελάχιστο. Ξεκούμπωτο θα έπρεπε να είναι στους 3,5 πόντους περίπου και στα 4,5 εκ. αν έχει κάνει "κλικ" και μπει μέσα στο collet. Κάτι δεν πάει καλά. Το τρέμολο είναι Fender ή άλλη μάρκα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον, ξαναπροσπαθησα αλλα τιποτα. Φοβαμαι ομως οτι εντοπισα το προβλημα. Σκοπευοντας να δω το πραγματικο βαθος της τρυπας, δοκιμασα με ενα λεπτο συρμα. Μπηκε αρκετα πιο μεσα. Το θεμα ειναι οτι καθως κατεβαζω το συρμα μεσα στην υποδοχη, νιωθω τα τοιχοματα της υποδοχης απο ενα σημειο και κατω να ειναι τραχια, σα να εχουν σπειρα. Αυτο μπορει να σημαινει οτι το τρεμολο εχει φτιαχτει για βιδωτα tremarms, ενω το δικο μου tremarm δεν ειναι. Αρα λογικο ειναι να τερματιζει μολις αρχιζει η σπειρα, η οποια λογικα προεξεχει. Πως ειναι δυνατον ομως, αφου τα parts ειναι original fender? Πηρα καποιο λαθος part? Ή ειναι αλλου το προβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βιδωτό tremarm έχει η Classic Player γέφυρα που μπαίνει στα μεξικάνικα μοντέλα JM/Jaguar. Αν πήρες αυτή τη γέφυρα τότε θα χρειαστείς το αντίστοιχο tremarm που είναι βιδωτό (αλλά μετά σώθηκες  ;) ). Έχεις κρατήσει χαρτιά ή συσκευασία από τη γέφυρα για να δεις το part nr; Με αυτό μπορείς να επιβεβαιώσεις αν έχεις την Classic Player γέφυρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαρτια δεν κρατησα, αλλα το τρεμολο (οχι το tremolo arm)εχει γραμενο πανω εναν κωδικο:

PAT. #2,972,923.

Μπορεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα? Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουπς, τωρα βρηκα και τα χαρτια του thomann. Λεει '' Fender Tremolo Jazzmaster Original Tremolo for Jazzmaster/Jaguar made in Mexico.

Ναι, τελικα ειναι των μεξικανικων μοντελων. Φταιει που δεν ηταν στον καταλογο του thomann και το παρηγγειλα τηλεφωνικα. Που βρισκω τωρα το αντιστοιχο tremarm? Στο thomann δε βλεπω να υπαρχει. Ηδη ταλαιπωρηθηκα αρκετα για να βρω τα parts. Δεν υπηρχαν ουτε οι μαγνητες, τους οποιους ο thomann εβαλε στον καταλογο του αφου επικοινωνησα για ειδικη παραγγελια. Η ταλαιπωρια συνεχιζεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.guitarpartsresource.com/trem_other.htm

 

το δεξι δεξι,τα μεταφορικα ειναι λιγα.

 

τζαμπα λεφτα εδωσες στον Θωμα,στο μελλον να αγοραζεις απο αυτους,τα εχουν ΟΛΑ και συμφερουν..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου