Προς το περιεχόμενο

Ανανέωση τάστα, μπράτσα, γέφυρες...


lefos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

έχω μια fender strato traditional (MIM) την οποία αγόρασα το '98,

ασχολήθηκα κάποια χρόνια, κάποια τα είχα παρατήσει

anyway,με αυτά κ μ αυτά, τα τάστα έχουν λιώσει και σκέφτομαι

για refret επειδή θέλω να την κρατήσω την κιθαρούλα !

πήρα κάτι τηλέφωνα αυτή την εβδομάδα στα γνωστά μαγαζιά στο κέντρο της

Αθήνας για το refret και γενικά κάτω από 200 ευρώ δεν έπεσε η ταρίφα !  

η κιθάρα ναι μεν είναι των 500 ευρώ (αν και έχει συναισθηματική αξία) αλλά 200 μου φαίνονται πολλά, να ήταν καμιά custom να το καταλάβω (θα μου πείτε τώρα , τι custom, τι squier bullet είναι, η ίδια δουλειά θα γίνει από τον μάστορα ...! δεν αντιλέγω)

 

πρόσφατα κάποιος συμφορουμίτης ανέβασε ένα ωραίο link με custom μπράτσα από Αγγλία τα οποία τα διαμορφώνεις όπως θες εσύ και σου έρχονται με τα μεταφορικά γύρω στο 110-120 ευρώ!

 

http://www.northwestguitars.co.uk/custom-neck-builder/

 

ερωτησούλες:

 

-  ;D πως μπορώ να μάθω ακριβώς τα specs του μπράτσου που έχω για να παραγγείλω ένα παρόμοιο ?  (fretboard Radius/ profile, για παράδειγμα)

 

-  τώρα έχω 21 τάστα, αν έβαζα 22 θα υπήρχε πρόβλημα ? ο μάστορας της γειτονιάς μου έλεγε διάφορα, ότι δεν θα ταιριάξει, θα έχω πρόβλημα με τις αρμονικές κτλ αλλά δεν ξέρω αν 100% εμπιστοσύνης ο τύπος ... (αυτό είναι άλλη ιστορία)

 

(έλεγα μήπως έπαιρνα κανένα μπράτσο με το μεγάλο headstock ''70-ίλα'' το οποίο λατρεύω και επίσης είδα ότι στο ίδιο site έχουν και fender decals που θα μπορούσαν να μου βάλουν πριν το περάσουν με το τελικό βερνίκι...!)

 

- άλλη μια τελευταία ερώτηση (για να μη ανοίγω νέο θέμα), θέλω να αλλάξω και την γέφυρα γιατί έχω την φτηνή κινέζικη όπου το block από πίσω είναι στο πάχος φρυγανιάς...

 

http://tinyurl.com/c8plz9g

 

έψαξα διάφορα τρέμολα, διάβασα καλές κριτικές για της wilkinson to VS100 αλλά πλην του κόστους πρέπει να ανοιχτούν νέες τρύπες (αυτό είναι 2-βιδο σε αντίθεση με το 6-βιδο που έχω τώρα), οπότε έλεγα να πάω σε κάτι πιο χαλαρό σαν και αυτό

 

http://www.northwestguitars.co.uk/wilkinson-wv6-trem-system-with-solid-steel-block-chrome/

 

(το οποίο είναι στο ίδιο site με πριν και θα βολέψει για τα μεταφορικά)

 

αυτά! θα ήθελα να ακούσω τις ιδέες σας και αν υπάρχει κάτι καλύτερο μη διστάσετε να μου προτείνετε!

 

ευχαριστώ!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-  τώρα έχω 21 τάστα, αν έβαζα 22 θα υπήρχε πρόβλημα ? ο μάστορας της γειτονιάς μου έλεγε διάφορα, ότι δεν θα ταιριάξει, θα έχω πρόβλημα με τις αρμονικές κτλ αλλά δεν ξέρω αν 100% εμπιστοσύνης ο τύπος ... (αυτό είναι άλλη ιστορία)

 

Αυτό είναι ανακριβές. Για στρατ πρόκειται, η κλίμακα είναι μία (25.5) και το έξτρα τάστο είναι έτσι κι αλλιώς "overhang" (φαίνεται και στο neck builder site που παρεθεσες) οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. Υπάρχουν πολλά ωραία μπράτσα, εγω πριν 3-4 χρόνια είχα χτυπήσει απο ebay ένα mighty-mite που βγηκε καταπληκτικο καμια κατοστη ευρώ. Ημουν πολυ τυχερος βεβαια, αλλα δε με ενοιαζε (γιατι ηταν μια κινεζικη Squier που απο καθαρη τυχη πιστευω εχει γινει πλεον ενα καταπληκτικο οργανο).

 

Γέφυρα επίσης είχα αλλάξει γιατι το ωραίο steel-block έχει όντως διαφορά. Είχα βάλει τη GFS κι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

 

Εδώ

http://store.guitarfetish.com/Tremolos-And-Tremolo-Parts_c_203.html

φαίνονται οι πολλές επιλογές που έχεις, απλά προσεχε γιατί το screw spacing είναι διαφορετικό στις μεξικανικες/κινεζικες οπότε κι εσύ δε μπορείς π.χ. να πάρεις το (κατα πολλούς κορυφαίο) Wilkinson αλλα αυτό που έχω κι εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος

http://store.guitarfetish.com/Made-in-Mexico-Import-Strat-UPGRADE-trem-Solid-STEEL-block_p_489.html 6βιδο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενώ έγραφα απάντηση για να ευχαριστήσω τα 2 παιδιά που μου απάντησαν, μου έστειλε πμ ο κος funkysoul ( ;D) καταλήξαμε να μιλάμε μισή ώρα στο τηλέφωνο (κ' δεν με ξέρει ο άνθρωπος!)... γι αυτό θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια για τις πληροφορίες που μου έδωσε!

 

ευχαριστώ κ τους oselifer  &   koraxprs  !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D

 

από αλλού ξεκίνησε η κουβέντα και αλλού κατέληξε, τεσπα,

το ρεζουμέ είναι ότι τελικά με έψησε να μη κάνω refret και να πάρω ένα

custom μανίκι από το site που έγραψα στην αρχή (στην ουσία με τα μισά λεφτά και όπως το θέλω εγώ!) και μετά μου έδωσε και το οκ για την γεφυρούλα την wilkinson (αφού είδαμε/μετρήσαμε τα spacing κτλ)...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου