Προς το περιεχόμενο

Roland RS-5


KROKIDISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους φίλους του noiz! Σκέφτομαι να παρω το Roland RS-5. Θα ηθελα λοιπόν να μου πείτε τις γνώμες σας για το συγκεκριμένο synth. Η μουσική που παίζω είναι κυρίως λαικά, ελαφρολαικά και παραδοσιακά. Με ενδιαφέρουν δηλαδή ηχοι όπως ακκορντεόν, βιολιά, φαρφισες κλπ. Επίσης, θα μπορέσω να βρω και να φορτώσω επιπλέον ήχους;;; Τέλος, το κλαβιέ του είναι αξιοπρεπές;;; Να σημειώσω οτι μέχρι στιγμής παιζω με Korg PA50, και απλα θέλω ένα synth, έτσι να υπαρχει που λέμε!!!  ;D

Ευχριστώ πολύ εκ των πρωτέρων!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

1. Είναι παλιό μοντέλο.

 

2. Μπορείς να κατασκευάσεις ήχους από τα υπάρχοντα εργοστασιακά δείγματα αλλά κατά >90% σε βλέπω να χρησιμοποιείς μόνο τα εργοστασιακά patches ή να αρχίσεις να ψάχνεις ήχους από δεξιά κι αριστερά. Αν μπορείς να αφιερώσεις χρόνο και μπορείς να προγραμματίσεις ήχους σε synth, τότε ναι μπορείς να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα ("λαϊκά" ακορντεόν - βιολιά - φαρφίσες). Έχει από το εργοστάσιο κάποια πράγματα αλλά φαντάζομαι θες πιό "λαϊκό" ηχόχρωμα.

 

3. Δεν μπορείς να φορτώσεις νέα - δικά σου δείγματα.

 

Θα σου πρότεινα κάτι νεότερο όπως για παράδειγμα JUNO-G ή μεγαλύτερο, όπου και εδώ θα χρειαστεί προγραμματισμός με την μόνη διαφορά ότι εδώ έχεις την δυνατότητα να φορτώσεις και νέα - δικά σου δείγματα.

 

Διαφορετικά πας σε κάποιο oriental μοντέλο που έχει από το εργοστάσιο έτοιμους μεσογειακούς ήχους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ Μανώλη για την απάντηση  :). Δυστυχως το JUNO G ίσως να ειναι λίγο πιο ακριβο απο την τιμή που θέλω εγω (400ευρω max). Βέβαια, δε νομίζω να συγκρίνονται οι δυνατότητες του ενός με του άλλου. Θα ήταν όμως εύκολο να παω να το δοκιμάσω κάπου αυτο ή το Gi ή το Di;;; Επίσης, νομίζω ότι το JUNO G δεν βγαινει πλέον. Αν κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ διορθώστεμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καινούργιο μπορείς να δοκιμάσεις το Gi ή το Di. Επίσης ψάξε για G σε μεταχειρισμένο, είναι πιό πιθανό να βρεις τους ήχους που θες. Σε γενικές γραμμές τα χρήματα που διαθέτεις είναι λίγα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου