Προς το περιεχόμενο

Τα φώτα σας! Ήρθε η ώρα για στρατ!!!


stepar10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Superfunk σωστά τα λες, αλλά εν μέρει θα διαφωνήσω μαζί σου.

Οι διαφορές στα specs είναι σημαντικές κατά την γνώμη μου και κάποιος πρέπει να τις γνωρίζει. Τώρα αν εσύ κι εγώ μπορούμε να τις συνηθίσουμε και δεν έχουμε πρόβλημα όποιο radius και να μας δώσουν, δεν σημαίνει πως το ίδιο ισχύει για κάποιον που ξεκινάει τώρα. Όσον αφορά στο setup σαφέστατα και συμφωνώ μαζί σου, αλλά για παράδειγμα η διαφορά στο σετάρισμα μιας με 7.25 και μιας με 12 radius έχει διαφορά τόσο στο πόσο εύκολα γίνεται όσο και στο action της κιθάρας. Αυτό εσένα μπορεί να μην σου κάνει διαφορά, αλλά κάποιος που ξεκινάει τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει χαμηλότερο action.

 

Προφανώς και συμφωνώ μαζί σου ξαναλέω σε αρκετά, απλά πιστεύω πως πριν αγοράσει κάποιος μία κιθάρα αυτά πρέπει να τα γνωρίζω, να τα ψάξει και στην τελική ας κρίνει μόνος του αν αξίζει ή όχι ή αν υπάρχουν διαφορές.

 

Πρσωπικά για παράδειγμα, σίγουρα το fat C shape λουστραρισμένο σαν έπιπλο ναι μεν μπορώ να το συνηθίσω αλλά ΔΕΝ μου αρέσει και θα θελήσω να το αλλάξω.

Λες να είμαι τόσο περίεργος τελικά ????  ;D ;D

 

Απλά προσπαθώ να δώσω μία ολοκληρωμένη εικόνα στο φίλο, γιατί προσωπικά δεν συνηθίζω τόσο εύκολα ειδικά αν πρόκειται να αγοράσω κάτι. Όσο για τους κιθαρίστες που αναφέρεις, εικάζω πως και σε καυσόξυλο τον ίδιο έχουν θα έβγαζαν!  ;D  :P

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ΙΜΗΟ ΟΛΕΣ οι κιθαρες με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ προφιλ και radius οταν ΣΕΤΑΡΙΣΤΟΥΝ σωστα ΜΙΑ ΧΑΡΑ παιζουν...και ολες μετα απο 10 με 15 λεπτα τις συνηθιζεις.... ;)

 

+

 

Προσωπικά, τα specs, ουδόλως με ενδιαφέρουν ενώ δεν ξέρω καν να τα αναγνωρίζω. Αν η κιθάρα μου ακούγεται ωραία, ποιος το χέζει το ρέιντιους και το νεκ σέιπ.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι περισσοτεροι σου προτειναμε την συγκεκριμενη κιθαρα η οποια μονο...αηδια δεν ειναι...ΕΝΑΣ σου ειπε και μια παπαριά που στερειται λογικης και...ευαισθησιας  ;D...δεν χαλασε και ο κοσμος.... ;)

 

παρε την CP.

 

Ε,εντάξει ήμουν λίγο υπερβολικός και εγώ ρε SF,(την πήρε η μπάλα την CP) μην με λές  παράλογο και αναίσθητο! :(

Παίρνω πίσω λοιπόν την "αηδία" για την Μεξικάνικη fender! 8)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως πέρα απο τις αηδίες, ;D

Αφου δεν αλλάζεις γνωμη και πας για καινούργια,καλα είναι να παίξεις και λιγο μαζί της,θα την πάρεις απο Thomann?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλημέρα σε όλους!  8)  Φίλε Μιστράλ έχεις απολυτο δίκιο σε αυτά που αναφέρεις. Φυσικά και τα λαμβάνω υπόψη μου, και τα θεωρώ πολύ σημαντικά.  Μακάρι να μπορούσα να τις δοκιμάσω όλες (κυριως στην αισθήση αλλλά και στον ηχο).

 

Άλλωστε την κιθάρα σκοπευω να την έχω για πολλά χρόνια και οχι να την αλλάξω σύντομα. (δεν υπαρχει οικονομική δυνατότητα)

 

Στο δια ταυτα, το μονο που ξερω είναι οτι μεχρι σημερα επαιζα με αυτήν... http://www.thomann.de/gr/fender_standard_telecaster_mn_bsb2011.htm  Αλλά του 2005. ΑΝ είναι ιδια τα χαρακτηριστικά της με του 2005 ξέρω απο τώρα οτι με βολευει πολύ ο λαιμός (αλήθεια δεν θεωρείται κάπως λεπτο αυτό το μπράτσο?) αλλά θα ήθελα να κανω ευκολότερα bends. Παίζω με 9 χορδές. Νομίζω η τελε αυτή εχει 9.5 radius.

 

Φυσικά ομως δεν θελω να χασω την δυνατότητα να παίζω ακόρντα με την σχετική ευκολία.

 

Πραγματικά, αν δοκιμάσω τα 3 διαφορετικα radius αλλά και τους λαιμούς πιστευω θα καταλάβω. 

 

@ doubletrouble φυσικά και θα ήθελα να τις δοκιμάσω πριν τις παρω. Δεν με πειράζει να τις παρω και απο ΕΛλάδα αρκεί να είναι ιδια η τιμή.

 

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ

MUSIC IS MAGIC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Stepar καλή σου ημέρα,

 

Κοίταξε να δεις τί γίνεται. Στις strat, η fender άλλαξε τα specs το 2006 αν δεν κάνω λάθος. Από vintage c shape neck και vintage frets πέρασε σε medium jumbo και medium c shape neck. Δεν γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο και στις τέλε, ας ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει. Αν υποθέσουμε λοιπόν πως η τελε που έχεις, φέρει ακριβώς ίδια specs με αυτή που παραθέτεις στο link, τότε ήδη είσαι αρκετά καλά σε modern specs, το μπράτσο είναι όντως σχετικά λεπτό και βολικό σε γενικές γραμμές και τα frets σε βοηθάνε αρκετά σε σχέση με τα vintage. Αν λοιπόν είναι έτσι, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις το 12άρι radius την στιγμή που θέλεις εύκολα bends. Εντάξει μην τρελαθούμε, εύκολα θα πιάνεις και τα ακκόρντα. Δεν ξεκινάς τώρα κιθάρα.

 

Keep in mind μόνο πως το signature μοντέλο Eric Johnson, αν και κατά πολλούς μία από τις καλύτερες και προσεγμένες κατασκευαστικά strat, έχω παρατηρήσει πως είναι "love or hate" μοντέλο κι αυτό λόγω του 12 radius. Ο ήχος είναι άλλο θέμα το οποίο δεν το πιάνω κάν. Θέλω να πω πως για μένα προσωπικά καλό θα είναι να παίξεις με μία στρατ με 12άρι ασχέτως αν είναι η classic player ή όχι για να νοιώσεις την αίσθηση, να δεις το playability κλπ.

 

Τέλος, αν υποθέσουμε πως η τελε σου έχει κλασσικό 60s C-shape (άρα πιο χοντρό) και vintage frets, τότε θα σου πρότεινα προσωπικά κάτι σε 9.25, medium shape neck και medium jumbo frets. Μία κλασσική standard strat με άλλα λόγια.

Ελπίζω να σε βοήθησα και καλές αγορές!  8)  ;D

 

cu!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις strat, η fender άλλαξε τα specs το 2006 αν δεν κάνω λάθος. Από vintage c shape neck και vintage frets πέρασε σε medium jumbo και medium c shape neck.

 

Σε ποιο μοντέλο στρατ αναφέρεσαι; Αν εννοείς την american standard, αυτό δεν ισχύει. Οι american standard ουδέποτε είχαν vintage frets.

 

 

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγαλο λαθος,δεν εχω αγορασει ποτε μου καινουργια κιθαρα,προτιμω παντα τις παλιες και τις μεταχειρισμενες,μια και εχουν δοκιμαστει και φυσικα τις βρισκω σε πολυ χαμηλοτερες τιμες ;)

 

 

Είμαι με τον Superfunk για τα παλιά όργανα. έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 15 Strat, όλων των κατηγοριών, μερικές πήρα καινούριες μερικές μεταχειρισμένες. Οι μεταχειρισμένες ήταν πάντα καλύτερες αγορές!

 

Κατ αρχάς Fender (ΕΙΔΙΚΑ FENDER) ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ MAIL ORDER! Κάθε όργανο είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία απλά μας παραμυθιάζει, τα όργανα έχουν μεγάλες κατασκευστικές διαφορές, απλά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να δοκιμάσεις το όργανο που θα πάρεις. Το να αγοράσεις από φωτογραφία (Ειδικά Fender) είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

 

Το ίδιο άνευ ουσίας είναι να ρωτάς για χαρακτηριστικά και να αποφασίζεις μετά από δημοψήφισμα. Θα πάρεις το C, soft-C ή V neck ΜΟΝΟ ΑΝ ΤA  ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! Θα πάρεις τους μαγνήτες που ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Αυτά δεν γίνονται δι' αλληλογραφίας!!!!

 

Ξεκίνα τις βόλτες το ταχύτερο!

 

Εγά θα άφηνα στην άκρη τα ξεπαρθενιάσματα και θα έψαχνα τα όργανα στο Noiz. Έχω πουλήσει και εγώ εδώ Strat και ήταν ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ. Την είχα μάλιστα φέρει από του Manny's στη ΝΥ. Ηταν πανέμορφο όργανο λλά ποτέ δεν με βόλεψε. Έχω αγοράσει στο NOIZ και μιά μεταχειρισμένη Ibanez AS (στύλ 335) που ήταν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ποτέ!

 

Οπότε, για να μήν μακρυγορώ άλλο: ΞΕΧΝΑ τις φωτογραφίες. ΞΕΧΝΑ τον Thomann. Ξέχνα τις δημοσκοπήσεις. Ψαξε στο Noiz, μίλα με τα παιδιά και παίξε τα όργανα που δίνουν. Οι περισσότεροι τα αγαπούν και τα έχουν προσέξει. Αν επιμένεις καινούριο, γύρνα τα μαγαζιά και παίξε ότι βρείς. Αγόρασε αυτό που θα μιλήσει στα χέρια και την καρδιά σου.

 

Καλή τύχη ότι και να αποφασίσεις. Αλλά αν αποφασίσεις από φωτό και αγοράσεις mail order θα έχεις πάντα το σαράκι μήπως έκανες παπαριά γιατί, στο τέλος-τέλος, γουρούνι στο σακί είναι γουρούνι στο σακί!

It ain't over till it's over.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωρες ωρες νοσταλγω τις παλιες καλες εποχες που η Fender εβγαζε ΜΟΝΟ ΜΙΑ strat με ΕΝΑ radius & ενα προφιλ και ΟΛΟΙ οι κιθαριστες ηταν υπερευχαριστημενοι και αντι να προσπαθουν να ...φερουν την κιθαρα στα μετρα τους...εφερναν τα...μετρα τους στην κιθαρα....και να σου πω αυτοι οι κιθαριστες (Hendrix,Clapton,Beck ,Gilmour etc) δεν τα καταφεραν και....ασχημα... ;D

 

 

Γειά στο στόμα σου!!!

It ain't over till it's over.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου