Προς το περιεχόμενο

"Νέος browser προσφέρει ανώνυμη πλοήγηση στο Διαδίκτυο


stanley

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(από in.gr)

 

Ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο που αποκρύπτει την ταυτότητα του υπολογιστή δημιουργήθηκε από οργάνωση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στα ηλεκτρονικά μέσα.

 

Το Torpark, μια τροποποιημένη έκδοση του Portable Firefox, δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί ακόμα και από φορητές κάρτες μνήμης flash, ώστε χρησιμοποιείται ακόμα και σε κοινόχρηστους υπολογιστές χωρίς να αφήνει ίχνη.

 

Το πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν, χρησιμοποιεί ένα ειδικό δίκτυο δρομολογητών για να αποκρύπτει την ταυτότητα (IP) του χρήστη, εξηγεί ανακοίνωση της Hacktivismo, μιας οργάνωσης που αποτελείται από χάκερ, νομικούς, υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και καλλιτέχνες.

 

Κάθε φορά που ένας υπολογιστής συνδέεται στο Διαδίκτυο αποκτά έναν μοναδικό αριθμό-διεύθυνση, ο οποίος καταγράφεται από κάθε δικτυακό τόπο τον οποίο επισκέπτεται ο χρήστης. Η συλλογή και η ανάλυση των καταγραφών αυτών μπορεί θεωρητικά να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία και τη δραστηριότητα του χρήστη.

 

Το Torpark μπορεί να αλλάζει κάθε λίγα λεπτά το IP του υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό δίκτυο δρομολογητών που ονομάζεται Tor (The Onion Router, ο δρομολογητής-κρεμμύδι) και δημιουργήθηκε από την οργάνωση Electronic Frontier Foundation για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων.

 

Ο χρήστης ουσιαστικά συνδέεται στους δικτυακούς τόπους που θέλει να επισκεφθεί μέσω των υπολογιστών του Tor. Έτσι, ενώ ο χρήστης μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα, η διεύθυνσή του φαίνεται να προέρχεται από έναν υπολογιστή πανεπιστημίου στη Γερμανία, για παράδειγμα.

 

Επιπλέον, η επικοινωνία του υπολογιστή με το δίκτυο Tor είναι κρυπτογραφημένη, έτσι ώστε ο πάροχος πρόσβασης του χρήστη να μην μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο της επικοινωνίας του.

 

Η όλη διαδικασία, πάντως, είναι δυνατό να προκαλεί καθυστέρηση στη μετάδοση και λήψη των δεδομένων.

 

http://torpark.nfshost.com/

http://www.hacktivismo.com/

www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=740142&lngDtrID=252

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου