Προς το περιεχόμενο

Φλαμένκο κιθάρες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σ' όλους! Είμαι στο ψάξιμο για φλαμένκο κιθάρα. Είναι κανείς που έχει ασχοληθεί με το θέμα; Μπορώ να διαθέσω γύρω στα 2 χιλιάρικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' όσοσ έχω ψάξει,είδα ότι εδώ στην Ελλάδα είναι από δύσκολο έως αδύνατον να βρείς ένα όργανο τής προκοπής.

 

Υπήχε ο Λούκα Μιλάνι(http://www.myspace.com/milaniguitars),που έφτιαχνε κυρίως gipsy guitars αλλά και πολύ καλές-για τα λεφτά τους-φλαμένκο.

Μιλάω σε παρελθοντικό χρόνο γιατί μέχρι πρότινος ζούσε στην Ηγουμενίτσα,ενώ τώρα είναι μόνιμα εγκατεστημένος  στην Ιταλία.

 

Σού παραθέτω ένα μήνυμά του,τότε που είχα ενδιαφερθεί...

 

Ghiassou!

I speak ellinika, efharisto gia ta kalà logia sou.

Ftiaxno flamenko kithares me palissandro (nigra) h kyparissi (blanca). To kapaki einai apò sitka spruce.

H klimaka einai 65 h 66. Kleidià Shaller.

H timì ths einai 1200 eurò me vailtza (xoris taxudromika).

Ciao,

Luca Milani

 

Αν θες τη γνώμη μου πάντως,προσπάθησε να μαζέψεις 3-4 χιλιάρικα και κάνε ένα ταξιδάκι στη Μαδρίτη.Καλός ο Λούκα αλλά οι αδερφοί Κόντε (Conde Hermanos)Φτιάχνουν αριστουργήματα.

Σού τα λέω αυτά γιατί κι εγώ,αν αγοράσω ποτέ φλαμένκα,θα προτιμήσω τούς Ισπανούς,αφού μια φορά θα πάρω τέτοιο όργανο,μια ζωή την έχουμε κιετσ!. ;D

Αν είσαι αυστηρά και αμετάκλητα στα 2,ο Λούκα είναι ό,τι πρέπει.

Λοιπόν,ρίξε μια ματιά κι εδώ....      http://www.condehermanos.com/index.htm      και καλή τύχη. :)

moto perpetuo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν πας Ισπανία, τράβα καλύτερα προς ανδαλουσία. Πέρα απο τις κιθάρες, θα ακούσεις πράγματα που δεν φαντάζεσαι. (Σεβίλλη, ο πιό γνωστός λατασκευαστής είναι ο jose postigo)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως αν θυμαμε καλά επειδή και εγώ το είχα ψάξει πριν κανα 3αρι 4αρι χρονια είχα μιλίσει με Reyes νομίζω που είναι κορυφή  και ήταν μόνο παραγγελία και σε κανα χρόνο παραδοση και ξεκίναγε απο 4 χιλιαρικάκια το φθινότερο.

Και γενικά η καλες φλαμενκο κιθάρες συνήθος τις βρίσκεις ισπανια και είδικα προς νοτο και συνήθος γίνονται παραγγελία.

Αν έχεις χρήμα οκ.

Παντως εγώ αγόρασα τελικά μια Alhambra flamenco 700 ευρουλάκια και βολεύτικα μια χαρά...  ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

σχεδον ολοι οι γνωστοι κατασκευαστες ειναι στη σεβιλλη. εκει θα βρεις να δοκιμασεις πολλα οργανα, και πολλες φορες σε τιμες 30-40 % κατω απο του εμποριου (αν αγορασεις κατευθειαν απο το εργαστηριο). αν ψαξεις βεβαια κι εδω βρισκεις καλα οργανα μεταχειρισμενα, αλλα εγω θα πηγαινα μια βολτιτσα ισπανια. ο reyes οπως και ο hermanos conte ειναι οι πιο γνωστοι, αλλα ειναι λιγο σαν να αγοραζεις gibson custom shop η benedetto archtop: πληρωνεις και το οτι ο κατασκευαστης ειναι πολυ επιτυχημενος και δημοφιλης. στα λεφτα που διαθετεις θα βρεις ανετα μια καταπληκτικη κιθαρα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους γνωρίζω τους κυρίους Hermanos... τους είδα μάλιστα κι από κοντά στην έκθεση στη Φραγκφούρτη στο Μέσε. Δοκίμασα και τις κιθάρες τους και την Estesso και έχουν τώρα και την Fillipe V που πρέπει να είναι η κορυφή τους. Είναι όμως πανάκριβες. Η Εστέσο είναι στα 15 χιλιάρικα και η Φελίπε στα 20 ενώ οι αμέσως πιο κάτω 9 χιλιάδες ευρώ. Καλά... δεν το συζητάμε... οι Ισπανοί πρέπει να είναι πολύ παράξενοι. Με κοιτούσαν  μ' ένα μάτι φουλ καχυποψία. Πέρασα από σωματικό έλεγχο μην έχω τίποτα μεταλικό πάνω μου και γρατζουνίσω τα αριστουργήματά τους. Καλές ήταν σίγουρα οι κιθάρες αλλά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως πληρώνω το όνομά τους πολύ ακριβά. Εκεί είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κι άλλες κιθάρες ισπανικές από τις οποίες εντύπωση μου έκανε η Almansa flamenco professional που δεν μπόρεσα να διακρίνω σημαντικές διαφορές με τους Κόντηδες. Αν γνωρίζει κανείς σχετικά ας πει δυο λόγια. Επίσης επειδή οι φλαμενγκίστες είμαστε είδος σπάνιο, ας ανταλλαξουμε και μερικές πληροφορίες (αν θέλετε) σχετικά με το τι παίζετε, σε ποιούς δασκάλους πηγαίνετε αν πηγαίνετε, τι βιβλία προτείνετε και ό,τι άλλο νομίζετε εσείς.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
οι Ισπανοί πρέπει να είναι πολύ παράξενοι. Με κοιτούσαν  μ' ένα μάτι φουλ καχυποψία. Πέρασα από σωματικό έλεγχο μην έχω τίποτα μεταλικό πάνω μου και γρατζουνίσω τα αριστουργήματά τους

 

δεν ξερω για την εκθεση (και δε μου φαινεται υπερβολικο να προσεχουν για κουμπια-ρολογια-γρατσουνισματα οταν δοκιμαζεις ενα ακριβο οργανο), αλλα στην ισπανια ειναι ολοι απιστευτα φιλικοι, σε καλουν στο σπιτι τους η στο εργαστηριο τους και σου λενε αν θελεις παιζε ολη μερα.. μια ωραια κατασταση. απλα καταστρεφεσαι γιατι παντα κυκλοφορουν κατι απιστευτες κιθαρες πανω απο το budget σου... ειναι ευκολο να καταληξεις να δωσεις πιο πολλα απο οσα υπολογιζες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πας στον Ανδρομηδα στην Αθηνα,εκει θα βρεις κιθαρες του Amalio Burguet και αλλων κατασκευαστων,γυρω στα 1700 εχει μια που δοκιμασα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου