Προς το περιεχόμενο

Σχόλια για το παίξιμο μου;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

για χαρά σε όλους!

είχαμε κάνει μια πρόχειρη ηχογράφηση σε ένα studio με μια από τις πολλές cover band που ασχολούμαι και θα ήθελα,αν μπορούσατε,να ακούσετε λίγο τις ηχογραφήσεις και να κάνετε μερικά σχόλια πάνω στο συνολικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως πάνω στο παίξιμο μου.

 

μερικές σημειώσεις...

εκείνο τον καιρό που κάναμε την ηχογράφηση δεν είχαμε μπάσο οπότε μην ανησυχείτε,δεν έχουν πρόβλημα τα αυτιά σας...απλώς δεν υπάρχει μπάσο :)

ναι,ο κιθαρίστας-τραγουδιστής κάνει αρκετά λάθη στη κιθάρα

 

η αλήθεια είναι οτι μάλλον έκανα πολλά γυρίσματα...πιστεύω όμως οτι το κύριο χαρακτηριστικό μου σαν drummer είναι ενα progressive παίξιμο με πολλά μεγάλα γυρίσματα και σύνθετους off-beat rythms...οι πολύπλοκοι ρυθμοί ίσως να μη φαίνοντε εδώ αλλά πιστέυω οτι τα γυρίσματα κάνουν αισθητή την παρουσία τους :p

 

ίσως και να χτύπησα πολλά πιατίνια επίσης :p

 

να πω επίσης οτι παίζω 5-6 χρόνια έχοντας κάνει μόνο ένα καλοκαίρι,2 μήνες μάθημα

 

τέλως πάντων,εδώ είναι τα Link...8 κομμάτια ελληνικού ροκ από γνωστές μπάντες.

 

http://www.mediafire.com/download.php?1fyac8278fs2qhh

http://www.mediafire.com/download.php?oxbbtrx8niprcp4

http://www.mediafire.com/download.php?e1f211mcwkv8uol

http://www.mediafire.com/download.php?t6azb0v4eb6mht0

http://www.mediafire.com/download.php?8tmtmiur6nde142

http://www.mediafire.com/download.php?t1ly6r3m8i8o9er

http://www.mediafire.com/download.php?5430m4nt2b1s135

http://www.mediafire.com/download.php?00c2jn35v6nr282

 

οι ηχογραφήσεις αυτές έγιναν τον Οκτώβριο του 2012

θα ήθελα αυστηρή,κανονική κριτική χωρίς sugarcoating που λένε.

αν ακούγατε αυτές τις ηχογραφήσεις,θα θέλατε να με πάρετε στη μπάντα σας? :p

 

για όποιον θελήσει παραπάνω "υλικό" υπάρχουν και άλλα κομμάτια με την ίδια μπάντα από τον περασμένο μήνα αλλά επειδή η ποιότητα ήχου είναι πολύ χειρότερη από αυτά εδώ δεν τα ανέβασα τώρα.

 

περιμένω τα σχόλια σας :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Mαλλον πρεπει να αλλαξεις τα αρχεια .Αυτο το στυλ που σου ζηταει κινητο για να κατεβασεις δεν περπαταει τουλαχιστον σε μενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά και σε σένα :)

 

Μιας και δεν έχω την ιδιότητα του κριτικού θα πω απλά την γνώμη μου :P

 

Άκουσα μόνο το πρώτο κομμάτι, όχι γιατί απογοητεύτηκα αλλά λόγω έλλειψης χρόνου.

 

Στα συν είναι η όλη προσπάθεια συναρτήσει του χρόνου των μαθημάτων που έκανες.  

 

Σαν κάτι όχι και τόσο θετικό είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος του κομματιού μου δίνεις την εντύπωση ότι σε ανά πάσα στιγμή σκέφτεσαι πιο θα είναι το επόμενο break στο τέλος του μέτρου, με αποτέλεσμα να μη δίνεις την απαραίτητη προσοχή ρυθμό, τον πρωταρχικό ρόλο ενός ντράμερ.

 

Μια φιλική συμβουλή, μιας και δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο (όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε ;D) είναι να προσπαθήσεις να κλειδώνεις κάθε φορά τον ρυθμό σου (στο παίξιμο πάνω από δίσκους, την πρόβα με τη μπάντα κτλ) και τα σπασίματα να τα αφήσεις να μπουν μόνο εκεί που τα έχει πραγματικά ανάγκη το κομμάτι, διαφορετικά αποσπούν τον ακροατή απο το κομμάτι και χάνεται ίσως κάπως το groove.

 

 

 

 

 

‘You gotta be willing to die for the motherf@cker.’

 

-Elvin Jones

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pericles,το mediafire δεν χρειάζεται κινητό ή οτιδήποτε άλλο για να κατεβάσεις,απλώς πατάς download :)

 

after hours,ευχαριστώ για τα σχόλια...η αλήθεια είναι οτι έχω βελτιωθεί πάνω σε αυτό το θέμα και προσπαθώ συνέχεια να το βελτιώνω :)

 

οι υπόλοιποι μην ντρέπεστε,μόνο καλό θα κάνετε  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενταξει ακουσα δυο (το ενα και το τεσσερα )

Ειναι πολυ κακος ο ηχος για να καταλαβω τι γινεται με το κτυπημα σου,Αυτα που λεει ο afterhours ειναι σωστα .Θελει προσπαθεια και κυριως να αποκτησεις γουστο στο παιξιμο.Αυτο θα το πατυχεις ακουγοντας πολυ μοθσικη ,παιζοντας διαφορα ειδη μουσικης και μελετη .Αν κατσεις και παιζεις μονο ''ελληνικο ροκ ''ποτε δεν θα γινεις καλος παικτης με δυναμικες και γουστο στο παιξιμο .ΑΚΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΥΛ .Επισης και ενας δασκαλος με πειρα στα live θα σε βοηθουσε πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλως ήρθες στην παρέα μας!

 

Κατ αρχήν μπράβο στην όλη προσπάθεια!

Όσο για το παίξιμο σου, σωστά μίλησαν ο after hours κ ο Περικλής, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

 

1. Υπερφορτώνεις το κομμάτι. Το ροκ σαν είδος δεν σηκώνει ιδιαίτερα busy παίξιμο τόσο στα patterns όσο και στα fill-ins. Πρέπει να το αφήσεις να αναπνεύσει, να groovάρει και να έχει συνοχή.

2. Αν και ο ήχος δεν ήταν πολύ καλός, μπόρεσα να διακρίνω προβλήματα με τις δυναμικές σου. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα μας ταλαιπωρεί όλους μας όσο παίζουμε, θέλει δουλειά. Παρ όλα αυτά, θα πρέπει και οι εντάσεις σου να έχουν συνοχή όχι μόνο  μεταξύ τους αλλά και με το υπόλοιπο κομμάτι.

3. Τέλος θα ήθελα να θίξω το θέμα του μετρονόμου, μιας και δεν ξέρω κατα πόσο είναι ενταγμένος στη μελέτη σου. Αν δεν είναι θα πρέπει να μπεί, διότι πολλές φορές παίζοντας πάνω απο κομμάτια και σε συνθήκες μπάντας δεν μπορούμε να ακούσουμε κατα πόσο πατάμε ή όχι στο ρυθμό παρα μόνο όταν τον έχουμε χάσει τελείως. Ο μόνος τρόπος να ''καθρεφτίσεις'' τη σταθερότητα σου είναι η μελέτη με το μετρονόμο.

 

Αυτά απο μένα, εννοείται πως και εγώ όπως και πολλοί άλλοι ερασιτέχνες είμαστε τα ίδια και χειρότερα, συνέχισε την κατα τ άλλα πολύ καλή προσπάθεια σου και keep drumming!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως αδιαφορεις ΠΑΝΤΕΛΩΣ για το ΤΡΑΓΟΥΔΙ το οποιο καλεισαι να ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ και να ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ με το παιξιμο  σου,τοσα πολλα breaks ειναι απαραδεκτα ακομα και αν εισαι ο Keith Moon.... ;D

 

Eπισης ΤΡΕΧΕΙΣ...σε καποια σημεια ΠΟΛΥ....και δυστυχως γκρουβαρεις σπανια...

 

Σου προτεινω για κανα δυο χρονια να μελετησεις groove μονο με κασα,hi hat & snare....παιζοντας πανω σε δισκους funk & soul ωστε να σου γινει συνηθεια το να παιζεις ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ και οχι για το προσωπικο σου ξεκα&λωμα... ;) ,επισης θελεις δουλεια και με το μετρονομο ωστε να μαθεις να παιζεις πανω του αλλα και,αυτο ειναι το σπουδαιοτερο, "γυρω" του....

 

Επισης συγκεντρωσου και σε αυτο που σου ειπε ο γερος παραπανω... ;D...στο ΧΤΥΠΗΜΑ σου που ειναι και η ΥΠΟΓΡΑΦΗ σου....και μαζι με το groove & τη σταθεροτητα το Α & το Ω σε εναν ντραμμερ (και ο λογος που παιρνουν τις δουλειες που παιρνουν) σε αυτα που ακουσα δεν διαπιστωσα καποιο ιδιαιτερο χτυπημα ,αν και ο ηχος ειναι κακος ....

 

Ακου φυσικα και ΟΛΟΥΣ τους μεγαλους ντραμμερ που φημιζονται για το groovy παιξιμο τους (αν και δεν υπαρχει μεγαλος ντραμμερ που να μην εχει groovy παιξιμο).

 

Ξεκινα μελετωντας τους δυο Steve (Steve Gadd & Steve Jordan που ειναι ΙΜΗΟ οι αρχιερεις του groove & του "παιζω για το κομματι")

 

Μη ξεχνας οτι ακομα και οι progressive drummers που θαυμαζεις και θες να τους μοιασεις ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ να παιξουν και απλα & γκρουβαριστα και για το κομματι και σιγουρα πρωτα εμαθαν να κανουν αυτο και μετα πλακωθηκαν στις εξαπλομποτιες και στις πολυρυθμικες αλλαγες....  

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα από τις πιο πάνω παρατηρήσεις, με τις περισσότερες από τις οποίες συμφωνώ, θα προσέθετα ότι δεν γκρουβάρει το γκρουπ συνολικά - δεν είσαι μόνο εσύ. Ο τρόπος που παίζει και, όσο παράξενο κι αν σου φανεί, τραγουδάει ο κιθαρο/τραγουδιστής, δεν βοηθάει.

 

Δεν βοηθάει επίσης, η απουσία ενός (καλού) μπασίστα, και μπορεί να είναι και ο λόγος που προσπαθείς να καλύψεις το κενό με τα fills (που για να είμαι ειλικρινής, δεν τα βρήκα και τόσο πολλά, αλλά θα μπορούσαν να είναι λιγότερα) και τα πιατίνια.

 

Μην φανταστείς ότι με τα παραπάνω ξεφορτώνεσαι την ...ευθύνη. ;) Δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν υπάρχουν προβλήματα στο γκρουβ και στο τέμπο, φταίει ο ντράμερ ακόμα κι όταν δεν φταίει...

Πολλές πρόβες και προσωπική μελέτη είναι ο μόνος τρόπος.

 

Καλή συνέχεια και καλώς ήρθες.  

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω απλα να συμπληρωσω οτι ειναι πιο δυσκολο μερικες φορες να παιξεις λιγα. Προσπαθησε το. ;)

 

Και βεβαια θελεις δουλιτσα με το groove που ειπαν τα παιδια και με τον μετρονομο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Schizm,

 

  Κατ'αρχάς να σου πώ και εγώ ενα μπράβο για την όλη προσπάθεια και τα συγχαρητήρια μου επίσης για την ιδέα σου να θέσεις τον εαυτό σου στην κρίση άλλων μουσικών.

  Άκουσα απο μία φορά όλα τα κομμάτια και θα καταθέσω την άποψή μου ως μουσικός και οχι ειδικοτερα ως Drummer μιας και τα τύμπανα είναι μεγάλη μου αγάπη αλλα οχι το βασικό μου όργανο.

  Θα συμφωνήσω οτι το παίξιμο σου πρεπει να ωριμάσει, να δέσει, να αποκτήσει δομη, σταθερότητα και ιδέες. Οπως πολυ σωστα παρατηρησαν οι Ippex και Superfunk έχεις κουνήματα που θελουν το μετρονόμο τους και θεματακι με τις δυναμικές κτλ... Δεν θα σου δώσω λύση σίγουρα αλλα θα σου προτείνω να σκεφτείς τι ειναι σημαντικό τελικά στην μουσική? ---Κατα την ταπεινη μου άποψη (και ελπίζω να μην παρεξηγηθω)--- η ισσοροπία στην ψυχη και η ανισσοροπια στο μυαλο ειναι αυτο που οδηγει τελικα τον μουσικο σε σωστούς προορισμούς--- . Προτείνω επισης να δείς (Πολλες φορες μαλιστα) και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις το Groove Workshop του Victor Wooten (Μπορει να ειναι μπασίστας, αλλα μερη (αν οχι ολο) του συγκεκριμένου workshop αφορούν ολους του μουσικους. Τελος, ευχόμενος καλά μουσικά ταξίδια θα σου πω οτι η μελέτη υπερνικά το μεγαλύτερο ταλέντο οποτε αν υπάρχει ταλέντο και μελέτη γινονται θάυματα!! Μελέτη λοιπόν και ακούσματα χωρίς όρια και υποκειμενικότητα (οσο μπορει αυτο να γινει)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου