Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση περι παιξιματος κομματιων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια μια ερωτηση. πχ. ακουω ενα τραγουδι ή πολλα διαφορα απο μπαντες απο που βρισκω τα κομματια σωστα επισημα με νοτες να τα παιξω? οχι ταμπλατουρες με νοτες κανονικα. εσεις πως τα παιζετε με ποιον τροπο?

its rock n roll. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αν κατάλαβα καλά και θες παρτιτούρες μπορείς να τις αγοράσεις είτε online, είτε απο τα τοπικά μουσικά καταστήματα. π.χ. Νάκας. Ανάλογα με το είδος που σε ενδιαφέρει κιόλας.

Δεν μας λες αν ξεκινάς τώρα και τι παίζεις...

 

Για το πως τα παίζουμε "εμείς", ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο, ανάλογα πάλι με το είδος αλλά και την ικανότητα. Οι κλασικά εκπαιδευμένοι συνήθως ακολουθούν την παρτιτούρα. Αλλοι διαβάζουν ταμπλατούρα. Αλλοι π.χ. εγώ δεν διαβάζω τίποτα. Τα βγάζω με το αυτί όταν χρειαστεί. Είναι θέμα εξοικείωσης και εμπειρίας.

 

Απο εκεί και πέρα όταν "βγάλεις" ένα νέο κομμάτι πρέπει να το κάνεις κτήμα σου και να το παίζεις χωρίς να το διαβάζεις.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω κανη εξασκηση συγχορδιες και σολο, ξερω και να διαβαζω αλλα ειμαι στην αρχη γιατι εμαθα σχεδον μονος και δεν τα εκανα ταυτοχρονα, δηλαδη τα χερια μου συνηθησαν να παιζουν πανω στη ταστιερα αρκετα καλα αλλα απο διαβασμα ειμαι στην αρχη, τωρα οσον αφορα αυτο που ειπες, να αγορασης ενα ολοκληρο βιβλιο απο το νακα για ενα δυο τραγουδια δε λεει, ονλινε μπορης να τα αγορασης μεμονομενα? αυτοι που μου λες οτι διαβαζουν παρτιτουρες με αυτους τους δυο τροπους παιζουν που ειπες? δηλαδη μπορης να βρης μονο αν αγορασης μεμονομενα το κομματι απο το ιντερνετ? thanks για την απαντηση φιλε

its rock n roll. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Νάκας στο online store πουλάει και μεμονωμένα τραγούδια απο ότι θυμάμαι αλλα σίγουρα θα υπάρχουν και αρκετά άλλα site που θα πουλάνε.

 

Από εκεί και πέρα αν θέλεις "τσάμπα" στο www.ultimate-guitar.com θα βρείς πολύ υλικό. προτίμησε τα guitar pro αρχεία και με ένα πρόγραμμα σαν το http://www.tuxguitar.com.ar/ θα έχεις και ταμπλατούρα και παρτιτούρα.

 

Αλλά αυτά δεν είναι επίσημα. Είναι η δουλειά κάποιου που το έβγαλε με το αυτί και έκανε τον κόπο να το καταγράψει σε ένα πρόγραμμα. Το επίσημο και το "τσάμπα" δεν πάνε μάζι συνήθως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχουν πολλα online μαγαζια απο οπου μπορεις να αγορασεις μεμονομενες παρτιτουρες (digital download). Εχω χρησιμοποιησει μερικες φορες το

 

https://www.musicnotes.com/

 

To αναφερω γιατι εχουν καλη ποικιλια και λογικες τιμες. Επισης στα περισσοτερα κομματια σου δειχνει ενα "δωρεαν δειγμα" μιας σελιδας που συχνα ισως ειναι αρκετο, αν απλα προσπαθεις να βρεις τα chord changes ή την κυριως μελωδια ενος κομματιου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για της απαντησης παιδια εμαθα καποια πραγματα, οσον αφορα το guitar pro, το εχω πολυ καλο ειναι, αλλα ηθελα να μαθω πως μαθενουν οι αλλοι μουσικοι τα κοματια, επισημα πραγματα δηλαδη οριτζιναλ, τωρα για το ultimate guitar εκει σου δειχνη ενα δειγμα της παρτιτουρας για το guitar pro και πρεπει να την αγορασης, υπαρχουν αλλα site που ειναι τσαμπα για guitar pro, το tux guitar δεν το ηξερα θα το δοκιμασο, και για να συνοψησουμε δηλαδη η αγοραζης βιβλιο νακας κτλ ή το αγοραζης ονλινε το κοματι ή με το αυτη, αυτα ειναι ολα δηλαδη? δεν υπαρχη τιποτε αλλο απο οτι φανταζομε, σωστα? αν εχει να προσθεση  καποιος κατι ακομα θα το διαβασω

its rock n roll. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα για το ultimate guitar εκει σου δειχνη ενα δειγμα της παρτιτουρας για το guitar pro και πρεπει να την αγορασης, υπαρχουν αλλα site που ειναι τσαμπα για guitar pro, το tux guitar δεν το ηξερα θα το δοκιμασο, .... δεν υπαρχη τιποτε αλλο απο οτι φανταζομε, σωστα?

 

Στο ultimate-guitar μπορείς να τα κατεβάσεις. Απλά το κουμπάκι είναι λίγο κρυμμένο. Αυτό που σου ζητάει να αγοράσεις είναι η υπηρεσία να παίζει τα κομμάτια online μίας και το guitar pro έιναι εμπορικό πρόγραμμά και κοστίζει 60$ και δεν το έχουν όλοι + του ότι online θα το έχεις απο "παντού".

 

Το tuxguitar είναι αντίστοιχο του guitar pro και ανοιγει αρχεία .gp και αρχεία powertab αλλά είναι opensource , "τσαμπα" δηλαδή :P

 

Το άλλο που σου μένει είναι τα αυτιά σου ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν καταλαβα καθολου τι εννοης εκει που λες ονλινε θα το εχεις απο παντου? εγω το εχω κατεβαση απο τορρεντ κρακαρισμενο

its rock n roll. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω το εχω κατεβαση απο τορρεντ κρακαρισμενο

 

Αρχικά αναφορές σε παράνομο υλικό απαγορεύονται στο φόρουμ. Δές λίγο τους κανόνες.

 

Τι εννοώ. ultimate στο ultimate guitar εκει που σου λέει να πληρώσεις. Δεν αγοράζεις κάποιο πρόγραμμα όπως το guitar pro αλλά αγοράζεις μια προσβαση σε αυτήν τη συγκεκριμένη ταμπλατουρα μέσω του ιντερνετ. Δεν το έχω κάνει για να σου πώ ακριβώς αλλά φαντάζομαι θα έχεις κάποιο δικό σου προφίλ που θα έχει εκεί τα αγορασμένα σου τραγούδια και θα μπαίνεις απο όπου έχει ιντερνετ (παντού).

 

Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου