Προς το περιεχόμενο

Strat Hiss


Mistral

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα,

 

Αντιμετωπίζω ένα μικρόοοοοο προβληματάκι.

Είπα σήμερα το βράδυ να κάνω ένα ολοκληρωτικό καθαρισμό στην στρατ μου (αλλαγή χορδών, βαζελίνη με γραφίτη στο nut, βαζελίνη στα saddles και στα ελατήρια). Είπα λοιπόν ας την ανοίξω να καθαρίσω και τα pots γιατί τελευταία είχα ένα hiss όταν κατέβασα το volume ή όταν πείραζα τα tone controls. Ξεβίδωσα λοιπόν το pickguard, το γύρισα τούμπα και έρηξα λίγο οινόπνευμα στα 3 pots (volume, tone).

 

Όταν πέρασα τις χορδές, διαπίστωσα πως όταν παίζω (τα volume και tone ακίνητα) ακούγεται ένα hiss διαρκείας. Έβγαλα πάλι το pickguard και είδα πως είχαν μουσκέψει τα καλώδια. Το άφησα λοιπόν ανοικτό για καμιά ώρα να στεγνώσουν (οινόπνευμα είναι, γρήγορα στέγνωσε) αλλά και πάλι τα ίδια. Παίζω και ακούγεται σαν να παίζω με προβληματικό volume συνέχεια. Το καλώδιο κιθάρα προς ενισχυτή είναι οκ.

 

Τί μπορεί να συμβαίνει? Υπάρχει περίπτωση καλώδια + pots να ήθελαν αλλαγή και απλά να τα ξέκανα με το οινόπνευμα? Καμιά γιατρειά τίποτα έχουμε? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα! Πάρε ένα σπρέι επαφών από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ξέκασέ τα. Το οινόπνευμα δε γνωρίζω αν ενδείκνυται, αλλά πρώτη φορά το ακούω. Εκτός αν ξεβιδώνοντας το pickguard πειράχτηκε κάποια κόλληση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση,

 

Όχι δεν παίζει να πειράχτηκε κάτι ξεβιδώνοντας το pickguard. Οινόπνευμα βάζαμε παλιά στα ραδιοφωνάκια όταν χαλούσε το volume κι έφτιαχνε. Άλλωστε εξατμίζεται γρήγορα οπότε δεν φαντάστηκα πως μπορεί να το βραχυκλώσει. Θα δοκιμάσω το spray και βλέπουμε.

 

Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω όλα τα pots και επιλογέα μαγνητών, αν κάποιος γνωρίζει κάποιο κατάστημα (είτε ινετ είτε ελλάδα γενικότερα) για να τα πάρω φθηνά και γρήγορα ας μου πει. Αλλιώς με βλέπω για ebay.

Thnx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οινόπνευμα βάζαμε παλιά στα ραδιοφωνάκια όταν χαλούσε το volume κι έφτιαχνε. Άλλωστε εξατμίζεται γρήγορα οπότε δεν φαντάστηκα πως μπορεί να το βραχυκλώσει. Θα δοκιμάσω το spray και βλέπουμε.

 

το θέμα είναι όμως οτι το παλιό οινόπνευμα ήταν ...οινόπνευμα και πολύ πιο καθαρό απο οτι καθαρότερο κυκλοφορεί τώρα.

 

Πιθανόν σου άφησε κατάλοιπα στην πάστα του ποτενσιομέτρου.

Ψέκασε με κατάλληλο σπρέυ και λογικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα.

(αν είναι και CTS δεν θα πρεπει να έχεις πρόβλημα)

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγόρασα ένα contact cleaner, έριξα και θα δω αν υπάρχει αποτέλεσμα.

Πέρα από τον καθαρισμό, από ηλεκτρονικής απόψεως, υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι άλλο μετά τον 'ψεκασμό' με το οινόπνευμα που να επηρεάζει τον ήχο? Για παράδειγμα, μαγνήτες, καλώδια κλπ?? Οι μαγνήτες δεν παθαίνουν τίποτα έτσι?

 

Τα έντονα hiss (όταν παίζω, ακούγεται λες και μπαινοβγάζεις χαλασμένο καλώδιο, όταν δεν παίζω δεν ακούγεται τίποτα) συμβαίνουν σε όλες τις θέσεις των μαγνητών και είναι ανεπηρέαστα από τα tone controls.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οινόπνευμα θα εξατμίστηκε οπότε μην αγχώνεσαι. Καλή ιδέα με το οινόπνευμα απλά θέλει και πίεση αέρα μετά να πάρει ότι βρώμες υπάρχουν μαζί του και φυσικά περιστροφή του ποτ δεξιά αριστερά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το spray δεν του χει κάνει δουλειά ακόμα, το ψέκασα αλλά επιμένει. Έντονο hiss μόνο κατά το παίξιμο. Κατα τ'άλλα δεν ακούγεται τίποτα. Τα pots καθάρισαν μεν, αλλά δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα δε. Με βλέπω γι'άλλο volume ποτενσιόμετρο. Δεν πιστεύω να φταίει κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αυτό που λέμε, μην σπάσει ο διάλος το ποδάρι του.

Φυσικά, αφού χθες άνοιξα και καθάρισα τα ηλεκτρονικά, δοκίμασα και διαφορετικά καλώδια, δεν πίστευα πως το πρόβλημα θα το είχε...ο ενισχυτής...  ???  :o Η σύμπτωση της σύμπτωσης...Δοκίμασα να συνδέσω την ακουστική έτσι για το γαμώτο και το πρόβλημα υπάρχει πάλι...

 

Για την ιστορία, τα pots στην στρατ δουλεύουν ρόλοι πλέον. Ειδικά μετά το contact cleaner που την ψέκασα. Δεν ακούγεται 'κιχ'!!

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας αλλά πραγματικά τέτοια σύμπτωση δεν την περίμενα...  ::)

 

Να στε καλά!  ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου