Προς το περιεχόμενο

Αmp, monitor ή κατι αλλο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  ενας φιλος πηρε το Korg M3 για να ξεκινησει να ψαχνεται με ηχους συνθεσεις και λοιπα,στο σπιτι του ωντας κιθαριστας συνδεσε 2 guitar amps L/R τα οποια τα δουλευει σαν Monitors τουλαχιστον για αρχη να ακουει τι παιζει, τι μπορει να αγορασει για ενα εχει μια καλη πιστοτητα του ηχου δηλαδη αυτο που βγαζει στο σπιτι του να το εχει περιπου και στα λαιβ οταν το συνδεσει στην κονσολα (χωρις μεγαλες συχνοτικες αποκλησεις). Μηπως και καποιος amp με full range (συχνοτηκα) ηχειο θα ηταν καλη λυση ωστε να το περνει και στα live μαζι του σαν εxtra monitor?, budget αρχικο εως 500 ευρω ,εσεις τι συνταγη ακολουθειτε?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο σπίτι θα πρέπει να αφήσει τους guitar amps στην άκρη  και να πάρει ένα ζευγάρι καλά αυτοενισχυόμενα near field monitors και να τοποθετήσει το m3 στη μέση ώστε να ακούει τον πραγματικό ήχο αχρωμάτιστο. Τέτοια μόνιτορς είναι πχ Behringer Truth series, m-audio κτλ

 

Σε live τα πλήκτρα λογικά θα πρέπει με di να φεύγουν σε κεντρική κονσόλα stereo και από εκεί ότι aux return θα του στέλνει ο ηχολήπτης, εξαρτάται και από τα όργανα, το πατάρι κτλ αλλά συνήθως κατά 99% τα μόνιτορς τα βάζει ο ηχολήπτης/μαγαζί και δεν κουβαλάει ο καθένας το δικό του. Αν σώνει και καλά θέλει να κουβαλάει το δικό του μόνιτορ υπάρχουν και εκεί λύσεις αλλά θα βγαίνει μάλλον mono (L) και ο ήχος θα είναι λίγο πιο "σκληρός" από ότι στο σπίτι.

 

Σαφώς για λόγους ανάγκης μπορεί να χρησιμοποιήσει και έναν ενισχυτή κιθάρας προσωρινά, αλλά δεν προτείνεται σαν μόνιμη λύση σε stage.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα τιπ που χρησιμοποιησα με επιτυχια:

 

Στα λαηβ λογο ελλειψεως μονιτορ πολλες φορες βγαζουν φωνη και πληκτρα απο μια γραμμη που καταληγουν σε 2 μονιτορ με αποτελεσμα να μην ακουει καλα ο τραγουδιστης ή ο πληκτρας.

 

Σε αυτο εκανα την εξης λυση:

Πηρα εναν line 6 30watt εφτιαξα στερεο return απο συμφορουμιτη και συνεδεε το output απτα phones εκει και το λειτουργουσε παραλληλα με τα μονιτορ του μαγαζιου και επαιζε με το master volume με καλα αποτελεσματα συνδυαστικα με τα μονιτορ για να ρυθμιζει ο πληκτρας ποσο θελει να ακουει.

 

Ετσι με λιγο βαρος και κοστος βελτιωθηκε κατα πολυ ο ηχος στα λαηβ και ο τραγουδιστης σταματησε να γκρινιαζει οτι δεν ακουει τον εαυτο του.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου