Προς το περιεχόμενο

blues junior amp σε 2x12 cab


Προτεινόμενες αναρτήσεις

η καμπινα εχει 2 χ12'' και ειναι συνδεμενα απο ηχειο σε ηχειο. γραφουν πανω 8Ω 30W max κι εχουν κι ενα σημα σαν [ ? ]...της mitsubishi. μπορω να αποσυνδεσω το ηχειο του b.j και να κουμπωσω την ενλογω καμπινα ?

746163628_0226.thumb.jpg.9f74ddb982959e505f94f13fb4b8ef3a.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγάφωνο του Blues Jr είναι στα 8Ω, οπότε αν η καμπίνα έχει τα μεγάφωνά της σε σειρά θα έχεις 16Ω, ενώ αν τα έχει παράλληλα θα έχεις 4Ω.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει load mismatch.

 

Αν είναι να τη συνδέσεις, καλύτερα θα ηταν να βάλεις τα μεγάφωνά της σε σειρά για να πάρεις τα 16Ω φορτίο που δίνει high mismatch και δεν ζορίζει τόσο πολύ τον μετασχηματιστή εξόδου του ενισχυτή σου.

 

 

edit->  δες εδώ πως γίνονται οι συνδεσμολογίες:

http://www.eminence.com/support/wiring-diagrams/

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ελεγα το ακριβως αντιθετο. Σε ενισχυτη με λυχνιες ειναι καλυτερα το mismatch να γινεται με χαμηλοτερη αντισταση φορτιου παρα με υψηλοτερη. Αρα θα προτεινα τα 4Ω... Το ακριβως αντιθετο ισχυει με solidstate ενισχυτες.

 

Το οτι υπαρχει mismatch σαφως σημαινει οτι κατι θα ζοριζεται. Στην περιπτωση που εχεις μεγαλυτερη αντισταση φορτιου απο την αναμενομενη, ζοριζεις κυριως το μετασχηματιστη εξοδου. Στην περιπτωση που εχεις μικροτερη, ζοριζεις κυριως τις τελικες λαμπες. Σαφως οι λαμπες ειναι περισσοτερο αναλωσιμες απο τον ΟΤ. Οπως και να εχει, καλυτερα να αποφυγεις εντελως το mismatch...

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου