Προς το περιεχόμενο

laptop για ηχογραφηση και προγραμμα μουσικης σημειογραφι


nikoscaptain7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα,θελω να σας ρωτησω για λαπτοπ αλλα το θελω μονο για ηχογραφησεις cubase 5 κυριως  και sibelius-finale για να κανω ενορχηστρωσεις (σε παρτιτουρες)..εχω και εξωτερικη καρτα ηχου omega lexicon και κατι μονιτορ studio fostex.

επειδη το θελω το λαπτοπ για το ωδειο τι χαρακτηριστικα θα πρεπει να προσεξω?(μνημη ram και τετοια χαρακτηριστικα εννοω)

εχετε κανενα υποψη?αν εχει παρει το ματι σας και κανα μεταχειρισμενο δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα.

το budget ειναι μεχρι 500 ευρω..οποτε το μηλο ξεχαστε το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου θελεις μεχρι 500€, δε χρειαζεται να ψαξεις για μεταχειρισμενο κατά την άποψή μου, μια χαρα καινουρια υπαρχουν σ αυτη τη τιμη. Για μεταχειρισμενο σ΄αυτα τα χρήματα μόνο αν είναι Mac αξίζει νομίζω αλλά και πάλι, εγω θα προτιμούσα κάτι του κουτιού.

 

Γενικά αν θες να έχει και κάποιες αξιολογες επιδόσεις ειδικα σε προγραμματα μουσικης, αυτα που πρεπει να είναι όσο το δυνατον καλύτερα είναι ο επεξεργαστής (πχ καλύτερα i3 - i5 πάρα pentium αν και ουτε κ με τον pentium θα εχεις προβληματα, ανάλογα το τι θα κάνεις πάντα..) και η RAM (πλέον από 4GB και άνω).

 

Επίσης, ενδεχομένως να πρεπει να δεις και την αξιοπιστία του κατασκευαστή, υπάρχουν στατιστικές που δείχνουν ποιες μαρκες παρουσιάζουν συχνότερα προβλήματα (βλ. acer, turbox) ενώ κάποιες άλλες εταιρίες δίνουν γενικά καλύτερη ποιοτητα κατασκευής (toshiba, sony). Αυτο δε σημαίνει βεβαια οτι αν παρεις turbox πχ θα έχεις υποχρεωτικά προβλήματα, σου λέω τι έχω δει προσωπικά. Και αυτό έρχεται και σε συνδυασμό με τα ''υπερβολικά'' χαρακτηριστικά. (Δλδ, προσωπικά, αν δω πχ i5 η i7 με 8 GB ram, 750GB σκληρό και δεν ξέρω τι άλλο στα 400€, ίσως υποπτευθώ ότι για να κρατηθεί η τιμή έχουν γίνει "περικοπές" σε μη ορατα μερη όπως ποιότητα υλικών, αξιπιστία - trackpad, μπαταρία, οθονη κλπ. Υποκειμενικά πάντα)

 

Δες πχ αυτό

 

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/hp-compaq-cq58-301sv/prod4490048pp/

 

η

 

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/samsung-np270e5e-k02gr-156/prod4360665pp/

 

η και αυτο σε μεταχειρισμένο αν θες το μηλαράκι (καμια σχεση όμως η ταχύτητα με τα παραπάνω λογω παλαιότητας, είναι όμως Mac με όσα -καλά- αυτό συνεπάγεται)

 

http://www.ricardo.gr/buy/pc/laptop/apple/macbook/macbook-13-unibody/v/an720249070/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ στα όσα γράφτηκαν παραπάνω. Γνώμη μου είναι ξέχνα τα μεταχειρισμένα, καλύτερα στα λεφτά αυτά να πάρεις καινούριο και να έχεις και εγγύηση αν πάθει κάτι. Γνώμη μου επίσης είναι να πάρεις κάποιο με 17άρα οθόνη. Από τη στιγμή που το θες και για να γράφεις παρτιτούρες σε Sibelius κτλ. θα σου φανεί πολύ πιο ξεκούραστη η μεγαλύτερη οθόνη και δεν θα χρειάζεται να βγάζεις τα μάτια σου.

Στα λεφτά που δίνεις υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα αξιόπιστων εταιριών με πολύ καλά χαρακτηριστικά.

πχ.

 

http://www.skroutz.gr/s/3904287/HP-Pavilion-17-e030-sv-i3-3110M-4GB-500GB.html

 

http://www.skroutz.gr/s/3072654/Toshiba-Satellite-C870-1H2-i3-3120M-4GB-500GB.html

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου