Προς το περιεχόμενο

Αγορά Epiphone Les Paul Custom.


Grey

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις προάλες γρατζούνισα μια φτηνή LP Epi σ' ένα μαγαζί,έτσι για πάρω λίγο το feeling του σώματος.Μια χαρά μου ήρθε,άσχετα αν το συγκεκριμένο οργανάκι ήταν τσακωμένο με την έννοια set-up.

 

Δεν ξέρω από πού έρχεσαι (κιθαριστικά μιλώντας) αλλά ποτέ δεν είναι εύκολη η μετάβαση προς Les Paul. That said, το δύσκολο το έχεις κάνει. Πασπάτεψες και απ' ότι είδες θα ταιριάξετε.

 

Κατά τ' 'αλλα σαν επιλογή είναι αξιόλογη σε αυτή την κατηγορία τιμής. Υπολόγισε στα έξοδα αγοράς το 1ο setup πακέτο με ένα σοβαρό nut και...καλά να περάσετε.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

για να πάρεις Gibson Les Paul, θες μάλλον κανα δυο κατοστάρικα τουλάχιστον παραπάνω από την Epiphone LP Custom. Βέβαια θα φτάσεις στα Studio models με faded finish... από ότι έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμ, κάποιοι ισχυρίζονται ότι καμιά σχέση το feeling της Epiphone με αυτό της Gibson Studio...

 

πάντως υπάρχουν και Studio με 60s neck (δηλ. πιο λεπτό)..όσον αφορά την μετάβαση.. και εγώ έπαιζα με Squier Strat πριν πάρω τη Les Paul... κ επειδή είχε τρελή διαφορά ήχου κ ποιότητας, το θέμα μετάβασης απλά πήρε μερικές εβδομάδες. Δηλαδή αν σου "κάτσει καλά" μια κιθάρα πιστεύω πως αν της δώσεις λίγο χρόνο θα τη συνηθίσεις  ;)

I'd die without music...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω αναφερομαι στο playability της κιθαρας,το οποιο... παγκοσμια... ;D εχει σχεση με το set up (αλλωστε και ο ΟΡ παραπονιεται για το set up της κιθαρας που δοκιμασε) ... ;D...μια σωστα σεταρισμενη κιθαρα θα παιζει ΠΑΝΤΑ στο 100% των δυνατοτητων της,

 

Οκ,με την κατά μετάφραση έννοια του όρου είσαι σωστός.Αυτό είναι το playability.

Eγώ αναφερόμουν στο πώς κάθεται η κάθε κιθάρα στον καθένα...Δεν ξέρω αν υπάρχει ακριβής λέξη γι' αυτό. :)

 

Δεν ξέρω από πού έρχεσαι (κιθαριστικά μιλώντας) αλλά ποτέ δεν είναι εύκολη η μετάβαση προς Les Paul. That said, το δύσκολο το έχεις κάνει. Πασπάτεψες και απ' ότι είδες θα ταιριάξετε.

 

Από την Ibanez JS έρχομαι και στην κορφή κανέλα.Καμία σχέση δηλαδή...

Πάντως ναι,η αίσθηση αρχικά ήταν κάπως αλλά δεν κράτησε για πολύ.

Ίδωμεν.Σε πραγματικές συνθήκες ζορίσματος...κι εμένα και του οργάνου.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλες κιθαρες Les Paul στυλ απο αλλες μαρκες τις εχεις αποκλεισει; Πχ απο τις Washburn (θα εχει ο Νακας σου) στυλ Les Paul που εχω παιξει, εχω μεινει πιο ικανοποιημενος (κ σαν αισθηση ποιοτητας) απο Epi αντιστοιχων χρηματων. Δεν ειναι ακριβως το ιδιο αλλα ισως αξιζει να δοκιμασεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την epiphone les paul custom black beauty (με τους 3 μαγνήτες). Την έχω 1,5 χρόνο. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι η κιθάρα αξίζει και το τελευταίο λεπτό του ευρό που ξόδεψα. Πολύ καλή κατασκευή , καλά ξύλα , Γκρόβερ κλειδιά, ωραίο φινίρισμα. Το μόνο που με χάλαγε λίγο ήταν οι μαγνήτες (καθαρά αντικειμενικό πράγμα). Για αυτά που δίνεις είναι μία καλή πρόταση και τίμια αγορά. Εγώ πήγα έπαιξα σε μαγαζιά με ανάλογες κιθάρες και χρηματικά και εκείνη απλά μου έκατσε καλά στο χέρι και το αυτί και έτσι κατέληξα εκεί. Πάντως θα σου πρότεινα να δεις και τις αγγελίες γιατί σε αυτά τα χρήματα κυκλοφορούν πολύ καλές κιθάρες.  ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την epiphone les paul custom black beauty (με τους 3 μαγνήτες). Την έχω 1,5 χρόνο. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι η κιθάρα αξίζει και το τελευταίο λεπτό του ευρό που ξόδεψα. Πολύ καλή κατασκευή , καλά ξύλα , Γκρόβερ κλειδιά, ωραίο φινίρισμα. Το μόνο που με χάλαγε λίγο ήταν οι μαγνήτες (καθαρά αντικειμενικό πράγμα). Για αυτά που δίνεις είναι μία καλή πρόταση και τίμια αγορά. Εγώ πήγα έπαιξα σε μαγαζιά με ανάλογες κιθάρες και χρηματικά και εκείνη απλά μου έκατσε καλά στο χέρι και το αυτί και έτσι κατέληξα εκεί.

 

Ωραία. :)

 

Πάντως θα σου πρότεινα να δεις και τις αγγελίες γιατί σε αυτά τα χρήματα κυκλοφορούν πολύ καλές κιθάρες.  ;).

 

Το γνωρίζω,τις έχω δει.Το πρότεινε κι ένας άλλος φίλος.

Λόγω απόστασης όμως(μένω Κρήτη) το σκέφτομαι διπλά.Πρέπει να ποντάρω στην ακεραιότητα του άλλου.Δεν μου έχει βγει...Έχω στείλει τρεις κιθάρες του κουτιού κι έχω πάρει μια του παλουκιού. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτό είναι ρίσκο αν δεν βλέπεις και δεν δοκιμάζεις την κιθάρα που θα πάρεις. Ότι χρειαστείς πάντως και θες να μάθεις για την κιθάρα στείλε μου πμ. Πάντως αν πας για μεταχειρισμένη , πρόσεχε γιατί κυκλοφορούν και ρέπλικες , τις οποίες πια δύσκολα τις ξεχωρίζεις από τις ορίντζιναλ (διαφέρουν στα σημεία).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν,πήρα το μωρό σήμερα κιόλας.Είναι τελικά η Custom Midnight,μία ltd έκδοση με Emg's*.

 

Πρώτες εντυπώσεις...

1)Ποιοτικά φαίνεται πολύ πάνω από την τιμή της. ::)Στιβαρή κατασκευή,άψογο φινίρισμα και καλοβαλμένα εξαρτήματα.

2)Καλό μπράτσο.Το χέρι αγκαλιάζει και γλιστράει μια χαρά.

3)Βολικά τάστα.Δεν είχα ξαναπαίξει σε medium jumbo,καλή φάση.

4)Sustain.Γουάου λέμε...

5)Πώς κάνουμε bend στο 22ο τάστο; ;D

 

Γενικά,σε πρώτη φάση το όργανο με έχει κερδίσει.Παρ' ότι όντως μια Les Paul είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος σε σχέση με ότι είχα συνηθίσει μέχρι τώρα,μάλλον θα τα πάμε μια χαρά οι δυό μας.

 

*Emg's(81/81)...Ευχάριστη έκπληξη.Πολύ τραγουδιάρηδες,ακριβέστατοι και παραδόξως "καθαρίζουν" πολύ όμορφα.Τα καθαρά τους τα περίμενα απογοητευτικά.Δεν είναι.

Αρνητικό στοιχείο(για μένα) το ότι δεν είναι καθόλου ζουμεροί.Μα καθόλου...Προφανώς έχει να κάνει με τη φύση τους.

 

Αυτά προς ώρας.Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια σας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου