Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μικρόφωνου SHURE SM58 ή SENNHEISER E-945


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να συστηθώ λιγάκι , ως νέος στο φόρουμ.

Με λένε Κυριάκο είμαι 37 ετών από Βόλο, Ηλεκτρολόγος κατά πτυχίο -Ηλεκτρονικός- και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές και δίκτυα.

Πριν 20 χρόνια είχα και παρουσία στα FM ,με ένα σταθμό, και για μια οκταετία τον συντηρούσα ως ερασιτεχνικό, ο οποίος κάποια στιγμή θα έπαιρνε άδεια.

Τέλος πάντων πέρασε αυτή η ρομαντική εποχή, και τώρα μετά από τόσο καιρό μακριά από μικρόφωνα και κονσόλες , μου ζωντάνεψε ένα παλιό μου ποθημένο να μάθω αρμόνιο , βλέποντας ένα MIDI πληκτρολόγιο που πήρε ένα φίλος.

Έτσι πήρα και εγώ το δικό μου , και προσπαθώ να στήσω ένα μικρό αλά ποιοτικό στούντιο, με σκοπό να μάθω αρμόνιο, η έστω να προσπαθήσω, να παίξω και εγώ με τα VST, και να κάνω εάν τα καταφέρω, κάποια σποτάκια ραδιοφωνικά, με πρωτότυπη μουσική ,μέσα από τα VST.

 

 

Και τώρα πάμε στο ψητό, θέλω ένα πολύ καλό μικρόφωνο για φωνή όχι πάνω από τα 200 ¤, ή περίπου κάπου έχει .

Τα χρόνια που ασχολούμουνα με τα μικρόφωνα μόνο το SHURE 58 ΒΕΤΑ , άξιζε και το είχα δοκιμάσει παλιά ,στην κονσόλα μου και είχα τρελαθεί από τη διαφορά, σε σχέση με τα φτηνιάρικα δυναμικά.

Και αναρωτιέμαι , το έτος 2006 πόσο έχει ανεβεί η γενική ποιότητα κατασκευής στα δυναμικά μικρόφωνα ?

 

Όσο για το SENNHEISER E-945 , ο πωλητής του ΝΑΚΑ στο Βόλο, κτυπιέται και χοροπηδά, ότι το συγκεκριμένο μικρόφωνο είναι καλύτερο ακόμα και από SHURE 58 ΒΕΤΑ .

Όσο για μένα δεν έχω ακόμα κονσόλα, η μια κάρτα ήχου με μια σοβαρή

προενίσχυση με XLR, για να το δοκιμάσω.

 

Δεν είμαι επαγγελματίας, και δεν πρόκειται να αγοράζω μικρόφωνα κάθε χρόνο, θέλω να κάνω μια επιλογή και τελειωτική.

 

Τι λέτε και εσείς από την πλευρά σας, για τα καλά δυναμικά.

Υπάρχει και άλλη δοκιμασμένη λύση?

 

 

 

Δευτερεύουσα ερώτηση:

Τι εντυπώσεις έχετε από το πώς προσαρμόζει ένα καλό μικρόφωνο πάνω σε μια κονσόλα, η πάνω στις κάρτες ήχου Fire Wire με εισόδους Canon (XLR) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογικο ειναι ο πωλητης του νακα να παινευει το "σπιτι" του.για ηχογραφηση φωνης θα σου προτεινα να παρεις καποιο πυκνωτικο μικροφωνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες! :D

 

αν περιηγηθείς λίγο στις σελίδες του φόρουμ θα βρείς πολλές απόψεις και απαντήσεις στις ερωτήσεις σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θέλω ένα πολύ καλό μικρόφωνο για φωνή όχι πάνω από τα 200 ¤

 

Ε τώρα όμως κι εσύ το παράκανες :lol: Δεν υπάρχει πολυ καλό στα 200¤ δυστυχώς :( Το μικρόφωνο αλήθεια το θες για ομιλία ή τραγούδι; Εμένα μου αρέσουν και κάποια φτηνά AKG προσωπικά, εκτός των κλασσικών Shure (sm58, beta 58a κλπ), αλλά πολλοί έχουν πρόβλημα (και εγώ) γιατί πρέπει να προσέχεις ΠΟΛΥ το σ, αλλιώς ακούγεσαι σαν τον πλιάτσικα μαζί με το χατζηνικολάου :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια σου συμπολιτη. :D

 

νομιζω πως δεν ειναι αναγκη να παρεις πυκνωτικο , γιατι υποθετω πως δεν εχεις χωρο καλα μονωμενο και οι παραγωγες σου θα ειναι γεματες θορυβο.

το 58αρι ειναι πολυ καλο μικροφωνο ΚΑΙ για τετοια χρηση κατα την γνωμη μου (εγω εχω κανει δυο σποτακια για ραδιο με το μικροφωνο αυτο και ακουγοταν μια χαρα, και γιατι να μην ακουγεται καλα αλλωστε , ουτε τραγουδουσε κανεις , και μαλιστα στο μπακραουντ ακουγοταν μουσικη χαμηλα μιξαρισμενη . )

Αν εισαι προσεκτικος (αποστασεις , γωνιες , δυναμικες , γκειν κλπ ) θα κανεις πανω απο αξιοπρεπεις παραγωγες.

αυτη ηταν η γνωμη μου , και αφορα μονο το 58 αρι. δεν εχω περαιτερω εμπειρια απο ραδιοφωνο , οποτε στην τιμη αυτη που λες δε γνωριζω να σου προτεινω κατι αλλο . σιγουρα καποιος θα σου προτεινει κατι.Ο γιαμεθ πχ εχει μεγαλη εμπειρια απο ραδιο και φανταζομαι θα εχει ι καποιες προτασεις.

 

Να ζητησω για αλλη μια φορα συγνωμη που γραφω τα παντα με ελληνικους χαρακτηρες αλλα εχω προβλημα στον φαιρφοξ (και μονο σε αυτον) και δε πιανει το αλτ + σιφτ...!

οταν ποσταρω και δε βαριεμαι ανοιγω νοουτπαντ και γραφω εκει και κανω κοπι πειστ , αλλα δεν ειναι δουλεια αυτη... :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Να ζητησω για αλλη μια φορα συγνωμη που γραφω τα παντα με ελληνικους χαρακτηρες αλλα εχω προβλημα στον φαιρφοξ (και μονο σε αυτον) και δε πιανει το αλτ + σιφτ...!

οταν ποσταρω και δε βαριεμαι ανοιγω νοουτπαντ και γραφω εκει και κανω κοπι πειστ ' date=' αλλα δεν ειναι δουλεια αυτη... :?[/quote']

 

Χεϊ ντοντ γουόρι! Πλάκα έχει! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και το ShureSM58 και το Senheiser945e. Μ' αρέσει ο ήχος και από τα δυο και τα χρησημοποιώ ανάλογα. (για ηχογράφηση φωνητικών). Το δυναμικό δεν είναι σε καμία περίπτωση πυκνωτικό, ο λόγος που έχω δυναμικό για ηχογράφηση είναι ο χώρος προς το παρόν.

Το senheiser έχει ελαφρά πιο τονισμένες τις ψηλές και ηχογραφεί σε μαγαλύτερο φάσμα. Με βολεύει αυτό γιατί κάθεται καλύτερα η φωνή στη μίξη. Επίσης είναι λιγάκι πιο κατευθυντικό θα μπορούσα να πω. Απομονώνει καλύτερα τον ήχο.. αλλά αυτό φαίνεται αν δεν είναι σε σταθερή θέση η πηγή. Πιστεύω πως αυτά βολεύουν καλύτερα σε live και για ηχογράφηση σε περίεργο χώρο και το προτιμώ οταν μεταφέρομαι με το λάπτοπ. (σαν κατασκευή είναι πολύ καλό δεν το συζητώ και made in germany και όχι in mexico, china κ.τ.λ.)

Το sm58 μαρέσει γιατί έχει ένα συγκεκριμένο ήχο.. είναι λίγο μουντό σε σχέση με το sennheiser αλλά όταν έχω ακουστικά όργανα και φώνη και όχι πολλά track για μίξη σε συγκεκριμένες φωνές βγάζει μια γλύκα που μ'αρέσει. Επειδή έχουν διπλάσια τιμή θα πρότεινα το SM58 (μιλάω για το σκέτο και όχι το beta) αλλά αν είχα 200€ μόνο για δυναμικό μικρόφωνο θα έπαιρνα το 945e.

Για τις δικές μου ηχογρφήσεις τουλάχιστον χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο το eq με το senheiser από οτι με το sm58 και έχω λιγότερους μικροφωνισμούς. (και με το sm58 λίγους είχα, αλλά με το e945 λιγότερους).

Αν βρώ καλύτερο χώρο θα κάνω ενα review για το 945e. Τώρα είναι πολύ υποκειμενικά τα πράγματα :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρόλο που δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ από ηχογραφήσεις, ο μπασίστας του συγκροτήματός μου έχει στήσει home studio και έχει πάρει ένα πυκνωτικό της M-AUDIO... Γυρω στα 250 αν θυμάμαι καλά... Δεν ξέρω αν αξίζει θα σου πουν οι γνώστες στο forum... Απλά τσέκαρε το... Αυτά.. Καλές ηχογραφήσεις οτι κι αν επιλέξεις... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε x_pap

 

Σε ευχαριστω για την αναλυση σου, πραγματικα με κατεπληξε.

 

Γραφεις ακριβως τα αντιθετα απο τις δυο μοναδικες κριτικες που βρηκα σε Αμερικανικες σελιδες για το 945e, οι οποιες ηταν και οι δυο αρνητικες , για χρηση Stage, και τονικοτητα .

 

Σε τομεις οπως :

 

1) Μικροφωνισμο – ποσοστα αποκοπης κοντα σε ηχεια Near Field.. (Μειον στο 945e σε σχεση με το 835e). 2 Ατομα .

 

2) Ηχογράφηση με φλατ κονσολα. (το SHURE 58 ΒΕΤΑ εχει λεει την καλυτερη προσαρμογη). 183 Ατομα.

 

Τελος παντων , επειτα απο την δικια σου αναλυση, μου γενιετε το ερωτημα , τι κονσολα εχεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου