Προς το περιεχόμενο

συναυλία διαμαρτυρίας - πανελληνιος μουσικος συλλογος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

‘ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ’

Σαπφούς 10, Αθήνα - Τηλ. : 210.3213694, 210.3215246

Φαξ : 210.3240827, e-mail  [email protected]

 

3 Δεκέμβρη 2013

 

ANAKOIΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Συναδέφισσες, συνάδελφοι,

 

Καλούμε σε συγκέντρωση – συναυλία διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων των μαθητών των Μουσικών σχολείων, την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη ώρα 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (στάση Νερατζιώτισα).

 

Η ασφυκτική κατάσταση που βιώνει η δημόσια εκπαίδευση είναι για τα Μουσικά σχολεία σε οριακά σημεία και αμφισβητείται ακόμα και η ύπαρξή τους.

Σε μία χώρα που η μουσική εκπαίδευση είναι αποκλειστικά ιδιωτική και απαιτεί από τους γονείς να δώσουν χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη των σπουδών των παιδιών τους, χτυπιώνται τα ελάχιστα Μουσικά σχολεία που παρέχουν Δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση.

 

Σήμερα τα Μουσικά σχολεία έχουν τεράστια κενά στα προγράμματα των μουσικών μαθημάτων, υποχρηματοδοτούνται σε βαθμό που να μην μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μεταφορά από και προς τα σχολεία, που αν αυτό συμβεί, στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να έχουν μαθητές.

Το ζήτημα της Δημόσιας και δωρεάν Μουσικής εκπαίδευσης, καθώς και της αναβάθμισης της αισθητικής αγωγής στη βασική εκπαίδευση μόνο εμείς οι μουσικοί, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους μπορούμε να το βάλουμε.

 

Το μέτωπο μουσικών, μαθητών και γονιών αποτελεί το δικό μας όπλο που είναι ικανό να επιβάλλει τα δικαιώματά μας. Μπορεί να ανοίξει δρόμο ακόμα και στις δύσκολες εποχές που ζούμε για τις διεκδικήσεις μας.

Οι δεσμοί που έχουμε μέσα από κοινούς αγώνες με τους μαθητές των Μουσικών σχολείων και τους γονείς τους είναι σημαντικοί, γι’ αυτό την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη πρέπει όλοι να είμαστε στις 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος  

Βασίλης Παρασκευόπουλος  

                       

Ο Γραμματέας

Νίκος Στρατηγός

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου