Προς το περιεχόμενο

Επιλογή ταμπούρου για Punk!


music man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μου πείτε βρες ένα τενεκέ στα σκουπίδια και παίξε πανκ...Είμαι όμως στη φάση που ψάχνω για ταμπούρο. Νομίζω πιο κοντά στα γούστα μου είναι ίσως με steel shell. Προσπαθώ να πετύχω τον ήχο που ακούμε στις midi παραγωγές (δυνατά rimshots με πρίμο συμπαγή χαρακτήρα και κοντρολαρισμένο ήχο σούστας). Παίζουν πολλά ξέρω γενικά το έχω high tuned και προσέχω τις μεμβράνες. Επίσης θα με ενδιέφερε να είναι δυνατό σχετικά ωστε να έχω όσο περισσότερο ήχο από αυτό και να περιοριστεί το hihat bleed σε τυγχών ηχογράφηση.

Υ.γ. Πολύ αγαπημένος μου ήχος είναι στο Dookie των Green Day.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ αγαπημένος μου ήχος είναι στο Dookie των Green Day.

 

οταν ειχα ρωτησει τον  Tre Cool ( δεν σου κανω πλακα τον ξερω) πως εβγαλε αυτον τον φοβερο ηχο μου ειχε πει οτι το..κουρδιζανε και φτιαχνανε με eq & comp  ΔΥΟ μερες το ταμπουρο... ;D..το οποιο btw ηταν ενα ξυλινο solid maple Noobley & Cooley 7"x14 (αν και μου ειχε πει οτι σε καποια κομματια παιζει και ενα 6,5αρι black beauty)

 

παντως σε αυτα τα ειδη μη μπερδευεις τον φυσικο ηχο του ταμπουρου με την ΠΑΡΑΓΩΓΗ που εχει γινει σε αυτο η οποια ειναι το 50% του ηχου

 

τωρα για instant ηχο ενα οποιοδηποτε ΜΕΤΑΛΙΚΟ ταμπουρο κατα προτιμηση με DIE CAST hoops κουρδισμενο ψηλά θα κανει τη δουλεια ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΡΑΣ βεβαια....με ΔΥΝΑΜΗ και....ΖΕΣΗ.. :) και φυσικα με RIMSHOTS....o TRE βαραει ΠΟΛΥ και οταν λεω ΠΟΛΥ εννοω ΠΟΛΥ... (σχεδον σαν και εμενα ;D )  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει ταμπούρο ειδικά για πανκ ή για οποιοδήποτε άλλο είδος.

Κάποια χαρακτηριστικά ίσως κάνουν περισσότερο για το στυλ (π.χ. το μεταλλικό κέλυφος) αλλά και αυτό είναι σχετικό.

Τα στοιχεία που ζητάς - "δυνατά rimshots με πρίμο συμπαγή χαρακτήρα και κοντρολαρισμένο ήχο σούστας" - έχουν να κάνουν με το παίξιμο, με το πώς θα ρυθμίσεις το μηχανισμό των χορδών, με τα δέρματα και με το κούρδισμα.

 

Προσωπικά θα δοκίμαζα ένα 5x14 ή 5x13 (π.χ. το J.J. της pearl), κατά προτίμηση μεταλλικό, αν και όχι απαραίτητα, με διπλό coated δέρμα, ίσως λίγο muffling, και κουρδισμένο σχετικά ψηλά.

 

Όσο για τον ήχο το Tre Cool στο Dookie, μπορείς ενδεχομένως να τον πλησιάσεις αλλά μην ξεχνάς ότι έχει περάσει από 40 κύματα για να φτάσει στα αυτιά σου (μικρόφωνα, επεξεργασία, μάστερινγκ κ.λπ.), οπότε μην τρελαίνεσαι.

 

Και το "να είναι δυνατό σχετικά ωστε να έχω όσο περισσότερο ήχο από αυτό και να περιοριστεί το hihat bleed σε τυγχών ηχογράφηση" δεν υπάρχει. Ο ηχολήπτης και το πόσο δυνατά (ή χαμηλά) παίζεις θα κάνουν τη διαφορά.

 

Edit: Κοίτα να δεις που πάλι με πρόλαβε ο ταχύπληκτρος από πάνω! ;D   

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι έτσι παίζω, γενικά υπάρχουν όμως πιο δυνατά και πιο σιγανά ταμπούρα, έχω συγκρίνει head to head μερικά γιαυτό το λέω. Καλά εσύ σούπερφανκ πρέπει να μου κάνεις φροντιστήριο μια μέρα... Γενικά χρησιμοποιώ αρκετά το αφτί και προσπαθώ τα χτυπήματα και το κουρδισμα να είναι όσο γίνεται ποιοτικά ωστε όταν θα βρεθούν μπροστά σε μικρόφωνο να ληφθει σωστά ο ήχος και στη συνέχεια να γίνει η κατάλληλη επεξεργασία, δηλαδή δε περιμένω να ακουστεί έτσι ενώ παίζω live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι ακούω από το κομμάτι (το πρώτο), θα χρειαστεί ένα μεγάλο σε διάμετρο ξύλινο ταμπούρο και κουρδισμένο ψηλά, ώστε να βγάλεις μεν χαμηλή νότα, αλλά και το δέρμα να είναι τσιτωμένο για να μην έχει διάρκεια. Θα χρειαστεί να μαφλάρεις και το δέρμα με δαχτυλίδι, moongels ή χαρτοταινία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχετε να προτείνετε κάτι έστω και σε μεταχειρισμένο ή κάτι σχετικά badget (1-3 κατοστάρικα) θα ήταν καλό...

Κάτι σαν αυτό δηλαδή ίσως, το συγκεκριμένο εδώ ακούγεται πολύ όμορφα νομίζω!!!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι'αυτό ρωτάω, θα σε ακούσω και θα ψάξω για δοκιμές, αν μπορούσατε λίγο πιο συγκεκριμένα κάτι για να έχω στο νου θα ήταν ευπρόσδεκτο, (ώς τώρα στη λίστα έχω 2 ακριβά μοντέλα τα οποία δε μπορώ να αγγιξω και γενικά βαθυά ταμπούρα ξύλινα και μεταλλικά) ευχαριστώ  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχει πολυ πραμα στις αγγελιες

 

πανω απο ολα θα σου προτεινα αυτο

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=168883

 

(πραγματικος δυναμιτης ακριβως αυτο που ψαχνεις)

 

αυτο εδω επισης φαινεται ενδιαφερον

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=169456

 

και βεβαια αυτο απο τη στιγμη που κανει για ACDC κανει και για πανκ... ;D

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=131765

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου