Προς το περιεχόμενο

Πώς να γράψω νότες στο MS-Word.


ManolisPiraeus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Καλημέρα σε όλους!

Θα  ήθελα  να  ρωτήσω εαν κανείς ξέρει  πώς να  γράψουμε  νότες στο MS-Word.Δηλαδή υπάρχει  εσωτερικά κάποιος  τρόπος,ή πρέπει να κατεβάσω κάποιο  επιπλέον πρόγραμμα-πακέτο;Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα που κάνουν καθαρά κειμενογράφιση νοτών σε παρτιτούρες,αλλα δέν θέλω κάτι τέτοιο.Θέλω κάτι μικρότερο και κάτι ενσοματωμένο πάνω  στο MS-Word.

Ευχαριστώ προκαταβολικά! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δύο τρόποι υπάρχουν:

 

1. Βρίσκεις κάποιο από τα music fonts και τα χρησιμοποιείς σα να ήταν κείμενο. Fonts σαν αυτά είναι το Petrucci, Opus, engraverFont, Maestro κλπ.

 

2. Φτιάχνεις την παρτιτούρα σε κάποιο πρόγραμμα έξω από το word Και την περνάς μέσα ως εικόνα.

 

Και στις δύο περιπτώσεις κοίταξε προς το musescore που είναι τσάμπα (open source) Και νομίζω ότι έρχεται με τη δική του γραμματοσειρά, οπότε θα είσαι "μια χαρά".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

Υπάρχει και 3η μέθοδος, αλλά μάλλον πιο δύσκολη, και δεν περιλαμβάνει MS Word. Μαθαίνεις έναν από τους δύο εξής συνδυασμούς προγραμμάτων, και ξεμπερδεύεις για πάντα:

 

1 - LaTeX + Lilypond, ή

2 - TeX (plain) + MuisxTex + PMX.

 

Βέβαια, και σχέτο Lilypond κάνει θαύματα. Δες αυτό:

 

http://samiamiris.com/images/pdf/Trills1.pdf

 

Ιδού το source code:

 

http://samiamiris.com/images/pdf/Trills1.ly

 

Δεν είναι καθόλου εύκολο στην αρχή, αλλά αν το μάθεις, μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα, και με παρτιτούρα τέλεια στο μάτι, εφάμιλλη των τελείως επαγγελματικών, καμία σχέση με finale κτλ. (το έχω και ξέρω τι σου λέω). Επειδή ακριβώς είναι ουσιαστικά γλώσσες προγραμματισμού όλα αυτά, έχουν τεράστιες δυνατότητες τόσο για ενσωμάτωση κειμένου με νότες, όσο και για ενσωμάτωση παρτιτούρων σε άσχετα κείμενα, π.χ. μαθηματικά και μουσική.

 

Το βασικό, όλα τα παραπάνω είναι τζάμπα. Αλλά είπαμε, θέλει διάβασμα...

 

ΥΓ.: Aν μάθεις το lilypond και δεν θές τα απίστευτα που κάνει το LaTeX, μπορείς με μία κατάλληλη προσθήκη να βάζεις κατευθείαν παρτιτούρες lilypond στο OpenOffice ή στο LibreOffice. Εφόσον φυσικά τις έχεις ήδη φτιάξει με το Lilypond πριν. Η προσθήκη φτιάχνει τη μουσική επί τόπου, και την κουνάς όπου θες, σαν σχέτη εικόνα.

Αυτή η πρόταση είναι ψευδής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου