Προς το περιεχόμενο

Τα πιο ευθραυστα πιατίνια?


music man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Είμαι εδώ και καιρό στο ψάξιμο με τα πιάτα έχω δοκιμάσει αρκετα στην πλειοψηφία τους καλές σειρές της Zildjian. Επειδή δεν είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και δεν έχω πολλούς φίλους drummers θα χρειαζόμουν τη βοήθεια από πιο έμπειρους. Γενικά μεχρι τώρα δεν έχω σπάσει ποτέ πιάτο είμαι σχετικά προσεκτικός αλλά βλέπω άλλα παιδιά με άλλες επίσης γνωστές μάρκες να έχουν αρκετά σπασμένα πιάτα. Υπάρχει κάποια εταιρία που το "μίγμα" τους δεν είναι τόσο καλό με αποτέλεσμα να σπάνε ευκολότερα? Τι λέει η εμπειρία σας? Παρατηρώ επίσης στο ebay οτι vintage πιάτα είναι σχεδόν μόνο zildjian, δηλώνει κάτι για την αντοχή τους αυτό ή απλά επειδή είναι πιο διάσημα είναι πιο εύκολο να τα βρεις?

 

(Μουσική που παίζω: ροκ, πανκ και ποπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πιο ΛΕΠΤΑ πιατινια,ασχετα με τη μαρκα,ειναι και τα πιο ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ.

 

Αν ξερεις να τα ΧΤΥΠΑΣ ΣΩΣΤΑ ομως και δεν χρησιμοποιεις μπαγκετες 2S.....δυσκολα θα σου σπασουνε....  

 

Παρατηρώ επίσης στο ebay οτι vintage πιάτα είναι σχεδόν μόνο zildjian, δηλώνει κάτι για την αντοχή τους αυτό ή απλά επειδή είναι πιο διάσημα είναι πιο εύκολο να τα βρεις?

 

μα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ αλλα πιατινια μαζικα διαδεδομενα τις.... vintage εποχες (πριν το 50 δηλαδη) ..... ;D  (ακομα και η Paiste στα late 50s ξεκινησε)

 

παντως πιατινια απο το 1960 και μετα μπορεις να βρεις απο ολες τις μαρκες,αλλα φυσικα μια και η αγορα ειναι κατα το πλειστον Αμερικανικη τα Zildjan θα ειναι μοιραια περισσοτερα. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δλδ ψάχνεις τα πιο δύσθραυστα;

 

μα φυσικα τα hi hat μου (PAISTE 602 του 1970,ΗΕΑVΥ HH)....& αν εχουν φαει μπαγκετιες..απο αλμπανιδες και καφρους στα..στουντια...απο το 1983 που τα εχω  ;D...και ομως αυτα εκει...they take a licking and keep on ticking...

 

στα σοβαρα τωρα τα Zildjan Z & PAISTE RUDE....θελουν ΠΟΛΥ προσπαθεια για να τα σπασει καποιος...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά να τα αποφύγω θέλω τα εύθραυστα! Ξέρω πως είναι τα πιο λεπτά και πιστεύω ξέρω να χτυπάω άλλωστε το δείχνει και το αποτέλεσμα. Όμως μιλάω για πιατίνια ίδιου πάχους ακριβώς (θεωριτικά) υπάρχει κάποια εταιρία λιγότερο δυνατή και κάποια περισσότερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι δεν υπαρχει τετοιο πραγμα.

 

Αν τα βαρας σωστα και τα ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ και σωστα στις βασεις τους (δεν τα..σφιγγεις π.χ) δυσκολα θα τα σπασεις...

 

Υπαρχει και μια αλλη....σχολη που λεει οτι τα...λεπτα πιατινια αντεχουν περισσοτερο απο τα χοντρα γιατι....."υποχωρουν" περισσοτερο και ειναι πιο..flexible....αλλα μαλλον αυτοι που τα λενε αυτα δεν εχουν κανει τις...λαλακιες που εκανα εγω μικρος βαροντας δυνατα  με 2Β μπαγκετα 602 thin crash.... ;D  (ακομα το κλαιω)

 

Σιγουρα και τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ πιατινια σπανε δυσκολοτερα μια και το χτυπημα "απλωνεται" σε μεγαλυτερη επιφανεια (αλλος ενας λογος να χρησιμοποιεις 20αρια crash.. :))   

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίζω με 2Β+ και κανένα απο τα πιάτα μου, μαζί με ενα china wuhan που μάζεψα ραγισμένο απο τα σκουπίδια πρίν 7 χρόνια, δεν έχει πάθει το παραμικρό. Άρα περισσότερη σημασία έχει πως βαράς, παρά οι ιδιότητες του εξοπλισμού σου. Φυσικά αν τα πιάτα τρώνε παρατεταμένη και έντονη καταπόνηση μπορεί να χάσεις και κανένα αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα. Έχω δεί και σπασμένο Rude σε προβάδικο...

Στο δια ταύτα τώρα: Όλες οι παλιές γνωστές εταιρίες έχουν καλό ποιοτικό έλεγχο και είναι φτιαγμένα για να αντέχουν ακόμα και βαριά χτυπήματα. Για την ακρίβεια, η μοναδική εταιρία την οποία έχω δει κάποιος να την κράζει για το οτι τα πιάτα της σπάνε παράλογα γρήγορα ήταν η Soultone. Το αντίστοιχο βιντεάκι πρέπει να χει κατέβει πλέον για ευνόητους λόγους.

Πιστεύω λοιπόν οτι πρέπει να δώσεις βάση στον ήχο που θες να πετύχεις παρά στην αντοχή.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα κι'απο εμενα φιλε.Η εμπειρια που εχω πανω στα τυμπανα (35+ ετη ) μου εχει δειξει τα ακολουθα:

α) ο τροπος που χτυπας ειναι το πιο βασικο.Η μπακετες που χρησιμοποιω ολα αυτα τα χρονια ειναι 2Β (καδρονια δηλαδη ) .β) αυτα που λεει ο SUPERFUNK εχουν  ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ.

γ)Ολες οι εταιρειες εχουν τις καλες και κακες σειρες τους.{ Ολα αυτα τα χρονια μονο ενα paiste 602 formula -thin crash 16'' εχω σπασει σε ενα live με disco μουσικη (το ειχα ξεσκισει ) αλλα το επιδιορθωσα και ξαναβρηκε τον ηχο του (ναι γινονται κιαυτα  ::) ::) } .

δ) τα μεγαλυτερα crash σπανε πιο δυσκολα εκτος και τα κτυπας με μανια σε 16α  ;D ;D

Αυτα !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά μεχρι τώρα δεν έχω σπάσει ποτέ πιάτο είμαι σχετικά προσεκτικός αλλά βλέπω άλλα παιδιά με άλλες επίσης γνωστές μάρκες να έχουν αρκετά σπασμένα πιάτα.

 

(Μουσική που παίζω: ροκ, πανκ και ποπ)

Με τη μουσική που παίζεις, το γεγονός ότι δεν έχεις σπάσει πιατίνια οφείλεται μάλλον στο ότι όντως προσέχεις πώς τα κτυπάς. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις πρόβλημα.

 

Να προσθέσω στα όσα σωστά γράφτηκαν πιο πάνω ότι αυτή η μόδα, τα πιατίνια - κυρίως τα crash - να είναι παράλληλα προς το έδαφος και να κοπανιόνται σχεδόν στην κόχη, μπορεί να είναι εντυπωσιακή οπτικά αλλά είναι και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σπάσουν.

 

Μια μικρή κλίση λοιπόν και προσεκτικό κτύπημα (προσεκτικό δεν σημαίνει να τα χαϊδεύεις, έχει να κάνει με τον τρόπο που χτυπάει η μπακέτα το σώμα) είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να σώσεις τον ακριβό μπρούτζο σου.      

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου