Προς το περιεχόμενο

Τριβειο για εφαρμογη radius σε ταστιερα


immortalx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα στην παρεα!

Αυτη ειναι μια κατασκευη για γρηγορη εφαρμογη του radius στην ταστιερα.

Λειτουργει ακριβως οπως ενα τριβειο με τυμπανο. Η βαση και το «τραπεζι» ειναι απο κοντρα πλακε παχους 20mm και μηκους 1.20m. Συνδεονται στο ενα ακρο με δυο μεντεσεδες.

P1090803.jpg

 

Στη βαση τοποθετηθηκε ενα καρφωτο περικοχλιο (T-nut) και βιδωθηκε ενα κομματι ντιζα με πομολο. Με αυτο γινεται η ανυψωση/κατεβασμα του τραπεζιου.

P1090804.jpg

 

Πανω στο τραπεζι βιδωθηκε ενας οδηγος συρταριου και ενας «φορεας» απο MDF (ελαφρως μακρυτερος και φαρδυτερος απο μια ταστιερα). Οι δυο μεταλλικοι δοκοι ειναι τα σημεια στα οποια θα βιδωθουν τα κουζινετα.

P1090822.jpg

 

Εδω ειναι μια φωτο με τα κουζινετα τοποθετημενα. Οπως φαινεται στη φωτο, η ντιζα βρισκεται ακριβως κατω απο το σημειο που θα τοποθετηθει το τυμπανο, γιατι εκει ειναι το σημειο που θα δεχθει κατακορυφη πιεση.

P1090785.jpg

 

Εδω ειναι ολα τα εξαρτηματα. Ο αξονας και τα το τυμπανο κατασκευαστηκαν απο φιλο μηχανουργο.

P1090806.jpg

 

Το τυμπανο ειναι απο τεφλον. Το πιο δυσκολο σημειο της κατασκευης ηταν το τυλιγμα του γυαλοχαρτου ετσι ωστε να εφαρμοζει χωρις «φουσκωματα». Μετα απο αρκετες προσπαθειες κατεληξα σε αυτο το σχημα, για το οποιο εφτιαξα ενα template για ευκολη μελλοντικη αλλαγη γυαλοχαρτου.

P1090812.jpg

 

Ακομη μια φωτο απο το τυμπανο. Το συγκεκριμενο ειναι για 16” radius.

P1090826.jpg

 

Σκοπευα να χρησιμοποιησω ενα μοτερ απο πληντυριο πιατων με τροχαλιες και ιμαντα, αλλα την τελευταια στιγμη παρεδωσε πνευμα... Ετσι κατεφυγα προσωρινα σε ελληνικη πατεντα με δραπανο χειρος. Παραδοξως δουλευει μια χαρα!

P1090789.jpg

 

Εδω ειναι ενα κομματι σκραπ για δοκιμη. Κολληθηκε  στο φορεα με ταινια διπλης οψης.

P1090792.jpg

 

P1090796.jpg

 

Αυτο ειναι το αποτελεσμα επειτα απο μερικα περασματα. Η μεταλλικη λαμα στο φορεα συγκρατει την ταστιερα σε περιπτωση που ξεκολλησει η ταινια διπλης οψης!

P1090786.jpg

 

Και εδω η ολοκληρωμενη ταστιερα αφου τριφτηκε ελαφρως με 80αρι γυαλοχαρτο. Χρησιμοποιησα 40αρι γυαλοχαρτο στο τυμπανο το οποιο αφηνει εντονες γραμμες.

P1090813.jpg

 

Και εδω ακομη μια ταστιερα που εφαρμοσα radius σημερα. Το μαυρο υλικο ειναι απλως εποξικη κολλα που περιμενω να στεγνωσει XD

P1090854.jpg

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννης Γρανάζης...... ;D

 

Δεν παλεύεσαι ρε φίλε, δεν παλεύεσαι.

Μπράβο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ ωραια ιδιοκατασκευή!!  :o

 

Μιας και το έκανες και επειδή το πριονιδι θα σου χαλασει καποια στιγμη του οδηγούς συρταριών....κανε μια πατεντα όπως για τη στηριξη του δραπανου για να τοποθετείς ευκαμπτο σωληνα σκουπας ηλεκτρικης και να αποροφας ότι φτυνει το γυαλοχαρτο...και παλι θα εχεις θεμα  αλλα πολύ αργοτερα...

 

...και παλι χιλια μπραβο  ;)

moody...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω παιδες!

@ koronios, εχεις απολυτο δικιο φιλε μου. Παρολο που σε καθε περασμα φυσαω με κομπρεσερ για να διατηρησω το γυαλοχαρτο κρυο και τη σκονη μακρια, η ελαχιστη σκονη που εχει περασει στον οδηγο εχει κολλησει στο γρασσο και δεν δουλευει οπως οταν ηταν καινουργιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου