Προς το περιεχόμενο

Συντήρηση - Ρύθμιση Ηλεκτροακουστικής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα!Θα 'θελα καποιες συμβουλες σχετικα με τη συντηρηση της ηλεκτροακουστικης μου.Εχω μια Martin 00CXAE της οποιας ειμαι ευτυχης κατοχος εδω και 3 μηνες!Μπορειτε να με συμβουλευσετε σχετικα με τα service που χρειαζεται και αν πρεπει να την πηγαινω σε μαγαζι(απο το Διαμαντοπουλο την πηρα) ή μπορω να την συντηρω μονος μου,οπως επισης και τι μεγεθος χορδες θελει για να βγαλει πιο μεταλικο ηχο?!Σημείωση:Παρατηρω οτι μερικες φορες η κιθαρα τριζει,περισσοτερο ομως με σκληρες πενες,με τις πιο μαλακες δεν τριζει ιδιαιτερα.Τι μπορω να κανω γι'αυτο?Ευχαριστω και σορρυ για το πρηξιμο!!! 8) :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα ίσως τρίζει επειδή δεν έχεις συνηθίσει το tension λόγω του πάχους των χορδών. Σε πολλά μοντέλα βάζουν 12άρες. Φαντάζομαι ότι κυρίως το πρόβλημα είναι στις μπάσες χορδές. Δοκίμασε διαφορετικά gauges άνω του 0,10 να δεις ποιο αντέχουν καλύτερα τα δάχτυλά σου. Αν παίζεις κυρίως ακόρντα και αρπίσματα παίζε με μαλακή πένα.

Για τη συντήρηση καλό θα ήταν να μάθεις να κάνεις μόνος σου setup. Όσο για την υγρασία θα πρέπει να την προσέχεις αλλά όχι τόσο πολύ όσο σε μία κιθάρα με massive υλικά. Απ' όσο νομίζω η κιθάρα σου είναι box guitar με καπλαμά στα ξύλα άρα δεν υπάρχει λόγος να τρελαίνεσαι.

Πάντως θεωρητικά με υγρασία από 40-75 έχε την σε stand. Πάνω από 70 βάλτη στην θήκη και κάτω από 35-40 ύγρανε λίγο την ατμόσφαιρα με υδρατμού πχ από μία κατσαρόλα. Όχι κοντά σε καλοριφέρ και τζάκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου