Προς το περιεχόμενο

Επιλογή καμπινας - Βοηθεια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα . Είναι η πρώτη φορά που αποκτώ κεφαλή και δεν ξερω τι καμπίνα να αγοράσω . Ο ήχος μου είναι blues rock . To 90% παιξιματος αφορά μονοπηνιους (strato και tele) . Δεν ξέρω αν πρεπει η καμπινα να ειναι ανοικτή ή κλειστη . Δεν ξερω ποιο είναι το καλύτερο ηχείο (ακουω και βλεπω πολλους να προτιμούν celestion vintage 30) . Τα ohm του ηχείου έχουν καποια σημασία ? Σκεφτομαι κάτι μεχρι 250-300 euro.

Eιδα και αυτό http://www.thomann.de/gr/palmer_112_cabinet_unloaded.htm. Με ένα ηχείο κατάλληλο θα είχα καλό αποτέλεσμα?

Περιμένω προτάσεις . Δεν έχω προβλημα και με τα μεταχειρισμενα του noiz , αν υπάρχει κατι κατάλληλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας και τι ενισχυτή έχεις.

Πάντως να ξέρεις η καμπίνα και συνεπώς και το μεγάφωνο που φοράει παίζει τεράστιο ρόλο στον ήχο σου. Σε μάπα καμπίνα με ηχείο που δέν σου κάνει θα ακούς τον ενισχυτή σου και θα κλαις. Με μια καλή καμπίνα και το σωστό μεγάφωνο θα απογειώσεις τον ενισχυτή σου.

 

Το πρόβλημα είναι πως κυκλοφορούν πάρα πολλες καμπίνες και πολύ περισσότερα μεγάφωνα εκεί έξω. Για να διαλέξεις σωστά θα πρέπει να δοκιμάσεις τον κάθε συνδυασμό με τον ενισχυτή σου ώστε να αποφασίσεις ποιος είναι ο ήχος που σου ταιριάζει.

 

Πράγμα δύσκολο αλλά απαραίτητο. Πχ. και εγώ άκουγα πως η καλύτερη λύση για μεγάφωνο είναι το Vintage 30. Όταν το άκουσα στην harley benton 212 ξενέρωσα. Πολύ bright μεγάφωνο με μπόλικα μεσαία και αναιμικά μπάσα. Γράφει όμως υπέροχα με ένα SM57 μπροστά. Σαν ακροατής στο δωμάτιο όμως προτιμώ το G12T75 που είχε η 1960Α καμπίνα μου, ειδικά σε high gain ηχους. Πλέον με συνδυασμό και των 2 έχει ισορροπήσει αρκετά το ηχητικό αποτέλεσμα αν και τα V30 βγαίνουν πιο μπροστά λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας.

 

Με λίγα λόγια θέλει πολύ ψάξιμο και πολύ ακρόαση και δοκιμή για να σου πετύχει το αποτέλεσμα. Αρα το να σου προτείνουν το ένα ή το άλλο δεν θα λέει τίποτα. Υπάρχουν καλές καμπίνες αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις ο ίδιος αν ταιριάζουν στον ενισχυτή σου και στο γούστο σου.

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O ενισχυτης είναι ενας Dr Z carmen ghia . Προφανεστατα έχει σημασια η καλή καμπινα και το κατάλληλο ηχειο για να βγει καλα μια κεφαλή . Γι αυτό και ρωτω. . .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αυτή έχει κανενας καποια άποψη ή εμπειρία ? http://www.thomann.de/gr/palmer_cab112rgn.htm

Αυτά τα eminence ηχεία με την τεχνολογία fdm για λειτουργία σαν attenuator φαινονται αρκετά ελκυστικά σαν ιδέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου