Προς το περιεχόμενο

Σήματα με και χωρίς προενίσχυση (sound clips)


music man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχουμε δει πολλά θέματα και κλιπς που συγκρίνουν ποιοτικές προενισχύσεις μικροφώνων, μα θα ήταν ενδιαφέρον πιστεύω να ακούσουμε πως ακούγονται κάποιες ηχητικές πηγές μόνο με την προενίσχυση της κάρτας ήχου που χρησιμοποιήτε και μετά μέσα από την εξωτερική προενίσχυση. Θα με ενδιέφερε να αγοράσω κάποια budget στα 500 ευρω περίπου (πχ Focusrite ISA) για DIY studio αλλά δεν έχω κανέναν γνωστό που να μπορώ να κάνω αυτό το τεστ ώστε να δω αν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα. Όποιος λοιπόν έχει την όρεξη και το μεράκι να μας δώσει μερικά παραδείγματα σε κάποιες ηχητικές πηγές, είναι ευπρόσδεκτος και θα το εκτιμήσουμε, ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η κάρτα ήχου σου έχει προενίσχυση μικροφώνου (κανονική όχι αυτή με το μικρό βύσμα ακουστικών) τότε αξίζει να κάνεις την δοκιμή. Αν όχι τότε θες προενισχυτή. Ο Focusrite ISA ΟΝΕ είναι κορυφαίος. Τον έχω και δεν ξέρω αν στα λεφτά του μπορείς να βρείς κάτι αντίστοιχο. Κάπου τον πήρε το μάτι μου και στις αγγελίες, νομίζω (δεν έχω καμία σχέση μ' αυτόν που το πουλάει)

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια "m-audio profire 2626" και μια λίγο καλύτερη "terratec ews mic2" επειδή γράφω και drums με ενδιαφέρει maximum attack και δυναμικές ζωντανές και κάποιες φορές αντιμετωπίζω πρόβλημα σε αυτό (Το κουρδισμα των τυμπανων παιζει μεγάλο ρόλο φυσικα και το παίξιμο). Για μπάσο επίσης είδα έχει DI το ISA. Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλότερο με κάτι τέτοιο?  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλότερο με κάτι τέτοιο?  

 

Για μπασο δεν θα ακουσεις και καμμια τραγικη διαφορα μεταξυ του να γραψεις χρησιμοποιωντας την προενισχυση της profire  & χρησιμοποιωντας  τον ΙSA για direct recording  

 

μεγαλυτερη θα ακουσεις αν επεξεργαστεις το σημα με ενα καλο vst plug in σαν και αυτο

 

http://www.ikmultimedia.com/products/ampegsvx/

 

τωρα τι διαφορα θα ακουσεις με ΕΝΑ καναλι ISA στα ντραμς δεν μπορω να καταλαβω (εκτος και αν γραφεις ολο το σετ με ενα μικροφωνο οποτε οντως θα ακουσεις)

 

για φωνες,κιθαρες (ακουστικες & "μικροφωνιασμενους" ενισχυτες),φωνες κτλ φυσικα και θα ακουσεις σημαντικη διαφορα με τον ISA.  

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oυτε εγώ πιστεύω πως στα τυμπανα ένα κανάλι είναι αρκετό για να δώ διαφορά...τα γράφω με 6-8 mics. Δε θα ήταν απαραίτητο bota - snare λες εσύ δηλαδή. Όσο για το συγκεκριμένο Vst το έχω δοκιμάσει αλλά μου βγάζει πλαστικό ήχο (διότι δε χρησιμοποιώ το μπάσω μόνο για τα μπάσα αλλά και σαν κιθαριστικό καθαρό ήχο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο για το συγκεκριμένο Vst το έχω δοκιμάσει αλλά μου βγάζει πλαστικό ήχο

 

κατι λαθος κανεις,το χρησιμοποιω συνεχεια εδω και χρονια και μονο πλαστικο ηχο δε βγαζει in fact εχω καταργησει τελειως τους ενισχυτες και την ηχογραφηση με μικροφωνο εδω και χρονια εξαιτιας του..

 

διότι δε χρησιμοποιώ το μπάσω μόνο για τα μπάσα αλλά και σαν κιθαριστικό καθαρό ήχο
 

 

αναθεμα και αν καταλαβαινω τι λες... ;D

 

εγω παντως (και χιλιαδες αλλοι... ;D) που χρησιμοποιουμε το μπασο για....μπασο  ;D δεν εχουμε κανενα απολυτως  προβλημα με το vst αυτο...

 

 

Δε θα ήταν απαραίτητο bota - snare λες εσύ δηλαδή

 

αν βαλεις bass drum & snare στο ιδιο καναλι ΠΩΣ θα τα επεξεργαστεις στη μιξη? (αρα θα πρεπει να τον χρησιμοποιησεις ειτε για το ενα ειτε για το αλλο)

 

δεν θα ακουσεις και καμμια τρομερη διαφορα μια και τα ντραμς ειναι κατι...αρκετα παραπανω απο τη μποτα ή το ταμπουρο..

 

προτεινω να βελτιωσεις την ηχοληπτικη και μιξαριστικη σου ικανοτητα πρωτα απο ολα..μια και υποπτευομαι οτι αυτη φταιει για τα κακα αποτελεσμα που παιρνεις ;)    

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα φταίει κι η ικανότητα μου και τη βελτιώνω συνέχεια αλλά ώρες ώρες παίρνω σήματα που δε χρειάζονται σχεδόν τίποτα και ακούγονται σούπερ. (Ρώτησα σε περίπτωση που αν με δικάναλη βγει όντως καλύτερα να έψαχνα για αυτήν). Όταν λέω καθαρό κιθαριστικό ήχο μιλάω για παράδειγμα κάτι σαν ταξίμι στις Ρε και Σολ χορδές με πένα ας πούμε. Σαν low end θυμάμαι να κάνει δουλειά πάντως και σε παίξιμο με δάχτυλα. Κανα κλιπάκι δε στείλατε, ποιός καλός άνρθωπος θα βρεθεί!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου