Προς το περιεχόμενο

'Οφθαλμαπάτη' απόψεις για το τραγούδι


Enosis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου αρεσει το στησιμο του κομματιου, για το στύλ, οδηγεί ξεκάθαρα, ωραιο ρεφραιν και ωραια ενορχήστρωση, old school βεβαια αλλα αψογη.

 

Τωρα το μονο που με ξενιζει ειναι στις ριμες στα verse, οτι το μοτιβο τους αφηνει κενα που δινουν την αισθηση οτι κοβει, σε καποιες στιγμες ακουγονται εντονα οι ανασες του τραγουδιστη που του παει, θα επρεπε να το προσεξει αυτος αναπνεοντας πιο ησυχα ή ..... να αφαιρεθουν με editing για χαρην της παραγωγής. Δεν το απορρίπτω πλήρως το σημειο αυτο,  απλα αμα ηταν οι ριμες πιο εμπλουτισμενες με περισσότερα λογια σε πιο  ταιριαστο μοτιβο αξιακα για εμενα θα εδιναν περισσοτερο στο κομμάτι.

 

Μονο αυτη την παρατηρηση εχω.

Κατα τ αλλα. Εμενα μ αρέσει.

 

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμ... ευχαριστώ για τα καλά λόγια και ιδιαιτέρως για τις παρατηρήσεις, στο θέμα της επεξεργασίας φωνής δεν είμαι σε πολύ καλό επίπεδο, θα το έχω υπόψιν στο μέλλων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O orchestra hit ήχος έχει απαγορευθει απο τη Συνθήκη της Γενεύης ;D Το λεω στην πλακα, αλλα πραγματικά χαλάει ολο το κομματι (βασικα ολα τα κομματια χαλαει)

 

Απο κει και περα, χρειάζεται πολλη δουλειά στο στησιμο της φωνής. Το ρεφραιν εχει ενδιαφερον, αλλα η προφορα πασχει αρκετά.

 

Το σολο "κιθαρα" επίσης δεν είναι καθόλου πειστικό.

 

Ολα τα παραπανω είναι πραγματα που διορθώνονται εύκολα, κυριως με την ενασχοληση με το αθλημα.

 

Καλή συνεχεια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κομμάτι είναι ωραίο και θα μπορούσε να γίνει και hit υπό τις κατάλληλες συνθήκες οι οποίες κυρίως έχουν να κάνουν με την παραγωγή του κομματιού. Το ρεφραίν είναι πολύ ωραίο, αν και σηκώνουν βελτίωση τα φωνητικά τα οποία όμως στο ρεφραίν είναι πολύ καλά, η ενορχήστρωση πολύ καλή, το σόλο της κιθάρας καλύτερα να βρείς έναν κιθαρίστα να σου παίξει ένα σόλο με πραγματική κιθάρα, αυτό που με χάλασε είναι οι ρίμες. Κυρίως το ότι στις ρίμες η φωνή χάνει σε κάποια σημεία το μέτρο και είναι εκτός χρόνου. Και γενικότερα οι ρίμες ειδικά στην ταχύτητα που παίζουν, εμένα προσωπικά μου καταστρέφουν το κομμάτι.

Τα κρουστά που ακούμε προέρχονται από το korg 01w?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα επεξεργάζομαι όλα όσα γράφτηκαν και θα κάνω αλλαγές στο κομμάτι, (σε όσα πράγματα μπορούν να γίνουν, γιατί δεν έχω και τι δυνατότητα να το φτιάξω από την αρχή εντελώς)

 

για το Guitar Solo, αν υπάρχει κάποιος από εδώ που μπορεί να με βοηθήσει (δλδ να μου ηχογραφήσει ένα SOLO, έστω αν δεν μπορεί σε wav, να το κάνει σε midi) θα του είμαι ευγνώμων

 

TA ΑΚΌΡΝΤΑ ειναι: Em, D, C, E, B στα 110bpm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογώ το είχα ακούσει φευγαλέα στο άνοιγμα του thread και δε μου άρεσε καθόλου. Αν φύγει το hip hop ή βελτιωθεί κάπως αυτό που γίνεται με το στίχο που φαίνεται σα να κόβεται το τραγούδι στη μέση (αλλά γνώμη μου - κολοκυθόπιτα είναι να φύγει εντελώς) και μπει ένα καλό σόλο που να ταιριάζει στο ύφος και τον ήχο, θα γίνει πολύ ωραίο κομματάκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το hip-hop κομμάτι θα πρέπει να μπει σε άλλη βάση για να στέκεται. Με μπίτια και σκράτσια. Δεν κολλάει με background Maria Magdalena.

 

Γενικά το όλο κομμάτι ακούγεται λίγο ξεπερασμένο και από πλευράς ήχων και από πλευράς σύνθεσης (φα-σολ-λά-δας).

 

Το ρεφρεν είναι καλό αλλά θα το φανταζόμουν περισσότερο σε μουσική Gazebo (αν με πιάνεις) και όχι σε background Cretu.

 

Το "σχήμα κιθάρα" είναι το χειρότερο σημείο, παραπέμπει σε ρετιρέ και πρέπει να φύγει πάραυτα. Και δεν χρειάζεται κανονικό σόλο κιθάρας.

 

Η παραγωγή της φωνής θέλει πολλή δουλειά αλλά πρώτα ένα καλό μικρόφωνο.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λαμβάνοντας υπ όψιν πολύ σοβαρά όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω, Και δεδομένου του ότι κάποια πράγματα σηκώνουν βελτίωση, και κάποια άλλα όχι, θα κάνω κάποιες μικροαλλαγες, το νέο κομμάτι αντί του 'fake-Guitar Solo με αρμόνιο' θα είναι περίπου κάτι σαν αυτό

 

http://www.divshare.com/download/25982505-0ae

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου