Προς το περιεχόμενο

Αγορά iMAC


Βαλάντης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας ,

  Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή για το home studio μου με αποκλειστική χρήση το recording και γενικώς music projects. Το budget μου κυμαίνεται στα 1200 ευρώ. Από την άλλη σκέφτηκα πως θα μπορούσα να καταφύγω σε imac αφού δεν θα με ενδιέφερε χρήση gaming. Άπειρος τελείως από imac έψαξα πως με 1300 ευρώ περίπου παίρνω imac ME086 21.5'' INTEL CORE I5 2.7GHZ 8GB 1TB OS X .

  Θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με το πόσο ορθό θα ήταν να πάρω imac τέτοιων χαρακτηριστικών αντί pc με πολύ καλύτερο hardware. Έπειτα θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει συγκεκριμένο μοντέλο imac σε αυτό το budget που θα ήταν το ιδανικότερο για τέτοια χρήση .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, αν και δεν έχω imac (χρησιμοποιώ hackintosh όμως!), από αυτά που έχω διαβάσει (και έχω διαβάσει πολλά) αν θέλεις imac τότε πάρε imac, αλλά πολύ αμφιβάλω αν θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα στις ηχογραφήσεις σου σε σχέση με ένα pc του ίδιου budget.

 

Εν ολίγοις, τα mac έχουν εντελώς άλλη φιλοσοφία στο σύνολο της λειτουργίας τους που μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Αν ενδιαφέρεσαι να πάρεις mac αποκλειστικά και μόνο για να "τονώσεις" τις ηχογραφήσεις σου, δεν νομίζω ότι αξίζει διότι με τα ίδια χρήματα παίρνεις πιο δυνατό pc.

 

Αν θέλεις όμως imac για την εμπειρία του OSX γενικότερα, τότε πάω πάσο και... καλή αγορά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου δεν ξέρω για Mac, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή όχι. Κάποια στιγμή το σκεφτόμουνα και εγώ αλλά (προς το παρόν) έχω μείνει σε pc.

 

Αν το αποφασίσεις όμως, μπορείς να κοιτάξεις να πάρεις ένα Mac mini αντί για iMac που θα σου μειώσει αισθητά το κόστος. Απλά χάνεις την οθόνη (που είναι εξαιρετική) αλλά μπορείς να κρατήσεις αυτή που έχεις ήδη ή να αναβαθμίσεις αργότερα.

Ένα ακόμα θετικό είναι οτι βγήκαν πολύ πρόσφατα νέα μοντέλα mac mini, οπότε για κανα χρόνο θα είσαι στο κορυφαίο μοντέλο.

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να με κατατοπίσετε σχετικά με το πόσο ορθό θα ήταν να πάρω imac τέτοιων χαρακτηριστικών αντί pc με πολύ καλύτερο hardware. Έπειτα θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει συγκεκριμένο μοντέλο imac σε αυτό το budget που θα ήταν το ιδανικότερο για τέτοια χρήση.

 

Θα σου φανεί παράξενη η απάντησή μου, αλλά - στην περίπτωσή σου - το αν θα μείνεις ευχαριστημένος ή όχι, εξαρτάται από το ποιο software προτίθεσαι να χρησιμοποιήσεις. Αν δεν έχεις software για Mac σε αφθονία (το κυρίως πρόγραμμα, τα αγαπημένα σου plugins, τυχόν συνοδευτικά προγράμματα κλπ), μην πάρεις Mac σε καμία περίπτωση - θα ταλαιπωρηθείς.

 

Το ίδιο ισχύει και για την κάρτα ήχου που είδα ότι σε απασχολεί : όταν αγοράζουμε Μακ, προτιμούμε κάρτες ήχου που έχουν αποδεδειγμένη και πλατιά συμβατότητα. Δηλαδη, αγοράζουμε Motu.

 

Πρόσεχε λοιπόν.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου