Προς το περιεχόμενο

Tony Monaco ''the current master'' of Hammond B3


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φοβερος οργανιστας ο Monaco. O Κοντραφουρης εχει κυκλοφορησει το Little Daddy's Blues το 2007 στην "Chicken Coup Records" που ανηκει στον Monaco.

Οπου το πετυχεις Περικλη χτυπα το. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ένα ενδιαφέρον πράγμα που διάβαζα στο βιογραφικό του είναι ότι για χρόνια δεν μπορούσε να παίξει καθόλου λόγω ιατρικών προβλημάτων με τα χέρια του, αλλά παρόλα αυτά το ξεπέρασε και ξαναφτασε σε αυτό το επιπεδο

 

Ο κοντραφουρης τον είχε επίσης αντικαταστησει πριν μερικά χρόνια σε μια περιοδεία του Pat Martino, παίζοντας μερικές ημερομηνίες που δεν μπορούσε ο Tony Monaco  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω το CD Κωστα !!!Πολυ καλο!!

Ο παλιος το εχει υπογεγραμμενο. ;D

 

Scan10001.png

 

...για χρόνια δεν μπορούσε να παίξει καθόλου λόγω ιατρικών προβλημάτων με τα χέρια του, αλλά παρόλα αυτά το ξεπέρασε και ξαναφτασε σε αυτό το επιπεδο.

Μου θυμισες τωρα την περιπτωση του Keith Emerson, που στις αρχες των 90s ειχε κανει μια εγχειρηση στα νευρα του δεξιου του χεριου, και μετα απο επιπλοκες οι γιατροι του ειχαν αποκλεισει οτι θα ξαναπαιξει ποτε πληκτρα. Κατι που ευτυχως δεν επιβεβαιωθηκε, αν και στο δεξι του χερι υπαρχουν ακομα καποια προβληματα που τον επηρεαζουν στο παιξιμο του.

 

Οσο για τον Κοντραφουρη, τι να πουμε? Αξιος. Στο οπισθοφυλλο του Little Daddy's Blues γραφει:

"On this recording, i'm proud to introduce you to a great devoted musician who in my book has gained that very title: Jazz Organist!

 

Ladies and Gentlemen:

Mr. George Kontrafouris."

Tony Monaco

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Crumar vs Hammond A100 = ΙΣΟΠΑΛΙΑ !! Η αιτια :και οι δυο χρησιμοποιουν ηλεκτρομηχανικη γεννητρια!!Αγοραστε το!!!!!! ;)

 

Παρατηρησα οτι το μικρο δαχτυλο του δεξιου του χεριου ειναι σχεδον αλυγιστο (ακριβως οπως και του Emerson!! >:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Crumar vs Hammond A100 = ΙΣΟΠΑΛΙΑ !! Η αιτια :και οι δυο χρησιμοποιουν ηλεκτρομηχανικη γεννητρια!!

Nope. 8)

Mονο το Α100 ειναι ηλεκτρομηχανικο, το Mojo ειναι pure Digital! ;D Η τεχνολογια εχει προχωρησει πολυ, και τα clone-wheels, οπως λεγονται τα ψηφιακα οργανα-κλωνοι των vintage Hammond, μπορουν πλεον να αποδωσουν με ακριβεια τον ηχο ενος B3/C3.

Το Mojo που βλεπεις χρησιμοποιει virtual tonewheels, οχι αληθινα tonewheels.

 

Δεν κατασκευαζονται πλεον οργανα με αληθινα tonewheels εδω και δεκαετιες, ειναι ασυμφορο και χωρις νοημα. Η τεχνολογια των virtual tonewheels δεν ειναι κατι νεο, η Crumar αργησε τουλαχιστον μια δεκαετια. Η Hammond εφηυρε πριν τουλαχιστον 12 χρονια την τεχνολογια των virtual tonewheels και την χρησιμοποιει σε ολα τα οργανα της.

 

Η VASE III sound engine της Hammond χρησιμοποιει 96 virtual tonewheels που περιστρεφονται ολη την ωρα, ειναι και τα 96 full edited και μπορουν να δημιουργησουν οποιονδηποτε Hammond ηχο απο οποιοδηποτε vintage μοντελο. To να ξεχωρισει καποιος σημερα ενα ψηφιακο Hammond απο ενα vintage Hammond ειναι απλα απιθανο.

 

Τσεκαρε τα δυο παρακατω βιντεο, ο γνωστος Jazz οργανιστας Jim Alfredson κανει ενα blind test μεταξυ ενος vintage (1954) Hammond C2 και ενος ψηφιακου (2012) Hammond SK2.

Η πλειοψηφια των ακροατων δεν μπορεσε να αναγνωρισει ποιο ειναι ποιο. Κι εγω την πατησα. :P Κανε το τεστ μονος σου, δες το πρωτο βιντεο και προσπαθησε να καταλαβεις ποιο ειναι το C2 και ποιο το SK2.

 

Στο δευτερο βιντεο ειναι η λυση. Αυτα που λεει ο Alfredson στο τελος του δευτερου βιντεο ειναι ολη η ουσια.

Μην κλεψεις! 8)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου