Προς το περιεχόμενο

Mini review: Harley Benton HBO-600BK


Miltos23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,

 

Χτες ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω αυτη τη κιθαρα

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbo600_bk.htm

και ειπα να γραψω ενα mini review.

 

Παρολο που δεν ειμαι οπαδος των ακουστικων κιθαρων με εντυπωσιασε με το ευκολο μπρατσο της, την πολυ καλή ταστοδουλεια, αρκετα χαμηλό action και γενικοτερα την κατασκευη της. Αν δεν ηξερα την μαρκα της θα έλεγα οτι προκειται για μια φτηνη Ovation ~ 300 ευρώ.

 

Ο ηλεκτρακουστικός της ηχος ειναι αρκετα καλός, χωρις να ειναι κατι εντυπωσιακο. Επίσης δεν την δοκίμασα σε συνθήκες πρόβας/λάηβ.

 

Bottom Line:

Δεν ξερω αν ετυχε η συγκεκριμενη κιθαρα να ειναι τοσο καλή, αλλα αν ηθελα μια κιθαρα για να ηχογραφω ακουστικες για demo παραγωγες σιγουρα θα την επαιρνα. Για επίσημες ηχογραφήσεις όχι, εκτός αν έγραφα και ενα δεύτερο κανάλι που ίσως να το χρησιμοποιούσα κάπου στην μίξη. Θεωρω οτι ειναι πολυ καλο value for money. Επίσης σίγουρα είναι καλό όργανο για καποιον αρχάριο.

 

Να σας δωσω και ενα background για τις σχεσεις μου με τις ακουστικες για να μπορεσετε να αξιολογησετε την κριτικη μου:

 

Εχω δοκιμασει/παιξει/ηχογραφησει με διαφορες ακουστικες κιθαρες, όλων των τύπων, Dreadnought, Jumbo και Roundback αλλά ποτέ δεν ειχα καλή ακουστική για μεγαλο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικα να αναφέρω

 

Takamine ~ 500euro

Martin ~ 1200 euro

Gibson ~ 1500euro

Joker guitars ~ 2500 euro

Ovation ~ 500euro

 

Η σύγκριση μιας Roundback με άλλους τυπους είναι ατυχής εξαρχής, όμως θέλω να σταθω στην ποιοτητα κατασκευής: Μια ακριβή ακουστική φαινεται/ακουγεται, με την συγκεκριμενη Benton εντυπωσιάστηκα γιατι δεν την κοστολογούσες για 90 ευρω, προσωπικά θα έλεγα ότι είναι μια κιθάρα των 300 - 400 ευρώ. Κόντραρε την Ovation των 500 ευρω; Σιγουρα όχι, αλλά είναι αναμενόμενο μιας και μιλάμε για x5 το κόστος.

 

Παλιότερα είχα αγοράσει ένα μπασο Benton το οποίο με απογοήτευσε και από τότε ήμουν κατά των προιόντων της Benton. Η ακουστική όμως που δοκίμασα με έκανε να το ξανασκεφτώ πριν αφορίσω μια για πάντα τα όργανα που φτιάχνει η εταιρεία.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

καλημέρα !θέλω να κάνω το εξής ερώτημα !παίζω 3 με 4 φορές την εβδομάδα κιθάρα περίπου έναν χρόνο τώρα και αυτό επειδή  δεν έχω τον χρόνο που θα έπρεπε να αφιερώσω στο hobby αυτό, θα μου πρότεινες την Benton με χαμηλό κόστος η μήπως να κοιταξω για κάτι ακριβότερο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ φίλε σου προτείνω να πας σε κάνα μαγαζί να δοκιμάσεις ό,τι σε βολεύει στο χέρι και στο μάτι και τελικά να αποφασίσεις ο ίδιος. Για να πάρεις την Harley Benton έτσι κι αλλιώς θα δώσεις ένα 20αρι ακόμα στα μεταφορικά, ενώ σχεδόν σίγουρα θα χρειαστεί σετάπ, κάτι που αφού παίζεις ένα χρόνο μάλλον θα το αναλάβει μάστορας (εκτός άμα έμαθες ήδη), οπότε να το ένα 40αρι-50αρι ακόμα. Μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε ήδη τα 150 ευρώ, οπότε γιατί δεν κοιτάς κάτι από τα μεταχειρισμένα σε αυτά τα λεφτά ή μέχρι 200; Μπορείς να βρεις πολλές ευκαιρίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πετάξου μεχρι τον Κοντοσταυλακη Ακαδημίας 69 φερνει τις Jack & Danny που ειναι ιδιες και τσεκαρεις μονος σου αν αξιζει ή όχι μια τέτοια αγορά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου