Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά προενισχυτή μέχρι 500 ευρώ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι μου!!Ήρθε επιτέλους η στιγμή που μπορώ να προσθέσω έναν προενισχυτή στην αλυσίδα του home studio μου. Θα ήθελα την βοήθειά σας, αν και ξέρω ότι έχει πολλές φορές συζητηθεί το θέμα αυτό, αλλά θα ήθελα να παραθέσεω ποιος είναι ο υπάρχων εξοπλισμός μου για να βοηθήσω. Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 500 και κάτι ευρώ. Έχω μια focusrite 2i2 και το rode nt1a. Ηχογραφώ κυρίως φωνή και θα ήθελα κάτι για να πετύχω ποιο warm-smooth φωνητικά. Έχω διαβάσει για τους spl goldmike 9844 και focusrite isa one.

Οι απόψεις σας θα μου ήταν πολύτιμες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οι 2 που ανέφερες είναι εξαιρετικοί, με τη μόνη διαφορά ότι ο spl είναι στερεοφωνικός. Δηλαδή με άλλο ένα μικρόφωνο μετά μπορείς να γράφεις και καμιά στέρεο κιθάρα και να περνάς και τα 2 κανάλια μέσα απο το προενισχυτή. Είναι λαμπάτος, είναι καθαρός είναι ζεστός, και νομίζω κυκλοφορεί κ ελεύθερος ένας στις αγγελίες με καμια 300 ευρώ. Προσωπικά προτίμησα 2 μονοφωνικούς golden age project mk1 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς στηρίζονται στο σχέδιο της neve έχουν ξεχωριστές mic και line input (τις έχεις μόνιμα συνδεδεμένες-πολυ πρακτικο- και επιλέγεις ποια θα λειτουργήσεις) και χαρακτηρίζονται για τις πολλές διαφορετικές επιλογές που έχεις στο ηχητικό αποτέλεσμα, απο τελείως transparent μέχρι να ακούγεται σαν λαμπάτος σχεδον να βρωμίζει. Διαθέτει και di Input στο μπροστινό μέρος για να γράφεις μπάσο με εξαιρετική ποιότητα και οι νέες εκδόσεις έχουν και trs effect input..your choise!

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξ' αρχής μου είχε αρέσει λίιιγο παραπάνω ο goldmike για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του και γιατί σε σχετικό βίντεο στο youtube όπου ο τραγουδιστής ηχογραφεί με rode nt1a, άλλαξε εντελώς η χροιά με αυτό τον προενισχυτή και έγινε πολύ γλυκειά, κόβοντας αυτές τις έντονες "ψηλές-εμπορικές" του συχνότητες που δεν είναι πάντα επιθυμητές.

Επίσης σε αυτό το λινκ:http://www.noiz.gr/index.php?topic=160474.110, έχει γίνει μία ωραία συζήτηση για τον προενισχυτή αυτόν.

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου απάντηση φίλε μου. :)

Αν κάποιος άλλος έχει κάποια αντιπρόταση ή έχει δοκιμάσει τους προενισχυτές που συζητάμε, καλοδεχούμενη η γνώμη του.!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον goldmike τον είχα, έχω το isa one. Ο πρώτος δεν είναι ακριβώς λαμπάτος αλλά υβριδικός. Καλός προενισχυτής αλλά εμένα για κάποιο λόγο δεν με συγκίνησε. Ο isa one απ' την άλλη εκτός ότι έχει πιο πολλά μπλιμπλίκια ;D μου δίνει την αίσθηση του πολυτελούς ήχου, σαν να έγινε η ηχογράφηση με πιο ακριβό εξοπλισμό. Βέβαια ο goldmike είναι στέρεο οπότε έχει σαφές πλεονέκτημα αν σε ενδιαφέρει αυτό. Απ' την άλλη ο isa έχει δυνατότητες monitoring, line in και di. Και οι δύο είναι εξαιρετικά μηχανήματα για τα λεφτά τους και άνετα συγκρίνονται ηχητικά με αρκετά ακριβότερα. Ότι και να πάρεις θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρουσα άποψη ο golden age και πολύ οικονομική.

Φαντάζομαι πως μιλάμε για αυτόν: http://www.athensproaudio.gr/el/golden-age-pre73-mk2.html.

Ανάμεσα σε αυτόν και τον isa one, ποιος πιστεύετε ότι είναι καλύτερος;;

Φίλε theoctapus, εσύ που έχεις δοκιμάσει και τον isa one και τον goldmike 9844, έχεις την καλοσύνη να μας πεις τι διαφορά βρήκες ανάμεσά τους και δεν σε ενθουσίασε ο goldmike;;Η στερεοφωνία του goldemike δεν με ενδιαφέρει τόσο, όσο το γεγονός ότι μου δίνει την αίσθηση με βάση και όσα άκουσα σε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=VJPwcZFVucU.

ότι θα "γλυκάνει" κάπως τον ήχο του rode nt1a!

Τι γνώμη έχετε; Ποιος από αυτούς θα δώσει πιο πολύ (γιατί όχι και πιο "ζεστό") χρώμα στην ηχογράφηση;Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά είναι ενδιαφέρον το θέμα και πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό καθώς οι φίλοι που απάντησαν έχουν δοκιμάσει τα παραπάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου