Προς το περιεχόμενο

Danelectro Coolcat Transparent Overdrive V2


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ την σεβαστή κοινότητα και τους σεβάσμιους γέροντες.

 

Έχω αποκτήσει εδώ και μερικές εβδομάδες το εν λόγω πεταλάκι και ήθελα να του κάνω ένα review γιατί είναι, αν μη τι άλλο, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για overdrive στα 35 μόνο ευρώ παρακαλώ. Δυστυχώς, άλυτα και σατανικά προβληματα βασάνιζαν τον υπολογιστή μου (και δεν έχω τελειώσει ακόμη) εδώ και μερικές μέρες αλλά οδεύω σιγά-σιγά στο φως. Ιδού λοιπόν μια μικρή παρουσίαση/κριτική.

 

Να πω αρχικά ότι τα πετάλια της danelectro πάντα με γοήτευαν για τρεις λόγους κυρίως. Την τιμή, τον "τίμιο" ήχο τους και την αισθητική τους. Και λέγοντας τίμιο ήχο εννοώ ότι δε σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ή dumble ήχο στα 30 ευρώ. Αυτά που έχω ακούσει στέκονται αξιοπρεπέστατα δίπλα σε πετάλια με διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.

 

Η αισθητική που διέπει αυτή τη σειρά προϊόντων της danelectro είναι εμφανώς επηρεασμένη από τα αμερικάνικα 50's και εικόνες όπως οι τεράστιες cadillac, οι beach boys και το surf rock και η γενικότερη τότε ατμόσφαιρα.

 

Για του λόγου το αληθές:

 

DSCN3117.jpg

 

Προσπερνώ, για ευνόητους λόγους, το αυτοκόλλητο true bypass και πάω στα tone controls από αριστερά προς τα δεξιά: volume, treble/bass (στo ίδιο knob 2 ποτενσιόμετρα), gain.

 

Κάτω από τα knobs, τα γνωστά και μη εξαιρεταία in και out jacks καθώς και η είσοδος για τροφοδοτικό.

 

 

 

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο πετάλι είναι τα 4 διακοπτάκια που υπάρχουν μέσα στο battery department:

 

DSCN3116.jpg

 

 

Σύμφωνα με το manual, οι διακόπτες προσθέτουν compression και υπάρχουν διάφοροι προτεινόμενοι συνδυασμοί για διαφόρους ήχους. Προσωπικώς, μετά από ένα σύντομο ηχητικό τεστ, αποφάσισα ότι τους προτιμώ όλους στη θέση off μια και μου φάνηκε ότι αφαιρούν από τη φυσικότητα και το vintage feeling του πεταλιού. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τους έβαλαν εκεί καθιστώντας αδύνατη την παραμετροποίηση τους σε live καταστάσεις.

 

Κάτι άλλο που βρήκα άβολο επίσης, είναι τα ποτενσιόμετρα των treble/bass που είναι πάνω στο ίδιο knob. Εν ολίγοις ξεχάστε τη ρύθμιση με το ένα χέρι (το άλλο κρατάει την κιθάρα βεβαίως). Αν πάτε να γυρίσετε κάποιο από τα δύο με το ένα χέρι, απλώς γυρίζουν και τα δύο.

 

Όσον αφορά τον ήχο τώρα, το cool cat είναι όντως transparent. Είναι τόσο transparent που θα μπορούσα να πω ότι είναι περισσότερο booster παρά overdrive. O ήχος του ενισχυτή βγαίνει πολύ καθαρός και αν θέλουμε να ακούσουμε λίγη βρώμα, επιβάλλεται το gain του πεταλιού στο τέρμα. Κάτι που μου άρεσε πολύ είναι ότι ο ήχος του ανταποκρίνεται στις δυναμικές (όπως ευελπιστώ ότι θα ακουστεί και στι κλιπάκι που ακολουθεί). Αν παίξουμε ήρεμα και μαλακά, θα βγει ο ήχος του ενισχυτή μας boosted αλλά αρκετά καθαρός. Αν κοπανήσουμε, θα πάρουμε αχνιστό overdrive.

 

Συμπερασματικά πιστεύω ότι το cool cat transparent overdrive είναι άλλο ένα πολύ "τίμιο" πεταλάκι της danelectro. Με εξαίρεση τη θέση των treble/bass controls και των διακοπτών μέσα στη θήκη της μπαταρίας, με 35 ευρώ έχω ένα overdrive που με ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό.

 

Αναρρωτιέμαι πόσο θα κοστολογούσε κάποια εταιρεία που κατασκευάζει boutique εφέ,  ένα πετάλι της με αυτόν ακριβώς τον ήχο...

 

Κλείνω με ένα κλιπάκι όπου γρατζουνάω τη strat χρησιμοποιώντας τα settings του cool cat που μου κάθονται καλύτερα στο αυτί.

 

cool_cat_blues.mp3

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιο review...Τι μαγνητες φοραει η στρατ? το gain που το εχεις ρυθμίσει?

 

 

Eγω ειχα δει αυτο και ειχα ψαρώσει ομως εχω 5 overdrive οποτε δεν μαινω στον πειρασμο καν ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιο review...Τι μαγνητες φοραει η στρατ? το gain που το εχεις ρυθμίσει?

 

Ευχαριστώ. Η strat είναι μια california series με fender custom shop 54 μαγνήτες. To gain του πεταλιού είναι ένα "τσικ" πριν το τέρμα. Treble στο τίποτα, bass στο 1/3 και volume στο 1/4.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ ωραίο κλιπ! ευχαριστουμε! φοβερό παιξιμο επισης..

 

πολύ ωραίος και ο ήχος που εφτιαξες.

 

Θα ήθελα να πω πως ο ήχως τέτοιων πεταλιών είναι τόσο "τιμιος" που καταντάει να είναι πολύ παραπάνω απο αυτό.

 

Τι εννοώ: όταν παίρνεις ένα τέτοιο πετάλι, υποσυνείδητα περιμένεις να είναι το πολύ "τιμιο", ειδικά αν έχεις παίξει και με ακριβά μπουτικοπεταλα.

Αν το σκεφτεις μετά ομως, ο βασικός λόγος που το κατατάσσεις στα "τιμια" πετάλια και όχι στα φοβερά πετάλια, είναι η τιμή. Προσωπικά δε θα με χαλούσε να είχα αυτό αντί για το barber LTD, και θα είχα γλίτωσει και ενα 200άρι..

 

ευχαριστουμε και πάλι

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηρακλή εγώ σε ευχαριστώ για την ανάγνωση/ακρόαση και τα λόγια σου.

 

Συμφωνώ απολύτως με αυτά που λες. Άλλωστε όπως νομίζω όλοι γνωρίζουμε, η τιμή ενός πεταλιου, ενός ενισχυτή, μιας κιθάρας κλπ, μετά από την τσέπη, έπηρεάζει άμεσα και την ακοή μας :)

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

π Προσωπικά δε θα με χαλούσε να είχα αυτό αντί για το barber LTD, και θα είχα γλίτωσει και ενα 200άρι..

 

 

Εδω θα διαφωνήσω αλλα ειναι και θεμα γουστου.Eγω παλι το LTD δεν το αλλαζω με τιποτα και πιστεψεμε εχω αρκετα overdrive.Που να δεις ηχο που βγαζει πριν απο το Direct drive.....Απο τα danelectro εχω αυτο(αν και δοκιμασα πολλα) 

http://www.danelectro.com/fx_french.html

Το χρησιμοποιω σαν octave.Ειναι και μαμω.....το εβαλa διπλα με το voodoo lab proctavia και δεν ποιανει μια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

βεβαια η πρωτη version αυτου του πεταλιου αποκαλυφθηκε οτι ηταν κοπια του tim overdrive, ενος χειροποιητου πεταλιου που φτιαχνει ενας τυπος στην αμερικη. μετα το ντορο που εγινε υποτιθεται οτι θα αλλαζαν κατι στο κυκλωμα (δεν τσεκαρα αν εγινε αυτο τελικα). τελος παντων εχω κι εγω το version 1. ο ηχος ειναι πολυ καλος, αλλα με τα κουμπια εκει δεν με βολευε και πολυ για τα λαιβ, οποτε μπηκα στη λιστα για το αυθεντικο (δεν μου το εστειλε ποτε ομως..)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

έχω κι εγώ το πρώτο

κάποια στιγμή ίσως το κάνω rehouse σε ένα κουτάκι

 

είναι εκπληκτικό πετάλι, σκέφτομαι να πάρω δύο και να τα βάλω στη σειρά για να έχω lead ήχο (που λεει ο λόγος, μη βαράτε :) )

 

βασικά αυτό το πετάλι και o vox είναι ο ήχος μου, είναι συνέχεια αναμμένο  :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου