Προς το περιεχόμενο

καλύτερες ηχογραφήσεις που έχουμε ακούσει


THEOD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα τι γνωμη  και φυσικά το γουστο σας για τις

καλύτερες (απο πλευράς ποιότητας ήχου) ηχογραφήσεις που έχετε  ακούσει .

Δεν εχει καμία σχέση το στυλ  μουσικής απλα η ποιότητα του ηχου  8)

 

ανεβάζω κάποιες που μου χουν κανει εντύπωση .(δεν ειναι στην καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής άλλα μπορει κάποιος να καταλάβει )

:)

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

  • Moderator

Αυτή μου ρθε πρώτη, όλος ο δίσκος.

Είναι πολλές

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άκουσα πρόσφατα (από βινύλιο-δεν το είχα δει ποτέ πριν) και νόμιζα ότι η μπάντα έπαιζε στο δωμάτιό μου.

J.G.W..jpg.ea32a809f8e66a78d216c1473645f9cb.jpg

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άκουσα πρόσφατα (από βινύλιο-δεν το είχα δει ποτέ πριν) και νόμιζα ότι η μπάντα έπαιζε στο δωμάτιό μου.

 

το χτυπησα  σε βινυλιο  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ το undertow στο aenima και επειτα σ'αυτο το διαμαντι.

 

 

Μεγαλη αλλαγη στον ηχο της μπαντας φανηκε δειλα δειλα στο aenima και απογειωθηκε στο Lateralus (βλ.David Bottrill). Οτι και να πω γι'αυτο τον δισκο ειναι λιγα απλα. Απο θεμα αισθητικης? fibonacci sequence? στιχους? riffs? Οταν το προτοακουσα (μην βαρεσετε ε!) ειπα το dark side of the moοn του 2001

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και οπως ακουγεται στο tube δε βγαινει ακρη,μ'αρεσει πολυ ο ηχος αυτου του αλμπουμ του Ronnie Earl(Grateful Heart: Blues & Ballads).

 

 

Eπισης επαθα πλακα με το πως ακουγεται η φωνη στο πρωτο βιντ που εβαλε ο THEOD

με την Shelby Lynne.Kαταπληκτικα γραμμενη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι παρα πολλες, at gunpoint  ;D  η "καλυτερη" ισως παραγωγη που εχω ακουσει ποτε μου ειναι αυτη

 

https://www.youtube.com/watch?v=4CKOZNQAlDs

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμαμαι οτι οταν ειχα πρωτοστησει το stereo μου και ειχα βαλει στη σειρα να ξανα-ακουσω μερικους απο τους αγαπημενους μου δισκους, μερικα απο αυτα που ξεχωρισαν πραγματικα για τον ηχο τους (στα αυτια μου τουλαχιστον) ηταν το Live at the Royal Albert Hall των Cinematic Orchestra και το Solid Air του John Martyn.

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχει καμία σχέση το στυλ  μουσικής απλα η ποιότητα του ηχου  8)

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις

 

Κατ΄αρχήν προϋποθέτουμε ότι το αποθηκευτικό μέσο (βινύλιο δηλαδή, τι να λέμε τώρα  ;D) και η ποιότητά του (Chesky, Mobile Fidelity, Blue Note – πρωτίστως για τα εξώφυλλα φετίχ-, Three Blind Mice, Telarc etc), το σύστημα αναπαραγωγής (όλη η αλυσίδα) αλλά και η προσωπική εμπειρία / παιδεία μας, βρίσκονται στα επίπεδα που θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τις μικρές αλλά και μεγάλες λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι.

 

Η χρονολογία ηχογράφησης παίζει κάποιο ρόλο αλλά δεν είναι απαραίτητος παράγοντας.

 

Δηλαδή μια καλή κόπια από (και αναφέρω τα album και όχι τους καλλιτέχνες γιατί όποιος δεν τα ξέρει δεν θα ανοίξω και κουβέντα) το Abbey Road, What’s Going on, Rumours, Dark Side of the Moon, The Allman Brothers Band at Fillmore East, Time Out, Breakfast in America / Crime of the Century, Thriller, Raising Sand, John Barleycorn Must Die, Kind of Blue, Harvest, Brothers in Arms (βαριέμαι το Love Over Gold), Workingman’s Dead, Sticky Fingers, Blonde on Blonde (ειδικά στο 3πλο 45rpm της MF), Gaucho/Aja, Jazz at the Pawnshop (reference για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με ελάχιστα μέσα), Graceland, Buena Vista Social Club, Blue (J. Mithell), Love Supreme και μερικές δεκάδες άλλα, δεν πρέπει να λείπουν από ανθρώπους που θέλουν να ανοίξουν το μυαλό και το αυτί τους στο θέμα ηχογράφηση/παραγωγή/αναπαραγωγή.

(Υπάρχουν και τα Mezannine, Ok Computer, Eric Clapton Unplugged, Metallica, OVO, Achtung Baby, Dido, Alison Krauss με τον Ledzeppelη αλλά και το τελευταίο του Nile Rodgers ;) και πάρα πολλά άλλα, αλλά ξεκινάω από την αλφαβήτα πρώτα)

 

Υπάρχουν βέβαια και ηχογραφήσεις όπως «τα ντραμς» της Sheffield Labs (αλλά και της Sara K.) που όσο και καλά να είναι ηχογραφημένα, με κουράζουν αφάνταστα.

 

Όπως υπάρχουν και συγκεκριμένοι ηχολήπτες / παραγωγοί (πχ T-Bone Burnett, Jim White, Lanois) που μπορούν να κάνουν τα πάντα (και διαγράφω ποταπά παραδείγματα εύκολου γέλιου που είχα) να ακουστούν συγκλονιστικά. Από την άλλη πελώριος και ο Alan Parsons αλλά δεν με «ακουμπάει» βρε παιδί μου. Άρα θέλω όλο το σύνολο να με βρίσκει πρόσφορο…

 

Τέλος πάντων, αν και θα μπορούσα να βάλω μια μεγάλη λίστα και από τωρινά και από παλιά (που ακούω και ξανακούω) αλλά πρόσφατα (που μόνο πρόσφατα δεν είναι) άκουσα και άμεσα μου έρχονται στο μυαλό (και Utube δεν βάζω) και μου άρεσαν για κάποιο λόγο (και) από πλευράς ήχου είναι τα The Black Keys – Thickfreakness, Mofro – Lochloosa, John Hiatt - Bring the Family, Dan Patlansky - Dear Silence Thieves, Fleet Foxes – Fleet Foxes (όμορφο εξώφυλλο), Sufjan Stevens (δεν θυμάμαι τίτλο)  αλλά και βινύλιο (που βρήκα σχεδόν τζάμπα και καινούριο), J.S. Bach - Brandenburg Concertos 1–6 με το Baroque ensemble του Nikolaus Harnoncourt με τα αυθεντικά όργανα (για να μην πω κουρδίσματα και ξεκινήσουμε άλλα debate) εποχής που είναι απλά καθηλωτικό τουλάχιστον στα δικά μου απαίδευτα αυτιά (αν και οι ηχογραφήσεις της κλασσικής είναι από μόνες τους ειδικό κεφάλαιο).

 

Δεν βοήθησα πολύ, έτσι;

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου