Προς το περιεχόμενο

Embedded Sound Recorder


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάθεσε στον καναπέ σου αγκαλιά με την ωραία σου κιθαρούλα και αυτοσχεδιάζεις και τσουπ σου έρχεται κάτι καλό στο μυαλό και το παίζεις και σου αρέσει, οπότε παίρνεις το smart phone σου και ανοίγεις το app που ηχογραφεί. Πατάς REC, ξαναπαίζεις τη φράση που σου άρεσε. Πατάς STOP στο app και αποθηκεύεις το track στο κινητό σου. Μετά από λίγο πάλι το ίδιο... Νέα φράση, νέο track στο κινητό. Και πάει λέγοντας, παιρνάς τις ώρες σου αυτοσχεδιάζοντας και φτιάχνοτνας tracks!

 

Την άλλη μέρα θυμάσαι ότι χθες έφτιαξες 2-3 καλά tracks και θες να τα ξανακούσεις. Παίρνεις το smartphone και αναπαράγεις τα tracks. Χάλια ήχος... Λες κάτσε να τα μεταφέρω στο PC να τα ακούσω από τα ηχεία. Ανοίγεις bluetooth, μεταφέρεις τα αρχεία στο PC, τα ανοίγεις τον player και τα ακούς. Ωραιά! Μετά λες κάτσε να τα ανεβάσω και στο google drive να το ακούσει και ο Γιάννης να μου πει πως του φαίνονται. Και κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσεις να ανεβάσεις και κάποιο από τα tracks και στο youtube.

 

Το ερώτημα τώρα που θέλω να θέσω στους αναγνώστες του noiz είναι το εξής: Θα σου άρεσε αντί να κάνεις όλη την ιστορία με το smartphone να είχε η κιθάρα σου ένα ενσωματωμένο σύστημα ηχογράφησης συνδεδεμένο με κάποιο πιεζοηλεκτρικό (ή ένα μικροφωνάκι ή έναν μαγνήτη κλπ) με 2 κουμπιά (REC και STOP) έτσι ώστε μόλις πατάς το REC στην κιθάρα και μέχρι να πατήσεις το STOP ότι παίζεις να ηχογραφείται σαν track σε έναν server τύπου soundcloud αξιοποιώντας το WiFi του σπιτιού σου χωρίς να παρεμβάλλεται ούτε PC, ούτε smartphone. Την άλλη μέρα κάθεσαι στο PC σου και κάνεις login στον server που φιλοξενεί τα tracks σου και αρχίζεις να τα ακούς, να τα επεξεργάζεσαι, να τα μοιράζεσαι κοκ.

 

Σου αρέσει η ιδέα αυτού του προσωπικού ενσωματωμένου recorder? Τη βρίσκεις χαζή? Πολύ απλή? Χρήσιμη? Τι θα ήθελες να έχει παραπάνω σε σχέση με τις δικές σου επιθυμίες? Θα προτιμούσες να αγοράσεις ένα όργανο με αυτό το feature πάνω με ένα κόστος +100 ευρω από την αρχική τιμή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου μεταφέρω κι εδώ την απάντηση που σου 'δωσα σε άλλο φόρουμ...

 

 

Πήρα πριν 1,5 μήνα το Tascam DR-44 WL το πρώτο recorder με WiFi.

 

 

Ότι ηχογράφω μπορώ να το 'χω να μεταφέρεται κατευθείαν στον υπολογιστή ή στο κινητό μου. Μπορείς έπειτα να ρυθμίσεις τον φάκελο της αποθήκευσης να συγχρονίζεται με κάποιον cloud server. Μπορείς για παράδειγμα να επιλέξεις φάκελο αποθήκευσης τον φάκελο του Dropbox και... voila!

 

Φυσικά μπορείς και πολύ πιο απλά όταν ηχογραφείς κάτι από το κινητό σου να το μεταφέρεις απευθείας στο (π.χ.) dropbox και μετά να το έχεις αυτόματα... παντού!

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου