Προς το περιεχόμενο

Vocal Booth και εξαερισμoς


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεία σας φίλοι του noiz για ακόμη μία φορά . Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα που έχω . Εχω παραθέσει  φωτογραφίες για να δείτε τον χώρο μου . Εχω ένα μικρό δωμάτιο που χρησιμοποιώ ως control room με διαστάσεις  περίπου 2,50 χ 2,80 χ 2,90 ύψος . Στο δωμάτιο αυτό υπάρχει ενα aircondition . Το πρόβλημά μου λοιπόν τώρα είναι ότι υπάρχει άλλο ένα δωμάτιο που επικοινωνεί μεσώ μιας πόρτας που χρησιμοποιώ έως vocal booth με διαστάσεις 1,15 χ 1,75 χ 2,50 στο ύψος (αρκετά μικρό αλλά έναν χοντρουλή τον χωράει  ;D ) αλλά πλησιάζει καλοκαίρι και όποιος μπει εκεί μέσα τον λυπάμαι...στις καλές ζέστες σε ένα δεκαλεπτάκι θα έχει ιδρώσει . Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει κάποια οικονομική σχετικά λύση (δεν συζηταμε ότι μου ζήτησαν 1000 + ευρω πριν 2 χρονια για εξαερισμό) ώστε να περνάει αέρας από το control room που κλιματίζεται  στο booth χωρίς να περνάει θόρυβος . Δεν εχω πρόβλημα στο τρυπήσω η να κάνω το οτιδήποτε γιατι σε περίπου ένα μήνα που έχω άδεια απο την δουλειά θα βγάλω πάνελ να τα καθαρίσω , θα βάψω κτλ . Επίσης μία άλλη ερώτηση είναι ότι κάπου διάβασα για τα πάνελ που θα δείτε στις φωτό ότι λογο του ότι κρατάνε σκόνη είναι καρκινογόνα ανθυγιεινά για κάποιον που κάθετε πολλές ώρες στον χώρο .... και επειδή εγώ δεν είμαι εκεί μόνο όταν είμαι στην δουλειά και όταν κοιμάμαι  :P το ψιλοσκέφτομαι όχι τίποτα άλλο έχω και μικρό παιδί να μεγαλώσω  :D ..... Περιμένω απαντήσεις... Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .

 

κάτι παίζεται με το upload των φωτογραφιών ... εν τέλει τις ανέβασα στο wetransfer

https://www.wetransfer.com/downloads/70f510922a213bc9ac3f1da7c9ed17e420150410043129/f769bd5a4da4088b18772e459f44560e20150410043129/c63617

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό που χρειάζεσαι ειναι ενα plenum κάνε ένα ψάξιμο να μπεις στο κλίμα και μολις κατασταλάξεις σε μια κατασκευή βαλτην προς συζήτηση. Θ ασου πω αν ειναι σωστή ή χρειαζεται βελτίωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση . Δεν ξέρω αν είδες τις φωτογραφίες του χώρου μου . Λίγο που το έψαξα και βρήκα αυτό εδώ το θέμα http://www.noiz.gr/index.php?topic=204097.0

από κάποιο άλλο παιδί ..... Λοιπόν σκεφτόμουν αν φτιάξω κάτι τέτοιο αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος ας πούμε 0,25 χ 0,25 χ 1μετρο και στην μία άκρη έβαζα ένα ανεμιστηράκι ας πούμε κάτι σαν του υπολογιστή να σπρώχνει αέρα και από την άλλη μεριά να κάνω μία εξαγωγή (στο πλάι ) έτσι ώστε να χωνέψει στον τοίχο και από εκεί με ένα σπιράλ να μπαίνει στο booth . Δεν ξέρω αν γίνονται κατανοητά αυτά που λέω ...... Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο θα έχει αποτέλεσμα στο να βάζει αέρα στο booth ώστε και τα δυο δωμάτια να έχουν κοινή θερμοκρασία(όσο γίνεται) αλλά και να μην περνάει ήχος μέσα .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία ακριβώς αυτό να κάνεις όσον αφορά το κουτί. Θα χρειαστεις βέβαια ένα για εισαγωγή και ένα για εξαγωγή. Τα ανεμιστηράκια θα πρέπει να ειναι 2 (σε κάθε ένα) οσο το δυνατον μεγαλύτερα και με ροοστάτη. Η διαφορά θερμοκρασίας θα είναι ανεκτή και ήχος δεν θα περνάει περισσότερος από οτι τώρα.

Ανεξάρτητα που θα βρισκονται τα plenum η εισαγωγή και η εξαγωγή θα πρέπει να βρισκονται αντιδιαμετρικά. Αυτό μπορεί να γίνει με προεκτάσεις από σπιραλ ή με ξύλο μπροστά από μια γωνια που θα την μεταμορφώνει σε κανάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ που μπαίνεις στον κόπο και βοηθάς.

 

Θα χρειαστεις βέβαια ένα για εισαγωγή και ένα για εξαγωγή.

Η εξαγωγή είναι απαραίτητη από την στιγμή που το booth δεν είναι πλήρως ...πως να το πώ ... "στεγανό" ???

 

Τα ανεμιστηράκια θα πρέπει να ειναι 2 (σε κάθε ένα) οσο το δυνατον μεγαλύτερα και με ροοστάτη.

Τι είδους ανεμιστηράκια μου προτίνεις ? Και αν είναι δύο πώς θα πρέπει να τοποθετηθούν στο κουτί ? Ροόστάτης είναι κατι σαν ντίμερ??

 

Ανεξάρτητα που θα βρισκονται τα plenum η εισαγωγή και η εξαγωγή θα πρέπει να βρισκονται αντιδιαμετρικά.

Αντιδιαμετρικά δηλαδη???

 

Συγνώμη απο τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω πόσο στεγανό ειναι αλλά δύσκολα οι χαραμάδες που έχεις μπορούν να συναγωνιστουν δυο ανεμιστηράκια.

 

Τα ανεμιστηράκια μπορει να ειναι από κομπιουτερ ή 220 σε ένα μαγαζι που πουλανε κομπιουτερ θα σε κατευθυνουν.

 

Μπορουν να μπουν διπλα διπλα εκει που θα εβαζες και το ενα. Θα πρεπει επισης να αναρτηθούν ελαστικά στο κουτί.

 

Ναι ο ροοστατης ειναι ντιμερ.

 

Αντιδιαμετρικά στο δωμάτιο δλδ πχ η εισαγωγή μπροστά, κάτω, δεξιά και η εξαγωγή πίσω, επάνω, αριστερά.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ σε ευχαριστώ για την βοήθεια . Θα το ψάξω λίγο ακόμη και θα βάλω μπροστά σιγά σιγά την κατασκευή . Μήπως έχεις άποψη για την ερώτηση που είχα κάνει στο πρώτο post με τα panel και την σκόνη πόσο ανθυγιεινά μπορεί να είναι κτλ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου