Προς το περιεχόμενο

korg pa600 versus yamaha psr S950


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα

αναμεσα σαυτα τα δυο οργανα ποιο ειναι καλυτερο για αγορα εχοντας μπατζετ και για τα δυο

Eπειδη ασχολουμαι περισσοτερο με ξενη ηλεκτρονικη μουσικη πιο ειναι καλυτερα σχετικα με ηχους κτλ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα από τα 2 δεν είναι εξειδικευμένο synth για ηλεκτρονική μουσική και τα 2 είναι γενικής χρήσης arranger για να καλύψουν διάφορα είδη μουσικής pop, ballads, rock κτλ

 

Σαφώς υπάρχουν κάποια styles χορευτικών ειδών- dance και στα 2 αλλά γενικής χρήσης.

 

Το ποιο σου ακούγεται εσένα καλύτερο είναι υποκειμενικό, αλλά γενικά τα korg υπερτερούν αρκετά στην αγορά των arranger στην ελλάδα και έχουν πιο εύκολο menu σε σχέση με τα Yamaha και βαθύτερο editing σε ήχους.

 

γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά στο youtube να τα ακούσεις αν δεν μπορείς από κοντά?

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...γενικά τα korg υπερτερούν αρκετά στην αγορά των arranger στην ελλάδα...

Πες του και τον λογο. Τα Korg arrangers ειναι πρωτα σε πωλησεις στην Ελλαδα γιατι οι 95 στους 100 πληκτραδες σε μαγαζια παιζουν σκυλαδικα/πανηγυριωτικα, και η Korg εχει τεραστια βιβλιοθηκη ηχων αυτου του τυπου.

 

Αν δεν παιζεις λοιπον σκυλαδικα (που δεν παιζεις απ'οτι μας λες) και διαθετεις αυτο το ωραιο ποσο των -+1700€, ξεχνα τα arrangers και αγορασε ενα σοβαρο workstation. Με αυτα τα λεφτα φιλε μου μπορεις να αγορασεις παρα πολλα πραγματα, πχ, ενα Yamaha MOXF6 και ενα Waldorf Blofeld keyboard, ή το MOXF και καποιο αναλογικο monosynth, ή το Korg Krome και ενα Ultranova, ή...ή...ή...ή...

 

Μιλαμε για αγορα καινουργιων οργανων παντα, στα μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις τρελες ευκαιριες σημερα, ειναι κριμα να χαλασεις τετοιο ποσο για arranger, απ'τη στιγμη που δεν παιζεις τσιφτετελοπανηγυραδικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν το psr950 είναι πολύ παραπάνω στην τιμή από το pa600, η δίκαια σύγκριση σε αυτά τα χρήματα είναι το pa900.

 

Εξαρτάται τι θέλει να παίξει και το πως.

Το θέτει γενικά "ξένη ηλεκτρονική μουσική" και το έχει ξανακάνει σε προηγούμενα posts και δεν βάζει links για να καταλάβουμε τι είδος θέλει να παίξει και δεν επεξηγεί τι ακριβώς θέλει να κάνει? παραγωγή στο σπίτι, live σε μαγαζί, για την πλάκα του χρήση με daw, να γράψει σε sequencer δικά του?

 

Εάν σκοπός είναι να κάνει live έξω με άλλα με 2-3 άτομα πχ και να θέλει ρυθμικά σαφώς και χρειάζεται arranger, υπάρχουν κάποια styles dance τα οποία θα τον καλύψουν σε διασκευές. Εάν θέλει να γράφει και να κάνει παραγωγή σπίτι με daw σαφώς και ένα arranger του είναι άχρηστο χρειάζεται synth/workstation...

 

όσο αφορά τα ελληνικά styles στο pa900 υπάρχει μεγάλη υποστήριξη οπότε εάν ποτέ χρειαστεί να δουλέψει αυτό το είδος θα είναι καλυμένος και σε αυτόν τον τομέα.

 

Αλλά το θέμα του ήχου σε επιλογή arranger είναι καθαρά υποκειμενικό ας ακούσει και ας διαλέξει μόνος του (αν μας εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να κάνει.... 8))

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου