Προς το περιεχόμενο

Λάμπες τελικές - προενίσχυσης


sgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να πάρω τελικές απο tube amp doctor για Engl Screamer. Είναι οι 6L6GC - SVT matced set. Λέει ότι είναι απο το εργοστάσιο της Svetlana. Υπάρχει καμμία καλύτερη πρόταση?

Επειδη δεν υπάρχει ευκολία για biasing πως μπορώ να ξέρω ότι τα χαρακτηριστικά των λυχνιών του ενισχυτή είναι ίδια με αυτές που θα βάλω? Αρκεί μόνο ο τύπος της λυχνίας?

Για προενίσχυση θέλω να δοκιμάσω της JJ/Tesla ECC83΄, τί λένε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Svetlana (Winged C) ή JJ είναι κατά τη γνώμη μου οι καλύτερες.

 

Δυστυχώς όμως ο ενισχυτής θα χρειαστεί bias για να είσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής θα λειτουργεί σωστά ακόμα και αν αντικαταστήσεις με ίδιο τύπο λυχνιών.

 

Για προενισχύτριες οι JJ ECC83S είναι πολύ καλές ειδικά αν ψάχνεις για γλυκό ήχο. Αν θες λίγο περισσότερα πρίμα μπορείς να τις συνδυάσεις με τις εξίσου πολύ καλές JJ ECC803S (σε όλες τις θέσεις εκτός από τη V1)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Έστειλα μύνημα στο Tube Amp Doctor, και μου απάντησαν ότι για να μην χρειαστεί bias θα πρέπει να τους πω τί grade λυχνία φοράει απο την"μάνα" του. Στις δικές μου τελικές γράφει grade 19, προφανώς θα είναι κάποια διαβάθμιση αντίστοιχη με αυτή που έχει η Mesa Boogie με τα χρώματα στους Rectifier (όχι ότι αυτά τα ξέρω απο πρώτο χέρι, τα διάβασα στο δίκτυο).

Στο διάγραμμα του ενισχυτή αναφέρει ότι το bias ανάμεσα στις δύο τελικές είναι 1,6 - 2,2Volts DC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Έστειλα μύνημα στο Tube Amp Doctor' date=' και μου απάντησαν ότι για να μην χρειαστεί bias θα πρέπει να τους πω τί grade λυχνία φοράει απο την"μάνα" του. Στις δικές μου τελικές γράφει grade 19, προφανώς θα είναι κάποια διαβάθμιση αντίστοιχη με αυτή που έχει η Mesa Boogie με τα χρώματα στους Rectifier (όχι ότι αυτά τα ξέρω απο πρώτο χέρι, τα διάβασα στο δίκτυο).

Στο διάγραμμα του ενισχυτή αναφέρει ότι το bias ανάμεσα στις δύο τελικές είναι 1,6 - 2,2Volts DC.[/quote']

 

To grade έχει να κάνει με το πόσο "καθαρές" ή όχι είναι οι τελικές και έχει να κάνει άμεσα με το bias. Δυστυχώς όμως διαφέρει από κάθε μάρκα,τύπο ή από τον έμπορο που τις ματσάρει,παρόλο που υπάρχουν πίνακες αντιστοιχίας. Ο έμπορος μπορεί να τεστάρει-ματσάρει με τα καλύτερα μηχανήματα τις λυχνίες σε μία ορισμένη τάση και για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό που ΔΕΝ μπορεί να κάνει είναι να προβλέψει 100% πως θα συμπεριφερθεί η συγκεκριμένη λυχνία (σε σύγκριση πάντα με την προκάτοχο) στον δικό σου ενισχυτή ο οποίος έχει άλλες τάσεις και γενικά άλλο hardware από το test rig.

Αν τυχόν πέσει κατά τύχη το μάτι σου σε αντίστοιχα tube charts θα δεις ότι οι ιδιότητες των λυχνιών μεταβάλλονται ανάλογα με την τάση σε άνοδο,scrin grid,heaters...

Έτσι λοιπόν το marketing hype: "replace and forget" θα δώσει μεν έναν ενισχυτή που θα δουλεύει σε ασφαλή περιοχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσει το μέγιστο των ηχητικών δυνατοτήτων του.

 

Πληροφοριακά (μην το δοκιμάσεις μόνο σου αν δεν έχεις εμπειρία) η ρύθμιση για πόλωση που δίνει ο κατασκευαστής είναι τα -55V DC στο σύμπλεγμα των R57+R59

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου