Προς το περιεχόμενο

Ξ(ο)ύρισμα λαιμού σε Les Paul; Γίνεται;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

 

Θα αναφέρω μερικές σκέψεις μου. Έχω τσιμπήσει μία ωραία Epiphone Les Paul. Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιρνα μία τέτοια καθώς ό,τι είχα δοκιμάσει παλιότερα μου είχε φανεί ψιλοχάλι. Κι όμως, από ήχο (και με τους stock pickups - δεν έχω ιδέα ποιοι είναι) τα πάει περίφημα (Οκ, σίγουρα δεν είναι τέλεια).

 

Πέραν του ότι εμφανισιακά έχει αυτό που με προδιαθέτει να παίξω μαζί της, αυτό το neck pocket (στη σύνδεση σώμα μπράτσου), μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δεν έχω πρόσβαση σε όλα τα τάστα ή δεν έχω καλή πρόσβαση σε όλα τα τάστα και γενικά δεν έχω και μικρά χέρια ή δάχτυλα. O λαιμός αντίθετα (στο υπόλοιπο) μου φαίνεται μια χαρά (αίσθηση και μέγεθος) και μου δείχνει γενικότερα ότι είναι στιβαρός, πιο στιβαρός από bolt-on λαιμό.

 

1. Έχετε και άλλοι αυτό το ζήτημα, είναι θέμα συνήθειας ή κατασκευαστική πατάτα;

 

2. Έχω ψάξει στο διαδίκτυο για shaved neck, reshaping the neck pocket κλπ. Σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποια τεχνική να κοπεί το ξύλο σε κάποια σημεία ώστε να πάρει ένα ωραίο σχήμα και να γίνει πιο βολική στο χέρι. Ο λόγος που το σκέφτηκα αυτό και δε θέλω να τη δώσω είναι ότι μου αρέσει σαν κιθαρόνι. Θ' άξιζε τον κόπο; Υπάρχει ανάλογη εμπειρία; Ενέχει κίνδυνο σε ήχο, σταθερότητα;

 

thanks

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν αξίζει τον κόπο και μετά την παντρεύεσαι.

Έχει κι αλλού καλές κιθάρες.

 

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινά, αν δεν σου "κάθεται" και ψάχνεις για καλύτερο high-fret access, την δίνεις και παίρνεις SG. Βασικά, το βασικότερο προτέρημα μιας SG έναντι μιας Les Paul είναι ακριβώς αυτό, με δεύτερο το βάρος. Γενικεύοντας, τουλάχιστον αν και υπάρχουν άλλα... trade-offs.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες.Πρωτον οντως δεν αξιζει γιατι δεν θα σου στοιχησει και φτηνα ενα τετοιο mod.Δευτερον αν σου αρεσει η αισθηση του μπρατσου(κλιμακα,παχος κλπ) αλλα σε χαλαει η προσβαση στα ψιλα ταστα οντως μια SG θα σου ελυνε το προβλημα.Ομως...δεν θα ειναι Lespaul.Eκεινο που θα σου προτεινα ειναι να δωσεις λιγο χρονο στον εαυτο σου να συνηθησει το πως πρεπει να τοποθετησεις τον καρπο σου σε μια lespaul για να εχεις προσβαση στα ψιλα ταστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks για τις απαντήσεις.

 

Αρχικά το σκεφτόμουν πιο πολύ σαν διαδικασία και για το αν τεχνικά-κατασκευαστικά γίνεται. Το πάντρεμα δεν είναι απαραίτητα κακό. Μακάρι να παντρευτώ ένα όργανο (και μόνο όργανο  ;D) και να μην ψάχνω να το αλλάξω κλπ.

 

Λογικά το κόστος θα είναι υψηλό, έχετε δίκιο. Θα δείξει, ίσως είναι και θέμα συνήθειας αλλά νομίζω με φρενάρει.

 

thanks και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα παίξει με μία έτσι όπως την περιγράφεις.

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν λύπηση για την κιθάρα.

Ήταν μάλιστα για πώληση.

Φυσικά δεν θα έδινα ευρώ για μια πετσοκομμένη κιθάρα...

 

Τώρα όσο για το πάντρεμα, πολλά παντρέματα φαίνονταν καλή ιδέα στην αρχή. Μετά όμως...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι neck-shaving. Ουσιαστικά αυτό που θέλεις είναι να εξαλείψεις το neck heel σε συνδυασμό με μείωση του πάχους του σώματος της κιθάρας στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης υποθέτω οτί το neck της συγκεκριμένης είναι σχετικά χοντρό οπότε μεγενθύνει το "πρόβλημα".

 

Στο λέω γιατί αυτή τη στιγμή τυχαίνει να έχω δίπλα μου 2 Les Paul, εκ των οποίων η μία έχει ίσως το λεπτότερο neck που έχει μπει σε Les Paul, ενώ η άλλη έχει neck-ρόπαλο.  ;D  Στο "ρόπαλο" το "πρόβλημα" είναι έντονο, ενώ στην άλλη ουσιαστικά δεν υφίσταται.  

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κόντρα ξούρα για να γίνει προβλεπόμενη η "νεοσύλλεκτη"!!! :P :P

Νικ, αυτό που περιγράφεις το βγάζει η Gibson στο μοντέλο axess les paul (ένα κακάσχημο  :-X με floyd rose) και belly-cut.

back.jpg

Επίσης και oi ESP - LTD στη "λεσπολ" σειρά eclipse το'χουν σαν στάνταρ.

Τώρα να "φας" εσύ το τακούνι, γίνεται αλλά θέλει δουλειά... Δεν ξερω αν πιάνουν τα χέρια σου. Σίγουρα μετά θα χρειαστεί βαφές-λούστρα κλπ σε όλη την πίσω πλευρά.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι σε μάστορα θα σου πάει ο κούκος αηδόνι.

Δώσ'της πάντως λίγο χρόνο μπας και το συνηθίσεις 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

S9F σωστά, δεν είναι shaving αυτό, έχει να κάνει με το τακούνι. Λογικά η Έπιφον είναι κάτι ανάμεσα στο χοντρό και το λεπτό λαιμό της Gibson.

 

Ampelofilosofe αυτό το μοντέλο με την πρόσβαση ούτε που το είχα δει ποτέ!! Γιατί κακάσχημο;;; Οκ ίσως λίγο το floyd να μην κολλάει, αλλά κατά τ' άλλα αυτή η πρόσβαση κάτω είναι φοβερή και από μπροστά δείχνει ολόιδιο!!! Άρα για να το έβγαλε αυτό, σημαίνει ότι το ζητάει κόσμος.

 

Πάντως ακριβώς αυτό είχα στο μυαλό μου. Να το κάνω εγώ ούτε λόγος, έκαστος στο είδος του. Η αλήθεια είναι ότι με πείσατε ότι δεν αξίζει η μετατροπή και λόγω κόστους και ότι θα χάσει (ενδεχομένως και εντελώς) τη μεταπωλητική αξία της. Θέλει δουλειά πάντως για να συνηθιστεί, πόσο μάλλον όταν προέρχεσαι από λαιμό Jackson.

 

thanks guys

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνούμε Nick, το κακάσχημο πήγαινε μόνο για το floyd rose. Μια χαρά λεσπολ είναι κατά τ'αλλα!!

Για μένα ειδικά το belly cut είναι απαραίτητο-όταν παίζω καθιστός με "κόβει" στα πλευρά...

(εγώ συνηθισμένος σε strat). Έτσι είναι οι σχέσεις στην αρχή ;D ;D - σιγά-σιγά θα βρεις τα κουμπιά της!

Καλές ροκιές!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου