Προς το περιεχόμενο

ΕQ comparison with soundclip (hardware Vs software)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σίγουρα θα υπάρχουν θέματα παρόμοια, αλλά μιας και βρήκα αυτό το video μου φάνηκε ότι η διαφορά σε θέμα "ζωής" του ήχου η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Την ακούτε κι εσείς...?

 

Εσείς είστε χαρούμενοι με την απόδοση των EQ plugin σας? Αν ναι ποιά σας αρέσουν περισσότερο?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την ακούτε κι εσείς...?

 

Υπαρχει  διαφορα αλλα ειναι μικρη και ο χαρακτηρας του συγκεκριμενου μηχανισματος υπαρχει.Σε συμβουλευω να μη πεσεις στην κλασσικη παγιδα της συγκρισης Plugins  και Hardware.Τα plugins εχουν πλεον εξελιχθει εκπληκτικα πολυ και χιλιαδες επαγγελματιες τα χρησιμοποιουν αποκλειστικα σε ΙΤΒ μιξεις.

 

Εσείς είστε χαρούμενοι με την απόδοση των EQ plugin σας?

 

ΠΑΡΑ πολυ... :)

 

Αν ναι ποιά σας αρέσουν περισσότερο?

 

Για λεπτομερες και "χειρουργικο"  eq παντα το native eq του SONAR X3 ,ειναι γρηγορο,ευχρηστο και κανει αυτο που πρεπει να κανει δηλ αφαιρει και τονιζει ακριβως αυτα που δεν θελω ή θελω.

 

Για ’‘χρωματισμενο’’ eq χρησιμοποιω σχεδον παντα plugins της NOMAD:

 

στο master bus των drums & στο 2 bus το PULSE-TEC EQs

στις κιθαρες το  NEQ-1972

στα περισσοτερα αλλα οργανα μου αρεσει πολυ το εξαιρετικα απλο και αποτελεσματικο Retro Music-Tone και το Retro Film-Tone

 

αν θελω πιο ‘‘καθαρο‘‘ ηχο χρησιμοποιω το Classic SSL Console Channel Strip της Duente (εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι το βασικοτερο και καλυτερο plug in για γενικη χρηση, μαθε το καλα και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο  )

 

γενικα μιλωντας παντως εχει πολυ μεγαλυτερη σημασια το ΠΩΣ χρησιμοποιεις το eq παρα ΠΟΙΟ eq χρησιμοποιεις....οποτε βρες 2-3 plugins που σου αρεσουνε και μαθε να τα χρησιμοποιεις ΣΩΣΤΑ,μην κανεις το κλασσικο λαθος να "κατεβασεις" 200 διαφορετικα eq  & να παιζεις μαζι τους καιγοντας τα αυτια σου και χανοντας το χρονο σου (αυτο ισχυει βεβαια και για ΟΛΑ τα αλλα εφε)   ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θενξ για την απάντηση! Αυτό κάνω προς το παρόν δηλαδή δουλεύω με πολύ συγγεκριμένα plugins...είναι περίεργο που έχω "κολλήσει" στο stock eq του cubase..? (Έχω κι αυτά των waves και καμιά φορά σε πιο δύσκολες καταστάσεις με σώζει το EQ8). Έχω κι ένα channel strip από μια Studio Master κονσόλα με πολύ wideband eq, και τις προάλλες που έκανα ένα ραδιοφωνικό σποτάκι δε μπορούσα με τίποτα να πάρω τα ίδια μπάσα και όγκο για κάποιο λόγo (έκανα πάνω κάτω τις ίδιες κινήσεις προσπαθώντας να του μοιάσω..)

 

Υ.γ. όσο για το video που πόσταρα στα αφτιά μου ό,τι κίνηση και να κάνει ο τύπος ακούγεται πιο ζωηρή από το plugin...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου