Προς το περιεχόμενο

Θύμα εξαπάτησης απο πώληση κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς ή κακώς την έπαθα.Θα σας διηγηθώ την ιστορία μου και ζητώ από εσάς κάθε πιθανή πρόταση ή βοήθεια αλλά σίγουρα όχι την κριτική σας εφ'όσον γνωρίζω ήδη τα λάθη μου.

 

Στις αγγελίες του νοιζ είχα ανεβάσει περίπου πριν ένα μήνα και κάτι μια κιθάρα του ξαδερφού μου(μπορεί κάποιοι να την είχαν δει,επρόκειτο για μια vintage kramer 120 μαύρη) με σκοπό να την πουλήσω για 300 ευρώ ή και λιγότερα.

 

Ένας τύπος μου έστειλε e-mail λέγοντας ότι ενδιαφέρεται άμεσα για την αγγελία.Παρουσιαζόταν σαν Mark James και κάτοικος Αγγλίας.Την ήθελε άμεσα έλεγε καθώς ήθελε να τη στείλει στην Αμερική στον γιό του.Εν ολίγοις μπήκα στη διαδικασία να μάθω πόσο ακριβώς θα κόστιζαν τα μεταφορικά με την ελτα courier και να τον ενημερώσω για το τελικό ποσό του κόστους.Όταν τον ενημέρωσα ότι μαζί με τα μεταφορικά θα ήταν 377 ευρώ συμφώνησε να μου περάσει μέσω paypal 400 ευρώ(για τα οποία τον προειδοποίησα ότι δεν ήταν το σωστό ποσό της συναλλαγής).

 

Μου είχε κάνει εντύπωση και εξ'αρχής ότι για Mark James δεν μιλούσε ιδιαίτερα καλά αγγλικά αλλά εξ'αιτίας του ενθουσιασμού για την πώληση και της γυναικείας λογικής της συζύγου("ε μπορεί ο άνθρωπος να μην είναι γέννημα - θρέμμα Άγγλος) αποφάσισα να μην ανησυχώ σε εκείνη τη φάση.Τελικά μου στέλνει ο τύπος την τοποθεσία και τις πληροφορίες του παραλήπτη και μαζί μου έρχεται και ένα invoice από ένα mail που υποτίθεται ότι ήταν το paypal και με ενημερώνει ότι ο τάδε θέλει να μου περάσει 400 ευρώ και αναμένουν την αποστολή του αντικειμένου για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.Για κάποιο χαζό λόγο θεωρούσα ότι το paypal λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και προχώρησα στην αποστολή του αντικειμένου.

 

Μετά από δύο μέρες μου ήρθε μήνυμα πάλι από το υποτιθέμενο paypal ότι δεν γίνεται να κατατεθεί κανένα ποσό λιγότερο των 700 ευρώ και ότι ο αγοραστή ς θα πρέπει να μου καταθέσει άλλα 300 τα οποία μετά θα του επέστρεφα μέσω της western union.Και συνεχίζοντας στο ίδιο mail μου γράφουν "περιμένουμε τώρα την απόδειξη της κατάθεσής σας των 300 ευρώ για να ολοκληρωθεί η μεταφορά".Και εννοείται με κανονικά τα στοιχεία του λογαριασμού της western union.Επί τόπου τηλεφωνώ στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος όπου με κατατοπίζουν ανεπαρκώς("η Ιντερπόλ μας έχει στείλει γραπτή εντολή να μην τους ενοχλούμε για υποθέσεις αξίας κάτω των 6000 ευρώ").

 

Την επόμενη μέρα το πρωί τηλεφωνώ στα Ελτά ενημερώνωντάς τους ότι επρόκειτο για απάτη και ότι το αντικείμενο δεν πρέπει να φτάσει στον παραλήπτη.Το δέμα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη Γαλλία που είναι ο ενδιάμεσος σταθμός και μου είπαν ότι έχουν ενημερώσει και στη Γαλλία και στην Αμερική για το δέμα,όμως με προειδοποίησαν ότι η Αμερική έχει πολιτική που τους αποτρέπει την διακοπή της παράδοσης δεμάτων εξωτερικού.

 

Εκ τότε βρίσκομαι σε μια τηλεφωνική διαδικασία να μάθω αν έχει επιβεβαιωθεί ότι το δέμα έχει παραδοθεί ή ότι έχει περάσει από τα τελωνεία τους ή οτιδήποτε.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι το αντιλήφθηκα πριν καν το αντικείμενο βγει από την Ευρώπη κι όμως αυτό δεν ήταν αρκετό να σώσει την κατάσταση από την κατρακύλα που είχε πάρει.

 

Γνωρίζω όλα μου τα λάθη όπως προείπα,συγχωρέστε τις απροσεξίες και τη βλακεία μου και απλώς βοηθήστε με όποιο τρόπο γνωρίζετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλώς βοηθήστε με όποιο τρόπο γνωρίζετε.

Καταρχην μη στενοχωριεσαι… σκεψου οτι καποιοι αλλοι εστειλαν και τα 300 επιπλεον ευρω ενω εσυ τα γλιτωσες αυτα… δευτερον εχεις δικιο οτι η γυναικα σου φταιει που σε καθησυχασε σχετικα με τα κακα αγγλικα του Mark James, μην χωρισεις ομως… σκεψου οτι αυτα συμβαινουν και στα καλυτερα σπιτια, επισης να θυμασαι να μην αφησεις ποτε γυναικα να διαλεξει αυτοκινητο…

 

ελπιζω να βοηθησα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να θυμασαι να μην αφησεις ποτε γυναικα να διαλεξει αυτοκινητο…

 

ελπιζω να βοηθησα

 

 

 

δεν βοήθησες γιατί όταν την πήρα (τη γυναίκα) είχε επιλέξει και αγοράσει αυτοκίνητο ήδη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κριμα φιλε,μακαρι καπου να "φρεναρουν" το δεμα και να επιστρεψει,απ την αλλη καλα που δεν του εστειλες καμια les paul custom

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κριμα φιλε,μακαρι καπου να "φρεναρουν" το δεμα και να επιστρεψει,απ την αλλη καλα που δεν του εστειλες καμια les paul custom

πραγματικά πάλι καλά που δεν ήταν κάποια πολύ μεγάλης αξίας κιθάρα.

Είναι γνωστό πάντως το κολπάκι αυτό. Ένας φίλος παραλίγο να την πατήσει με αγγελία αυτοκινήτου με παρόμοιο τρόπο....

έχω πάντως την εντύπωση πως μπορείς να μπλοκάρεις την παράδωση με κάποιο τρόπο...

Ars longa, vita brevis.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Φίλε μου έπεσες θύμα της αρχαιότερης και γνωστότερης απάτης στο ίντερνετ. The Nigerian Scam.

 

Δυστυχώς πολλοί είστε απροστάτευτοι και έρμαια στους απατεώνες αφού δεν:

 

1. διαβάζετε την προειδοποίηση στην πρώτη σελίδα αλλά και στις Οδηγίες που λέει: Προσοχή στους απατεώνες! Διαβάστε τις οδηγίες και ενημερωθείτε εδώ και εδώ.

 

2. δίνετε στοιχεία μέσα στο κείμενο της αγγελίας και ως εκ τούτου δεν είναι ορατά ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ.

 

3. δεν λειτουργεί και το ένστικτο της αυτοπροστασίας ακόμα κι όταν η λογική λέει πως ο τύπος προσφέρει περισσότερα απο όσα ζητάω, άρα "it's too good to be true".

 

Οσον αφορά την κιθάρα σου δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία οπότε είσαι στα χέρια των ΕΛΤΑ και των συνεργατών τους και ότι μπορούν αυτοί να κάνουν για να σε προστατέψουν. Καλά ξεμπερδέματα.

 

Υ.Γ. Τωρα που το σκέφτομαι, το πιο πιθανό είναι να σου επιστραφεί όταν φτάσει Αμερική και δεν θα υπάρχει αληθινός παραλήπτης στη διεύθυνση που την έστειλες.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ενημερώνω ότι παρά το γεγονός ότι η Ελτα Κούριερ είναι ιδιωτική εταιρεία,παρά το γεγονός ότι πλήρωσα αδρά για τα μεταφορικά και δεν επέλεξα το δέμα να σταλεί απλό,δεν μπόρεσαν να το σταματήσουν ούτε στη Γαλλία ούτε και στα τελωνεία της Αμερικής καθώς όπως λένε οι ίδιοι η Αμερική έχει μια πολιτική που δεν επιτρέπει τις διακοπές των παραδόσεων.Δεν γνωρίζω αν η διεύθυνση δεν έχει παραλήπτη αλλά για να πω την αλήθεια την βρήκα μέσω του google earth και θεωρώ ότι είναι υπαρκτή,όπως επίσης δεν μου βγάζει και νόημα να μην υπάρχει στημένο δίκτυο με παραλήπτη κάποιον για τα αντικείμενα και άλλον για τα εξτραδάκια (300 ευρώ που δεν έστειλα στη συγκεκριμένη περίπτωση).Τα ελτα μου είπαν ότι δεν έχουν κανένα νομικό τμήμα για αποστολές εξωτερικού ή απάτες και εν ολίγοις μόνο τρύπες στο σύστημα βλέπω.

 

Σήμερα ενημερώθηκα ότι έχει περάσει τα αμερικάνικα τελωνεία και πάει προς τον πελάτη.Εγώ το απογευματάκι θα προσπαθήσω και να πάρω τηλέφωνο στη USPS μπας και....

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε οτι εγινε -εγινε!!Δυστυχως εξηπατηθης.Κατι τετοια μου ειχαν τυχει και μενα στην αρχη και την πηρα χαμπαρι (μου προσφεραν 700 ευρω παραπανω οποτε ειπα καποιο λακο εχει η φαβα!) Δεν μπορω να σε βοηθησω σε τιποτα αλλο ,ευχομαι να σταματησουν οι Αμερικανοι το δεμα(εστω και απο τυχη) πριν το παραλαβει το κορακι!!Καλο ξεμπερδεμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παλι του ευχομαι με το που βαλει τη κιθαρα στο ρευμα να τον χτυπησει και να του καει το μαλλι.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D...btw..ρε φιλος και συ δεν πηρες χαμπαρι απο την αλλη ακρη της ευρωπης να ψαχνει κιθαρα στην ..ελλαδα..[ λες και δεν εχει στην αγγλια..]..φιλικα παντα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τώρα δεν μου κάνει εντύπωση κάποιος από το εξωτερικό να θέλει να αγοράσει κάτι από Ελλάδα γιατί αφ'ενός η τιμή του οργάνου ήταν πολύ μικρή και επίσης...Παγκοσμιοποίηση.

 

Δεν παίζει ε;Είμαστε τόσο τελευταίοι των τελευταίων;?

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου