Προς το περιεχόμενο

Βιβλιο για εκμαθηση κιθαρας για παιδι 6 χρονων


c_fanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους. Θελω να ξεικινησω τον γιο μου να του κανω μερικα μαθηματα κιθαρας σιγα σιγα για να μπει λιγο στο νοημα. Ειναι 6 ετων και του εχω παρει μια κλασσικη 3/4.

 

Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει καποιο βιβλιο εξειδικευμενο για παιδακια που να κανει καπως πιο ευχαριστο το μαθημα και για ρυθμικα και για νοτες. Ο προσανατολισμος ειναι με πενα για να περασουμε σε ηλεκτρικη σε λιγα χρονια.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αν μου επιτρέπεις να μην απαντήσω στην ερώτησή σου (αφού δε γνωρίζω την απάντηση), αλλά να πάω την συζήτηση αλλού, με δικές μου ερωτήσεις:

 

Εσύ θα διδάξεις τον γιό σου;

 

Το έχω κάνει και είναι μία καταπληκτική εμπειρία, αλλά τελικά στον 3ο χρόνο του άλλαξα δάσκαλο, γιατί... τον παραμελούσα. Δεν είχαμε άλλο πρόβλημα, κανένα. Σε ομαδικό που είχα και τα δύο μου παιδιά μαζί, καθώς και 4 άλλα παιδιά, υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά τίποτε σημαντικό.

 

Εσύ, που θα διδάξεις τον γιό σου, γνωρίζεις από μουσική;

 

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που με ενδιαφέρει, καθώς η αναφορά της πένας μου έκανε εντύπωση, από παιδαγωγικής άποψης. Φυσικά, όπως είπα, δεν είμαι κιθαρίστας, αλλά νομίζω ότι το κάθε επάγγελμα θέλει τον ειδικό του.

 

Τώρα, στους καιρούς που ζούμε, καθομαι και λέω κι εγώ, αλλά αν δεν έχεις, πραγματικά, τις γνώσεις (που μπορεί και να τις έχεις, και ζητώ συγνώμη για την αυθαιρεσία μου) τότε, ίσως να κοιτάξεις πιο πολύ το πως θα διδάξεις τον μικρό, μαζί με τις διάφορες μεθόδους.

 

Τέλος, όσον αφορά τις μεθόδους, αν είσαι Αθήνα, κατέβα στην Ναυαρίνου, στον Νάκα, που λογικά θα έχει πολλές μεθόδους και θα μπορέσεις να αποφασίσεις μόνος σου για την αισθητική και την ποιότητα της κάθε μίας. Πέραν από τις γνώμες που θα πάρεις από εδώ, φυσικά. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανως για να λεω οτι θα του κανω μαθηματα γνωριζω κιθαρα. Και κλασσικη με την οποια ξεκινησα αλλα και ηλεκτρικη που ειναι το βασικο μου οργανο. Επισης δεν θελω να του μαθω εγω κιθαρα. Γιαυτο θα αναλαβει ωδειο οταν παει 9 χρονων που πιστευω οτι ειναι καλη ηλικια για να ξεκινησει. Τωρα θεπω απλα να τον βαλω λιγο στο νοημα. Ρυθμικα, θεση σωματος, νοτουλες και τραγουδακια που θα τον συνοδευω κ εγω. Και επειδη τα βιβλιατα δικα μου ξεκινανε απο berkley και κατι αδιαφορα κλασσικα που εκανα , ελεγα μηπως υπαρχει κατι καλυτερο που θα του κεντρισει το ενδιαφερον, ακομα και απο ξενη βιβλιογραφια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

κοιτα το ''οι μικροι κιθαριστες'' και το κιθαροζωγραφιες που ειναι ωραια για αυτη την ηλικια. Και το να του μαθεις τραγουδακια μονο με ταμπλατουρα δουλευει μια χαρα αν τον δυσκολευουν οι νοτες

 

W119900093-200.jpg

 

11012957.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Υπάρχει και το Μικρό Ρεσιτάλ, του Μπουντούνη. Τα πρώτα 6 κομματάκια

είναι μόνο ανοιχτές χορδές, από κει και πέρα αρχίζουν μελωδιούλες-συχνά

γνωστά παιδικά τραγουδάκια. Όλα τα κομμάτια-ακόμα και τα πρώτα-παίζονται

και σαν ντουέτα με τον δάσκαλο (το βιβλίο του οποίου πωλείται ξεχωριστά ως

Το Το Μικρό Ρεσιτάλ, for two guitars).

Επίσης, το βιβλίο είναι γεμάτο ζωγραφιές, κάτι που τα πιτσιρίκια το γουστάρουν

ιδιαιτέρως. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου