Προς το περιεχόμενο

Κακή γείωση στο σπίτι. Υπάρχει λύση;


elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την εντύπωση ότι στο σπίτι μου η ηλεκτρική εγκατάσταση δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη, με συνέπεια ο ενισχυτής μου να κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι κάνει σε άλλους χώρους.

 

Λόγω κακής γείωσης, έχω πρόβλημα λοιπόν όταν πάω να ηχογραφήσω με μικρόφωνο τον ενισχυτή της κιθάρας

 

Υπάρχει κάποια λύση που μπορώ να εφαρμόσω;

 

ΥΓ: ο ενισχυτής έχει αγγλικό βύσμα και χρησιμοποιώ αντάπτορα για να το συνδέσω στην πρίζα. Μήπως φταίει (και) αυτό και πρέπει να αλλάξω το καλώδιο του;

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την εντύπωση ότι στο σπίτι μου η ηλεκτρική εγκατάσταση δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη' date=' με συνέπεια ο ενισχυτής μου να κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι κάνει σε άλλους χώρους.

[/quote']

 

Δεν πρέπει να είναι θέμα γείωσης. Αυτό συμβαίνει συχνά φίλε elavd γιατί κάθε περιοχή έχει διαφορετικό interference από τον ηλεκτρισμό. Κάποιος από το forum πιό ειδικός στα ηλεκτρονικά θα ξέρει να σού πεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τετοια κόλπα μου έκανε εμένα το pc μου.και στις ηχογραφήσεις άκουγα το ρευμα.ανακάλυψα οτι η συγκεκριμένη πρίζα δεν είχε καλώδιο γείωσης.έτσι η γείωση απο το τροφοδοτικό πήγε στη χάλκινη σωλήνα του καλοριφέρ και τέλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν χρησιμοποιείς πολύπριζο υπάρχει περίπτωση το καλώδιο της γείωσης μέσα στο πολύπριζο να μην ειναι συνδεδεμένο. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές. Δοκίμασε να βάλεις τον ενισχυτή απευθείας στην πρίζα.

Δοκίμασες μήπως άλλη πρίζα? Μπορεί όντως να μην έχει συνδεθεί η γείωση με την συγκεκρημένη πρίζα. Αν συμβαίνει σε όλες της πρίζες τότε έχεις πρόβλημα γιατί πιθανον να μην έχεις γείωση σε όλο το σπίτι. Πράγμα κακό και επικίνδυνο.

Εκτός και αν ο ενισχυτής σου δεν είναι σωστά γειωμένος. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να ανοίξεις τον ενισχυτή και να δεις αν πηγαίνει πουθενά το καλώδιο της γείωσης. Αν όχι σύνδεσε το στην πλακέτα, στην γείωση. Συνήθως κάποιες απο τις βίδες που είναι βιδωμένες πάνω στην πλακέτα είναι πάνω στην γείωση. Αυτά με μεγάλη επιφύλαξη γιατί αν δεν το δω απο κοντά δε μπορώ να έχω καθαρή άποψη. Για αυτό μεγάλη προσοχή και μην κάνεις κάτι στον ενισχυτή αν δεν είσαι 100% σίγουρος.

Οχι να με κατηγορείς μετά οτι σου έκαψα τον ενισχυτή!! :P

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τόσο χοντρό???

Μου φαίνεται πολύ ακραίο κάτι τέτοιο...

 

Αν ειναι παλιο το σπιτι παιζει και αυτο.

Ακομα (στα πολυ παλια σπιτια βεβαια) γειωναν πανω στους σωληνες του νερου !!!

Δοκιμασε και σε αλλες πριζες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο να μετρήσει τη γείωση στο σπίτι σου. Αν δεν έχεις καλή γείωση, η μόνη λύση είναι να σου εγκαταστήσει καινούργια (πρέπει να βάλει 3 μεταλλικές ράβδους στο χώμα και να τραβήξει καλώδιο - μια καλή πατέντα είναι να βάλει πάνω στις ράβδους να στάζει το σωληνάκι του air-condition ώστε να αυξάνεται η αγωγιμότητα - μέχρι το διαμέρισμα σου ή το ρολόι). Δυστυχώς, τα παλιά σπίτια (και τα καινούργια) πάσχουν σε αυτό το θέμα.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον θα φωνάξω τον ηλεκτρολόγο να το ελέγξει...

 

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις !!! ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης με ένα απλό και φτηνό πολύμετρο μπορείς να βολτομετρήσεις μεταξύ ουδετέρου και γείωσης,άν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι γύρω στο 1,5Volts εαν υπάρχει γείωσή.Μπορείς και στην κλίμακα των Ohms με την υποτιθέμενη γείωση στο πολύπριζο σου και τον κοντινότερο σωλήνα ύδρευσης του σπιτιού σου να δείς.Σ αυτή την περίπτωση όσο μικρότερη αντίσταση,τόσο το καλύτερο.Αν τελικά (που το βλέπω χλωμό έως υπέρυθρο) ανακαλύψεις ότι υπάρχει ελλειπής ή ανύπαρκτη γείωση,πρέπει ν αποκατασταθεί,όχι για τον ήχο,αλλά για την ασφάλεια σας.

Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου