Προς το περιεχόμενο

Τι πεταλι να βαλω με το Joyo american sound για lead παιξιμο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα

Εχω ενα θεμα με το στησιμο του ηχου στα πεταλια μου στις προβες και ψαχνω καιρο για λυση αλλα το αποτελεσμα λασπωνει συνεχεια.

  Χρησιμοποιωι  το αμερικαν σαουντ για ρυθμικα κυριως η σχετικα χαλαρα σολακια ,ειναι σαν να παιζω με φεντερ λαμπατο σχεδον σε οτι καθαρο ενισχυτη κουμπωσω και δεν εχω  βρει ακομα τον καταλληλο τροπο να πουσαρω τον ηχο αυτο χωρις να λασπωσουν τα μπασα.

  Στην παρουσα φαση χρησιμοποιω πριν το αμερικαν σαουντ ενα Marshall bb2 που το δινω κατι παραπανω απο την μεση περιπου μια η ωρα.Ειναι πολυ μηπως?Αυτα με τους ντραβ ηχους.Τα αλλα ολα ειναι βαθια ντιλει κτλ.

  Ψαχνω λοιπον μια λυση στο πως να εχω ας πουμε ενα μεταβαλομενο crunch καναλι με το αμερικαν σαουντ και το τι να κουμπωσω σε αυτο και πως να το στησω ωστε να παρω ηχο για λιντ οχι Tubescreamer τελικα αλλα με περιισσοτερα ζουμια εννοειτε αφου ειναι για σολα αλλα και καπως τονισμενα πριμα .οπως κανει οχ το treble boost sto Guitar rig .

  Εκει ο ηχος μου πχ ειναι τουιν τσιτα και tremble boost για τους γνωστες.   

  Επισης ενα πεταλι σαν το soulfood θα εδινε αυτο που θελω χωρις να αλαξει πολυ η χροια του ηδη υπαρχοντος ηχου απο το αμερικαν σαουντ?Αυτα και ευχαριστω.

Fuzzz Offff!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Μάλλον ένα Boss od-3 θα σου κάνει την καλύτερη δουλειά . Απο κει και πέρα καποιο μπουστερ. Γιατι οχι και το soul food. Πας με το πεταλι και την κιθαρα και δοκιμαζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως ένα joyo ultimate drive πριν απ αυτό δεν κατάφερε αυτό που περιγράφει ο φίλος.

Τώρα τελευταία δοκιμάζω ένα rumble drive, που ίσως τα καταφέρει καλύτερα.

Αλλά το ψάξιμο είναι δύσκολο και απόλυτα σχετιζόμενο με άπειρους συνδυασμούς θέσεων ποτενσιόμετρων, από τους οποίους οι περισσότεροι βγάζουν μόνο βρωμιά.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί είδους μουσικής παίζεις; Το είχα το American, δεν με ενθουσίασε ποτέ και το έδωσα. Και, ναι, είναι bass-heavy οπότε κάτι το οποίο κόβει μπάσα (όπως, ναι, το Tubescreamer) πριν από αυτό θα το έκανε πιο "σφιχτό" και θα έσπρωχνε λίγο τα μεσαία για lead παίξιμο.

 

Άλλη επιλογή είναι να πάρεις ένα EQ πετάλι, να το βάλεις μετά το American, να πουσάρεις συνολική ένταση ή / και μεσαία, τα υπόλοιπα όπως τα θες για solo ήχο, και νομίζω θα το βγάλεις. Ότι και να παίζεις, τελοσπάντων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υποθέτω ότι θέλει και διάρκεια...

άρα ίσως ένας κομπρέσσορας?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Μπορείς να βάλεις ένα πετάλι echo...πολύ ελαφρυ echo...που να προσθέτει και λίγα πρίμα....

 

Δες πχ αυτό το βίντεο πως το χρησιμοποιεί για να καταλάβεις...δες στο σημείο από το 0:50 και μετά

 

Τώρα αν το echo θα το βάλεις πριν ή μετά...είναι μεγάλη συζήτηση...για εμένα μιας και το πετάλι σου προσομοιώνει ενισχυτή θα το βάλεις πριν.

 

Οι προτάσεις μου είναι ή το Catalinbread Echorec ή ίσως και τα πετάλια Dunlop Echoplex και  Dunlop Echoplex delay θα σε βοηθήσουν....

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Marshall BB2 με τον εναν η αλλο τροπο ειναι tubescreamer φαση αρα δεν πολυβοηθαει ,εγω νομιζω ταιριαζει κατι σε treble booster αλλα ενας φιλος που ασχολειτε μου ειπε οτι ταιριαζει σε πιο british voiced καταστασεις βλεπε brian may kai vox ,gallagher ktl.

    Βεβαια η μουσικη που παιζουμε δεν εχει πολυ σχεση με αυτα.Εχουμε ενα ας πουμε ροκ εν ρολλ τριο με ετσι πιο αυστραλεζικο γκαραζ ας πουμε ηχοχρωμα αλλα στρειτ κατασταση γενικα ,καθαρα δεν χρησιμοποιω ποτε ,Θελω ενα πιο καθαρο και ξιραφι ας πουμε λιντ ηχο να μην λασπωνουν τα μπασα και να κοβει στις συχνοτητες τις μπαντας .

  Το soul food θελω να το δοκιμασω μιας και ειναι transparent και δεν θα μου αλαξει πολυ το υφος .

    Αλλη λυση ειναι να κοψω μπασα απο το αμερικαν μιας και ειναι τοσο μπασαρικο πεταλι και να γεμισουν με τα μπασα του μπασου ,να παρουν καλυτερη θεση στην μιξη της μπαντας εννοω.ΔΕν ξερω με ταλαιπωρει καιρο το θεμα και δεν υπαρχουν λεφτα για πειραματα .Πρεπει αν κανω αγορα να ειμαι κοντα σε αυτο που εχω στο μυαλο μου.

Fuzzz Offff!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Και κατι ακομα δεν ξερω αν θα γινει κατι.Αφου εχω το αμερικαν στην ουσια για ενισχυτη μηπως πρεπει να μπει στο τελος της αλυσιδας σαν να ειναι οντως ενισχυτης και να μπουν πριν ολα τα [πεταλια ντραιβ και modulation .Το εχει δοκιμασει κανεις .βγαινει ηχος ή βαβουριαζει χειροτερα ?

Fuzzz Offff!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προτείνω το american....και μετα από αυτό μονο reverb αν έχεις....γιατι εγω όσα πετάλια τέτοιας λογικής έχω (δεν έχω το συγκεκριμένο) τα βάζω στο τέλος...καθως στην ουσία με αυτα πας να φτιάξεις ηχο ενισχυτη.....οπότε...πρώτα βάζεις στο τέλος το american .....φτιάχνεις τον ήχο που θες μονο με αυτο...και μετα πειραματίζεσαι με τα μπροστά πετάλια...όπως θα έκανες με ένα ενισχυτη δηλαδη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου